С какво ви дразнят свекървите? – 123

• 36 659
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Авторката, че нямаш представа как се прави собствен бизнес, едно на ръка.
Но пък, как реши че знаеш точно техния от каква комуникация има нужда и кое му е излишно, се чудя?

От следващите изречения- за грижовността и добротата на момчето, и прекаленото обгрижване от родителите, става ясно че още не си си дала сметка за някои неща.

Той е грижовен и добър, защото това е видял и изживял през годините, в които са били заедно.
Така са го възпитали, защото са такива хора.

Ти се чувстваш неуверена в ролята си на жената до него и затова се чудиш как да елиминираш грижите им и близките им отношения, за да не те поставя на второ място.
Което е грешка- първото място в отношенията с един човек не се отвоюва с отстраняване на близките му.
А, с отстояване на качествата, с които си го накарала да поиска да заживее с теб.

А, те едва ли включват ограничения от този вид, все едно е дете в детската градина.

го

# 601
Favoured,
Вие от колко време живеете заедно?
Ще ти дам пример: Когато заживях с мъжа си, баща ми ми звънеше постоянно да пита, как съм. Така по 1-2 минути. После прие, че всичко е наред и спря. Мъжът ми не знаеше, защото се прибираше в 20.00 ч., а баща ми звънеше по-рано.
Възможно ли е свекърите да продължават да работят вкъщи и затова да се обаждат на сина си, след като са уточнили всичко? Собствен бизнес нямам.

# 602
Favoured,
Вие от колко време живеете заедно?
Ще ти дам пример: Когато заживях с мъжа си, баща ми ми звънеше постоянно да пита, как съм. Така по 1-2 минути. После прие, че всичко е наред и спря. Мъжът ми не знаеше, защото се прибираше в 20.00 ч., а баща ми звънеше по-рано.
Възможно ли е свекърите да продължават да работят вкъщи и затова да се обаждат на сина си, след като са уточнили всичко? Собствен бизнес нямам.
Благодаря ти за отговора. Живее заедно от близо 2години ,преди това пак живяхме,но аз бях още студентка и не бях само в родния ни град.
Преди да живеем в нашия апартамент,живяхме у техните известно време, вечер нямаха работа от вкъщи тогава(сега също,повярвайте ми,познавам бизнеса на мъжа ми и с какво се занимава ,кога и как),хапвахме и си говорихме заедно за всякакви теми от живота,обсъждахме сватбата и т.н.

# 603
  • Пловдив
Аз не мога да разбера тези 2-3 минути разговор толкова ли пък пречат на обсъждането на сватбата...Все пак не говори с часове...

# 604
  • Blondeville
Честно, не разбирам как тия кратки разговори могат да те впрегнат, съвсем честно. Хората явно са свестни, държат се добре с вас, не ви досаждат или тормозят, грижа ги е за вас. 5 минутен от разговор от цяла една вечер, в която сте си заедно е едно нищо, то той сигурно в тоалетната стои повече...

# 605
  • София
Аз друго разбрах- когато са живели заедно, след като хапнат, са се отдавали на разговори по разни теми, като са обсъждали и сватбата.
Явно, семейството е имало този момент на близост и комуникация, който сега липсва, след като сина им не е с тях.

Дори и само затова да звънват понякога за 2 минути, е разбираемо, но само от достатъчно зрял човек, който не се страхува че не заема достатъчно важно място в приоритетите на половинката си.

# 606
Не мога да повярвам как няколко съфорумки продължават да се правят на неразбрали каква е ситуацията, а именно, че родителите дотолкова са обсебили сина, че въпреки поне 8 часа заедно на работа, пак не могат да изтърпят и вечерта да не го проверят по телефона. И да, ако тези разговори, дори по 2-3 минути, са постоянни, е нормално да се изнервиш. А и дори не е важно колко траят, важното е, че прекъсват каквото и да правят двамата, сякаш в нито един момент не могат да бъдат сами и на спокойствие - все едно са тинейджъри. Но щом и Мунчо не се усеща, аз не мисля, че от него ще излезе свестен съпруг и не препоръчвам да му се раждат деца.

# 607
А ако звънне някой друг за 2-3 Мин пак ли те дразни, или само неговите родители? На теб никой ли не ти звъни след 18?
Когато някой е несигурен във връзката си, тогава смята, че едва ли не го контролират. Същото като когато младата майка се оплаква, че бабата разваля режим, възпитание и т.н.

# 608
  • София
И какво съветваш авторката?
Да оформи скандал, с който да забрани обажданията?
Да го скъсва от секс в интервала, в който се обаждат?
Да му спре секса, докато не схване кой командва в тая къща?

Защо и кой възпитава момичетата в толкова фрапантна липса на самочувствие, се питам?
Не вярвам да е в семейството.

# 609
  • Пловдив
Ама естествено, не трябва да се раждат деца на някой, иначе свестен, който говори по няколко минути вечер. Друго си е да е някой лешпер, важното е да не говори.

# 610
А ако звънне някой друг за 2-3 Мин пак ли те дразни, или само неговите родители? На теб никой ли не ти звъни след 18?
Когато някой е несигурен във връзката си, тогава смята, че едва ли не го контролират. Същото като когато младата майка се оплаква, че бабата разваля режим, възпитание и т.н.

Ами някои баби наистина точно това правят, че някои стигат и по-далеч - да доказват примерно, че детето не било алергично, което е дъвкано по-рано в темата.
И мисля, че вече стана пределно ясно, че не става въпрос за обаждания по някакви реални причини, а регулярна проверка в определен час - след като тези хора са били цял ден заедно. Не става въпрос никой да не ти звъни никога, но например майка ми ми звъни няколко пъти седмично - различен брой, в разлини часове, защото действително е имало конкретни причини - да ме пита нещо, да ми съобщи нещо и т.н. Тук не става въпрос за това, пределно ясно е, освен за тези, на които не им е угодно по някаква причина.

добавено: Козирогче, колко е свестен някой, който не се е пуснал от полите на мама. Този човек знаем ли дали изобщо е работил за някой друг, освен за родителите си, защото това би обяснило много неща - все пак изисква усилия да убедиш някой непознат да те наеме, а и после да не можеш да разчиташ гафовете да ти се разминат, понеже шефовете са мама и тати и ще ти простят.

# 611
  • при късмета
отдавна съм наясно,че мъжа ми е мамино синче, но тези случаи зачестяват откакто сме женени от половин година. Според вас дали като имаме деца и наше семейство,той няма да слага родителите си винаги на първо място, и да бъде готов да спори с мен,щом му кажа ,че съм се подразнила от това,че звънят в неуместно време. 
Защитничките на свекърите, много удобно пропускате това опасение на авторката. И забележете, че тя за разлика от вас не набляга на самите обаждания, а на неуместното време за тях. Вероятно като се появят деца, те ще си продължат да звънят късно, а мъжа ѝ дори няма да го счита за нередно. Да, ама вероятно ще отиде и ще си легне, с оправданието, че цял ден е бил на работа и тя ще се оправя със събудено бебе.
И аз бих дала съвет, преди децата първо да си уеднаквят приоритетите. Иначе няма да се получи, а по-лошо ще става. А като се разберат кое е уместно и кое не в тяхната къща, на синковеца е работа да го изясни на техните.
И аз бих се замислила да родя ли дете, на някой, който смятам, че има вероятност това дете да не му е приоритет пред здрави и прави родители. 
Естествено, че ще се чуват по телефона, въпреки, че са заедно по цял ден. Но едно е да знаеш, че звънят когато има нещо за обсъждане и трябва да се чуят, а съвсем друго, че се случва когато им хрумне, за каквото им хрумне и по което време им хрумне. Не е едно и също. Второто си е дразнещо

# 612
  • София
Скрит текст:
Ами някои баби наистина точно това правят, че някои стигат и по-далеч - да доказват примерно, че детето не било алергично, което е дъвкано по-рано в темата.
И мисля, че вече стана пределно ясно, че не става въпрос за обаждания по някакви реални причини, а регулярна проверка в определен час - след като тези хора са били цял ден заедно. Не става въпрос никой да не ти звъни никога, но например майка ми ми звъни няколко пъти седмично - различен брой, в разлини часове, защото действително е имало конкретни причини - да ме пита нещо, да ми съобщи нещо и т.н. Тук не става въпрос за това, пределно ясно е, освен за тези, на които не им е угодно по някаква причина.

добавено: Козирогче, колко е свестен някой, който не се е пуснал от полите на мама. Този човек знаем ли дали изобщо е работил за някой друг, освен за родителите си, защото това би обяснило много неща - все пак изисква усилия да убедиш някой непознат да те наеме, а и после да не можеш да разчиташ гафовете да ти се разминат, понеже шефовете са мама и тати и ще ти простят.

Тук си в огромна грешка, защото никога не си участвала в семеен бизнес.
Налага ти се не само да не се криеш под ничия пола, а да порастеш бързо и да взимаш решения, които един наемен работник нито може, нито някой му изисква да взима.
Ако наемният сгафи, ще му одържат от заплатата, в най- лошия случай.
Ако в семейната фирма сгафиш, може да я завлечеш на дъното, защото там всеки изпълнява поне по 2-3 длъжности.
Освен това, наемният работник, като излезе от работа, забравя за всичко до следващата сутрин.
При собствения бизнес не е така.
Цитат на: ма ко
Естествено, че ще се чуват по телефона, въпреки, че са заедно по цял ден. Но едно е да знаеш, че звънят когато има нещо за обсъждане и трябва да се чуят, а съвсем друго, че се случва когато им хрумне, за каквото им хрумне и по което време им хрумне. Не е едно и също. Второто си е дразнещо

Това не е твоя работа- по какъв повод звънят.
Пълнолетни хора са всички, те решават кога и как да комуникират.
Както и ти- с твоите роднини.

Комплексите трябва всеки да си овладява сам и да съзрява навреме, ако иска да има любовта и уважението на половинката си.
Бракът не е казарма, в която жената е фелдфебел, а мъжът- новобранец цял живот.

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 10:57 от absurT

# 613
  • Blondeville
Ами авторката каза, че звънят по работа, ама тя не мислела, че е по работа...Пък и тая гадна работа и тя капан всъщност била. Това 5 минути разговор си е жива манипулация и контрол, ни секс могат да правят, нито да хапнат, то тия 5 минути всичкото време им изяждат.

Ама естествено, как да роди дете на мъж, с когото се разбира и обича, и който си уважава родителите, а те са добри и грижовни с него и жена му, и досега никакви проблеми не са имали с тях, не са им се бъркали или налагали, нито акъл са им давали. По-добре някой, който вечер пийва с тати и после се сбиват по балкански на масата, а майка му си трайка да не отупат и нея и най-много да ходи да пренарежда на снахата гащите...Seriously?!

Чудя се как гледам две породени деца и имам време за форума, за родителите ми, че и се чуваме редовно дори след като сме се разделили преди половин час...Ми аз явно съм лоша майка...

Бих помолила авторката да дефинира нейното виждане за “мамино синче”. Не знае къде са му гащите? Иска да се гушка с мама вечер? Мама идва да му изпере и сготви? Мама му дава джобни за биричка? Като правите секс звъни на мама да я пита в коя поза е най-удачно? После идва ли да го завие?

Сори за сарказма, но честно, някои поводи за дразнене ме изумяват...

# 614
  • при късмета
blondie_anna, мислиш ли, че твоята преценка затова дали е мамино синче е по-точна от нейната, независимо дали критериите ви съвпадат или не? Не мислиш ли, че за да има опасения, че родителите му ще останат приоритет № 1, въпреки собствено семейство и планирани деца, си познава човека и има основание за тези опасения? Ако знае къде са му чорапите, това е знак, че всичко е наред ли?

Общи условия

Активация на акаунт