С какво ви дразнят свекървите? – 123

• 36 659
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • при късмета
Мако, не, не си ме разбрала. За мен разговори са ок по какъвто и да е повод, сериозен или незначителен, по което и да е време в общоприетите “будни” часове. И ми е странно, че за някого са проблем. Но за щастие аз не живея у тях, нито тя у нас, тъй че просто си дискутираме.

Иначе помолих авторката да каже как точно им се бъркат и им се месят, понеже това написа последно. Може пък да ми промени мнението и да ѝ вляза в положение 😉
Точно това ти казвах, че наблягаш само и единствено на самите разговори и как е за теб. А авторката се оплаква от времето в което се провеждат. Аз много добре те разбрах, ти не разбра нея.

# 631
Този човек знаем ли дали изобщо е работил за някой друг, освен за родителите си, защото това би обяснило много неща - все пак изисква усилия да убедиш някой непознат да те наеме, а и после да не можеш да разчиташ гафовете да ти се разминат, понеже шефовете са мама и тати и ще ти простят.
Този прочит на семейния бизнес е прекрасна илюстрация на баснята за киселото грозде.

# 632
  • София
blondie_anna,
Няма да те разбере, колкото и пъти да се опиташ да обясниш.
Уиш,
Не само това- тук има по- дълбоки проблеми.
Разбиранията за не/нормарлност в отношенията родители- деца и по- специално, син-майка.

# 633
  • Blondeville
Мако, авторката щяха да я дразнят в кое да е време, в които мъжът ѝ си е вкъщи. И точно защото съм разбрала, казвам, че за мен е непонятно дразненето ѝ от времето и от разговора изобщо.

# 634
тя като седне на стол- птива и започва да й прави масаж на гърба,в неделя тя му звъни да го пита дали искаме мекичета или бухти😁.. ето за това ви казвам мамино синче.
Ти или си много млада, или нямаш грам самочувствие, или възпитанието ти е твърде странно, или всичко изброено накуп.
АбсурТ,  За конкретния мъж от темата не знам колко е компетентен, но има случаи, когато някой работи в семейния бизнес точно по тази причина - не може да си намери друго.
Абсолютно по негово желание е ,има планове как да се развива и т.н.

Хм, нали писа, че този семеен бизнес е създаден с цел да го контролира и да не му се даде възможност да работи на друго място? Сега пък щял да се развива в него. Последно?

# 635
Този човек знаем ли дали изобщо е работил за някой друг, освен за родителите си, защото това би обяснило много неща - все пак изисква усилия да убедиш някой непознат да те наеме, а и после да не можеш да разчиташ гафовете да ти се разминат, понеже шефовете са мама и тати и ще ти простят.
Този прочит на семейния бизнес е прекрасна илюстрация на баснята за киселото грозде.

Не съм казала, че всички са така, само че има и такива. Не всички семейни бизнеси са като описаното от АбсурТ, на базата на което твърди, че описаните от авторката обаждания са нормални.

# 636
Ох, вече започнахте да прекалявате с нападките😁 Каква съм била,невъзпитана или странно възпитана , млада,че и без грам самочувствие..😁 не ме трогвате с думите си , де.(може би защото съм зле възпитана)
Да, бизнесът е за него създаден, естествено не са му казали в прав текст “за да те задържим” , но си личи, а това,че на него му харесва да работи за себе си , без да е служител на някой друг, е въпрос на личен избор,както казахме вече има голвми предимства.

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 12:04 от Favoured

# 637
Откога да ти кажат, че си млада е нападка? Напротив, комплимент е.  Но виж как тълкуваш написаното като нападка. Това може да се обясни или с неспособност да се чете с разбиране, или с ниско самочувствие, което те кара зад всяко действие или дума да виждаш нападка. Явно по същия начин тълкуваш и отношенията на мъжа си с родителите му. Ако беше достатъчно уверена в себе си и връзката ви, нямаше с хронометръ да му мериш 5-те минути вечер.

# 638
Хм, тази история нещо...

Аха, постепенно включва всички хитови моменти от най-оборотните теми през последните няколко седмици Joy

# 639
Откога да ти кажат, че си млада е нападка? Напротив, комплимент е.  Но виж как тълкуваш написаното като нападка. Това може да се обясни или с неспособност да се чете с разбиране, или с ниско самочувствие, което те кара зад всяко действие или дума да виждаш нападка. Явно по същия начин тълкуваш и отношенията на мъжа си с родителите му. Ако беше достатъчно уверена в себе си и връзката ви, нямаше с хронометръ да му мериш 5-те минути вечер.
Странно как винаги виждаш една дума от 100 и се хващаш за нея, за да си засилващ аргумента.Написала съм “невъзпитана,странно възпитана, с ниска самооценка за себе си”..което ме навежда на мисълта както ти каза за “неспособност за се чете”:)

# 640
Странно как винаги виждаш една дума от 100 и се хващаш за нея,
Винаги? От вчера си във форума, прочела си 3-4 мои поста и знаеш какво правя ВИНАГИ?  Интересно. От по-рано ли си във форума или такива са ти възможностите за интерпретиране на чуждите думи и действия? Общо взето хвърляш светлина и върху обективността, с която преценяваш и действията на свекърите си, и отношенията им със сина им.

# 641
Странно как винаги виждаш една дума от 100 и се хващаш за нея,
Винаги? От вчера си във форума, прочела си 3-4 мои поста и знаеш какво правя ВИНАГИ? 

Току-що отново го направи😁

# 642
  • Blondeville
Авторке, един ден като имаш деца, и ако им уредиш работещ семеен бизнес, който те да развиват с желание (както мъжа ти по твоите думи), това нещо лошо ли ще е?

И пак те питам, съвсем учтиво, как ви се бъркат и месят?

# 643
Момъкът има предимство, че е в нейния дом, да слага гащите в куфара и да се изнася с двеста или триста преди да го върже с деца или да му стъжни живота  и го направи плужек  мацката.

# 644
  • София
Скрит текст:
Явно на синчето така му харесва, а не че няма къде другаде да работи, пък и родителите ти да са ти шефове си има предимства, наред с недостатъците.
Недостатъци има, разбира се. Всичко на този свят има и недостатъци. Но, ако изборът на момчето е да работи и развива печеливш семеен бизнес или да работи за работодател, за когото той  е просто един заменяем работник, повече от нормално е да избере семейния бизнес.
и още по-нормално е, след като вече е достатъчно голям и създал свое семейство, да спре да дава отчети на мама, все едно на е на  6г. на летен лагер - всяка вечер на вечерна проверка: "да мамо, вечерях, всичко си изядох!". Нормално е и да не пренебрегва жена си с разговори, които може да води след по-малко от 12ч., при все, че по цял ден всеки ден е с родителите си.

Общи условия

Активация на акаунт