С какво ви дразнят свекървите? – 123

• 36 657
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Е, добре, де! Аз пък се замислих, какво да пита една майка големия си семеен вече син Simple Smile
Мисля, мисля, "вечеряхте ли" ми се струва най-безобидно Joy
Да де, като няма какво друго да пита, защо изобщо звъни? Не е по работа, не е спешно, ако е само за да види дали е вечерял, то си е проверка и контрол. И да не е вечерял, няма да се свърши за една вечер
Абсолютно. Знам защо не ме разбират останалите дами, не съм обяснила надълго и нашироко годините как са минали , а и не мисля да правя списък на това как ни се бъркат, щом го казвам, значи е така,нямам за какво да ви лъжа.
Мисля,че родителите му са наясно с това,че вечер не стоим нито гладни,нито жадни.Имат и предвид,че професията ми е сериозна , и вечер имам нужда да отпусна парата,насъбрала ми се през работния ден,както и сина им има нужда от почивка. Звъненето вечер не винаги е по работа,което трябваше да ви кажа в началото,но просто ви дадох пример ,който някои от вас разбират погрешно. Баща му е звънял вечер дори да го попита дали иска зслед два дни  да отидат при бабата на село- въпрос,който също може да бъде остАвен за идващото утро,в което ще се видят на работа Simple Smile

# 676
След като са заедно отдавна и тя знае отношенията им, защо извади аргумента, че не знае достатъчно за бизнеса.
Вероятно защото гаджетата се опознават в един аспект, който е малко по-различен от бизнеса на родителите им. Да очаквам ли гаджето на сина ми да е запозната с моята професия, която междувпрочем, е доста специфична? Каква изобщо е логиката на запознаването на гаджето с бизнеса на родителите?

# 677
  • София
Да казваш на майка си "коте" и да те контролират вечер да ли си си задоволил базовите човешки нужди за съществуването ти, при все, че по цял ден сте заедно, не са само близки отношения, а минава границите на нормалното за мен и си е баш форма на контрол. Но има напредък, от всяка вечер "вечерал ли си" са минали на през ден-два "по работа".

# 678
След като са заедно отдавна и тя знае отношенията им, защо извади аргумента, че не знае достатъчно за бизнеса.
Вероятно защото гаджетата се опознават в един аспект, който е малко по-различен от бизнеса на родителите им. Да очаквам ли гаджето на сина ми да е запозната с моята професия, която междувпрочем, е доста специфична? Каква изобщо е логиката на запознаването на гаджето с бизнеса на родителите?
За бизнесът им знам толкова,колкото и те,когато бях студентка,редовно посещавах офиса.Не е нужно да съм магистър по специалността, за да знам тънкостите, далеч не е толквоа сложно.

# 679
  • при късмета
Уиш, за сина ти и гаджето му не знам, но вероятно мъжа ти е запознат с работата ти. Нормално е за партньора да е наясно за такива неща. Не е нужно да има достъп до счетоводни книжа за целта, а само елементарни разговори как е минал деня на другия, за толкова време. Точно както Абсурт очаква от нея  да е запозната с отношенията с родителите му за толкова време, на същото основание би трябвало да се очаква да е запозната и с работата им. Бизнеса не  само на свекърите, а мъжа ѝ е там от отдавна

# 680
  • Blondeville
Ами щом не мислиш да ни обясняваш защо си стигнала до този извод, ние може да коментираме само казаното до момента. Всичко останало си го знаеш само ти.

Ако мама пита “хапнахте ли” ще е загриженост, ако е “свека” ще е вмешателство и тормоз. А те хората даже вече и не питат нищо такова, за някакви клиенти се осмеляват да звънят.

Отношението ти към тях става ясно само от едно изречение, отнасящо се до семейния им бизнес

” Нарочно така са го направили за него, за да няма друг избор да напусне семейното гнездо и да работи по специалността си в друг град”.

Никога, ама никога не мога да си представя  дори да отразя 5, 6 минути общо седмично телефонни разговори с родители. Ако ще да се говорят абсолютно незначителни неща.

За прословутото “коте” тя обясни контекста, какво да му коментираме?

# 681
  • София

Мисля,че родителите му са наясно с това,че вечер не стоим нито гладни,нито жадни.Имат и предвид,че професията ми е сериозна , и вечер имам нужда да отпусна парата,насъбрала ми се през работния ден,както и сина им има нужда от почивка. Звъненето вечер не винаги е по работа,което трябваше да ви кажа в началото,но просто ви дадох пример ,който някои от вас разбират погрешно. Баща му е звънял вечер дори да го попита дали иска зслед два дни  да отидат при бабата на село- въпрос,който също може да бъде остАвен за идващото утро,в което ще се видят на работа Simple Smile

Чудя се вече как да ти обясня, че на теб никой не ти пречи да се отпуснеш, защото те със сина си разговарят, а не с теб.
Ако ще и космонавт да си, смешно звучиш как един телефонен звън и разговор на мъжа ти, ти пречел да релаксираш.
Ами, кажи му да излезе и да говори в другата стая, щом ти пречи.
Но, тогава пък, няма да можеш да чуеш, за какво говорят и пак ще те гложди.
Не искаш да схванеш, че не е редно да се бъркаш в техните отношения, защото така ще дадеш възможност те да се набъркат във вашите.
Не искаш да схванеш, че те определят за себе си, кое им е важно и кое- не. Ти не си тази, която да решаваш за какво си заслужава и за какво не, да си говорят.

За твоите родители и отношенията с тях, не пишеш, което ме навежда на мисълта, че си възпитавана в друга, по- хладна среда.
И аз съм така- не сме били особено близки с родителите ми, не съм научена на ежедневни чувания и виждания.
Само че, хората са различни и ако не искаш да му писне на момчето от глупости, уважавай го.

# 682
Звъненето вечер не винаги е по работа
Ти да видиш! Звънят му по 1-2 пъти седмично и дори без обаждането да е по работа? Не думай!

# 683
Айде пак догадки, сега ще изкараш ,че нашите не ми звънят и не ги интересувам, защото не съм казала нищо за тях.
Наясно си ,че в един пост не мога да разкажа целия живот ,нали?
Нашите не ги коменирам , защото не се явяват проблемни фигури в контекста, израстнала съм в топло и любящо голямо семейство, 3 деца сме и за трите винаги е имало внимание,грижа и обич. Моите родители живеят в същия град, виждам се с тях редовно, дори да е за 5минслед работа, да мина през къщата:) но явно са се усетили да не ми звънят вечер,знаят,че искам да се видя с мъжа ми, на сестрите ми също вечер не звънят, само през деня.

Уиш,Абсурд и Блонди, мненията ви са пасивно агресивни, моля ви не се тровете така за нищо🤗

# 684
  • София
Скрит текст:
Ами щом не мислиш да ни обясняваш защо си стигнала до този извод, ние може да коментираме само казаното до момента. Всичко останало си го знаеш само ти.

Ако мама пита “хапнахте ли” ще е загриженост, ако е “свека” ще е вмешателство и тормоз. А те хората даже вече и не питат нищо такова, за някакви клиенти се осмеляват да звънят.

Отношението ти към тях става ясно само от едно изречение, отнасящо се до семейния им бизнес

” Нарочно така са го направили за него, за да няма друг избор да напусне семейното гнездо и да работи по специалността си в друг град”.

Никога, ама никога не мога да си представя  дори да отразя 5, 6 минути общо седмично телефонни разговори с родители. Ако ще да се говорят абсолютно незначителни неща.

За прословутото “коте” тя обясни контекста, какво да му коментираме?
Нали правиш разлика между "хапнахте ли" и "вечерал ли си"? И не виждам какво има се разпитва редовно син, с който по цял ден са заедно. Цял ден хора, цял ден и 2 часа след като са се разделили - на телефона?!
Ако твоят пораснал и вече семеен син те нарича коте/котенце ти как би реагирала? Не знам дали имаш син, но ако нямаш приеми го хипотетично? Същия въпрос задавам и на уиш, за нея поне знаем, че има син и то извън детската възраст вече.

# 685
Уиш, за сина ти и гаджето му не знам, но вероятно мъжа ти е запознат с работата ти. Нормално е за партньора да е наясно за такива неща.
Не разбира се. Има идея какво работя и до там. Аз също не съм влязла в тънкостите на адвокатската професия покрай него.

Афродита, за котето ли питаш? Вече писах, че зависи от контекста и че аз самата наричах баща си Кроки. Околните, включително и майка ми се потрисаха, но прякорът си имаше предистория, която си беше само между нас и всъщност беше мило.

# 686
  • Blondeville
И то за цели 2, 3 минути!

Звъненето вечер не винаги е по работа
Ти да видиш! Звънят му по 1-2 пъти седмично и дори без обаждането да е по работа? Не думай!

Авторке, ами ти с твойте 5 минути след работа при вашите крадеш повече от почивката ви и общото ви време 😉

Афродита, имам и син и дъщеря, още са малки. Как ще се обръщат към мен ще си решат, на база наши си лични моменти и истории. Галените имена си имат контекст, който обикновено си е личен и ясен за най-близките.

# 687
  • ...живея на последния етаж...
Има семейства, в които родители и деца се чуват всеки ден, че и по два-три пъти. Моето е от тях. Има други, които се чуват по веднъж на 10-15 дни. Имам приятелки такива. И за всеки неговото си е нормално.
Имало е случаи, когато не сме се чули цял един ден, на следващия някой от двамата ще звънне да пита да не съм болна, че не звъня. Според голяма част от форума, децата ми са Мунчо и Принцеска, от които трябва да се бяга с 200, понеже говорят с мама почти всеки ден, че и по два пъти.... И с тати понякога. Ама че живеят на 200км от нас, че ги виждам 5 пъти в годината, че всеки си има работа, отговорности, личен живот, че споделят според настроението си когато решат - голяма работа. Щом приятелката/съпругата е решила, че това е проблем, значи е голям проблем. Нищо, че това са отношения, градени с години, явно за нея това нищо не означава. Когато човек не е възпитан и отраснал в такова семейство, е трудно да разбере, че   всъщност никой няма нищо против него, напротив.

# 688
2-3-5 минути нищо не са. Налей си вино, изпуши си една цигара, говори с приятелка, вземи си един душ. Проблем не виждам кой знае какъв. Сега за "котето"..ако мъжът ми се обръща така към майка си, ще се скъсам от хил, а него-от подигравки.

# 689
2-3-5 минути нищо не са. Налей си вино, изпуши си една цигара, говори с приятелка, вземи си един душ. Проблем не виждам кой знае какъв. Сега за "котето"..ако мъжът ми се обръща така към майка си, ще се скъсам от хил, а него-от подигравки.
Ако го подигравам , дали ще спре да го прави?😃 не съм пробвала нито с хилене , нито с подигравки, май е време

Общи условия

Активация на акаунт