С какво ви дразнят свекървите? – 123

• 36 700
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Блонди, не са ни се бъркали,ама друг път. Баща му ,както знаят всички хора около него, е човек с изключително натрапчиво мнение,обича всички да слушат и да козируват, да дава акъл пък му е любимо , винаги казва колко житейски опит има( сякаш моите родители като не го натрапват този израз,нямат никакъв..)

Мъжа ми нарича майка си “коте”..защото тя много обича котки, тя като седне на стол- птива и започва да й прави масаж на гърба,в неделя тя му звъни да го пита дали искаме мекичета или бухти😁.. ето за това ви казвам мамино синче.

# 616
  • Blondeville
Мако, нейните си лични критерии за маминост са важни, защото ако са само в нейната глава тогава проблемът не е в младежа. А също и какво значи “защитници на свекървата”? Мислех, че в темата обсъждаме различни ситуации, а не се настройваме по дефолт срещу някого, само защото е снаха, свекърва, учинайка...

Авторке, как ви се бъркат? Изнесохте се от тях и легнаха на прага и заплашиха със самоубийство ако си тръгнете от тях и фирмата?  Дойдоха да ви кажат как да си обзаведете? Идваха изненадващо уикенда и ви ровеха из прането ли? Отговаряйки си на въпросите какво и как точно са ви се бъркали, можеш сама да прецениш какво ще е и занапред.

# 617
   Това са проблеми, а не , че говорят 2-3 мин. вечер.
   Собственикът на фирмата на моя мъж също му звъни понякога вечер и разговорите рядко са 2-3 мин.

# 618
  • при късмета
Тук обаче, изниква въпросът, защо изобщо си взела това мамино синче, че и брак имаш с него? Да, той вероятно е такъв и родителите му вероятно са несъобразителни и обсебващи. Но това не оправдава твоя избор. И ако мислиш, че ще го промениш, много малко вероятно е. Разговори как всеки си представя брака се водят преди този брак и ако има разминавания във вижданията, уеднаквяването им се прави пак преди него
Мако, нейните си лични критерии за маминост са важни, защото ако са само в нейната глава тогава проблемът не е в младежа. А също и какво значи “защитници на свекървата”? Мислех, че в темата обсъждаме различни ситуации, а не се настройваме по дефолт срещу някого, само защото е снаха, свекърва, учинайка...

Ти обсъждаш самото обаждане като ситуация. В него разбира се няма нищо лошо. Аз обсъждам, конкретния казус и в него обажданията не са причина, а следствие от проблем. За теб, обаче ще останат причина и ще продължиш го обсъждаш от тази гледна точка

# 619
А като знае, че е "мамино синче" и това я дразни защо се е омъжила за него е резонния въпрос.

# 620
  • София
Хм, тази история нещо...

# 621
Взех го,защото винаги сме се разбирали перфектно, имаме чудесни отношения,уважение и силна обич,единствената пречка в отношенията ни се е явявала под формата на някое мнение от страна на родата. Изключа ли от картинката обсебващото им присъствие в семения ни живот , мога да нарека семейството ни перфектно.Гледах да неи ръшам внимание на техните,в един момент обаче това ми изби.

# 622
АбсурТ, написах ти, че съм участвала в семеен бизнес и имам и поглед над ситуацията с бизнесите на някои мои познати. Чети, преди да повтаряш грешните си предположения за чуждия живот. За конкретния мъж от темата не знам колко е компетентен, но има случаи, когато някой работи в семейния бизнес точно по тази причина - не може да си намери друго.

# 623
  • Blondeville
Мако, това обсъждам, защото оттам тръгна казусът, беше единствена причина за дразнене и спомената като нещо кой знае какво. В комбинация с натъртването, че семейният бизнес бил капан.

Авторке, пак ще те попитам, как точно ви се бъркат и месят?

# 624
  • София
Блонди, не са ни се бъркали,ама друг път. Баща му ,както знаят всички хора около него, е човек с изключително натрапчиво мнение,обича всички да слушат и да козируват, да дава акъл пък му е любимо , винаги казва колко житейски опит има( сякаш моите родители като не го натрапват този израз,нямат никакъв..)

Мъжа ми нарича майка си “коте”..защото тя много обича котки, тя като седне на стол- птива и започва да й прави масаж на гърба,в неделя тя му звъни да го пита дали искаме мекичета или бухти😁.. ето за това ви казвам мамино синче.

Интересно, мнението на момчето за баща му се разминава с твоето- той казва, че го уважава и затова ще му вдигне, когато и да се обади.
Уважението се печели с действия, не с приказки.
Дали ти не трябва да си помислиш, дали това семейство е задружно до степен да си говорят на разни теми от живота след хранене, защото бащата има "натрапчиво мнение"?
Или нещо ти убягва?

Сега кажи, че и обръщението към майка му не бива да е такова, защото ти не наричаш така майка си, че да останеш праволинейна докрай.
Между другото, като те дразни питането за мекичките и бухтите- пробвай ти да направиш и като се обади тя, момчето да каже, че ще й донесете да опита твоите.
Може това да е началото на победната серия на черпака ти.

# 625
АбсурТ,  За конкретния мъж от темата не знам колко е компетентен, но има случаи, когато някой работи в семейния бизнес точно по тази причина - не може да си намери друго.
Абсолютно по негово желание е ,има планове как да се развива и т.н.

Абсурт, никъде не съм написала,че азне мога да готвя и да правя мекици:) мисля,че прекаляваш с презумпциите си.

# 626

Ъъ, това вече отива малко отвъд "мамино синче"...

# 627
  • при късмета
Мако, това обсъждам, защото оттам тръгна казусът, беше единствена причина за дразнене и спомената като нещо кой знае какво. В комбинация с натъртването, че семейният бизнес бил капан.

Авторке, пак ще те попитам, как точно ви се бъркат и месят?
Не. Не обажданията са проблема, а това, че се случват в неуместно време. Изначало не разбра авторката, но оправдаваш свекърите, защото за обажданията имали основание. Добре, имат, но нека звънят в подходящо време. И без това са по цял ден заедно

# 628
  • София
Абсурт, никъде не съм написала,че азне мога да готвя и да правя мекици:) мисля,че прекаляваш с презумпциите си.

Единствената ми "презумпция" е, че си несигурна в отношенията ви.
Че се чувстваш не на първо място, като се съревноваваш с родителите му, което е глупаво отвсякъде!
Техните отношения са техни-твоите с него, ваши.
Ако не спреш да се пъхаш там, където не ти е работа, само ще настроиш всички срещу себе си.

Можеш да се притесняваш, ако те пренебрегва, за да отиде специално да разтрие раменете на майка си, а теб те накара да чакаш до довечера.......
А, за бухтите- съвсем сериозно ти го пиша- като й занесеш, ще види че "детето" няма да остане гладно, пък и ще спечелиш точка като готвачка.

# 629
  • Blondeville
Мако, не, не си ме разбрала. За мен разговори са ок по какъвто и да е повод, сериозен или незначителен, по което и да е време в общоприетите “будни” часове. И ми е странно, че за някого са проблем. Но за щастие аз не живея у тях, нито тя у нас, тъй че просто си дискутираме.

Иначе помолих авторката да каже как точно им се бъркат и им се месят, понеже това написа последно. Може пък да ми промени мнението и да ѝ вляза в положение 😉

Общи условия

Активация на акаунт