С какво ви дразнят свекървите? – 123

• 36 683
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Афродита, точно затова писах в темата, за да си сравня часовника, дали аз не съм наред нещо?!😁 С него съм по любов още от тийнейджърските години,ТогАва тези неща не ми правеха впечатление...друго беше времето и аз бях дете. Въпроса е,защо продължават да го третират него като такова?! Да ви кажа още нещо,имали са проблеми дълги години да имат дете моите свекъри, много години и мъки им е коствало ..на мен това ми казват мои близки като причина да го пазят така.
Иначе вече ви казах,този човек съм избрала неслучайно, разбираме се отлично за всичко, освен семейните му отношения с родителите .

Добре, де, знаеш историята, знаеш причината да са по- задушаващи, отколкото твоите родители.
/Всъщност, нищо не пишеш за отношенията ти с тях, като сравнение./

Какво толкова ти бърка в очите едно 2-3 минутно обаждане в 21.30?
Какво те бърка обръщението към майка му, което си заварила, когато си се запознала с него като тийн и знаеш откъде са е появило?
Какво те бърка, че ще я стисне за раменете, когато го помоли?

Това няма нищо общо с вашите отношения, защо не го разбереш? Нали уж вече си порасла?
Теб те нарича както реши, масажира те където и когато иска, НЕ КАКТО ГО ПРАВИ С МАЙКА СИ.

И едно не забравяй- ако е мил, грижовен, измисля мили думи и се грижи за теб, то така са го научили родителите му и същата тази майка, която сега ти пречи.
Научили са го с действията си и примера, който са му дали, а не с приказки "по принцип".

# 661
  • София
Скрит текст:
и още по-нормално е, след като вече е достатъчно голям и създал свое семейство, да спре да дава отчети на мама, все едно на е на  6г. на летен лагер - всяка вечер на вечерна проверка: "да мамо, вечерях, всичко си изядох!".
Е, нали му се обаждат по повод бизнеса? Каква вечерна проверка?
Аз до колкото помня имаше нещо за вечерни проверки, в които всяка вечер мама се обаждала да пита "вечерял ли е", зер оная хаприя с която живее (авторката) си позволи пък да го държи гладен, с празен хладилник и вързан да не може да си купи. Сега уж били спрели с тия проверки, ама регулярно му звънели "по работа", при все, че всеки ден по цял ден са заедно. Толко пък в една атвокъща или е сервиз не може да се обсъдят бизнес въпроси сутринта, а трябва да е късно вечер. А дори и да се появи супер спешно нещо, то би било инцидентно, а не системно. Дори самата авторка осъзнава, че не е нищо спешно, а е се цел да се направи проверката и да разберат как е, какво прави. Ами дразнещо е - цял ден са с него и вечер пак не го оставят намира.

# 662
Ама, моля ви се,  само ударен в главата човек ще третира масажа на раменето като проява на инцест. А относно семейните обръщения, аз наричах баща ми Кроки. Има си предистория прякорът, който му измислих. Каква е тя, си беше само между нас двамата и как пък няма да се заобяснявам на някоя селска тетка, която би зацъкала МАКАКТАКА може да наричам баща си Кроки. Ми, може. Ей така.

# 663
  • София
Аз до колкото помня имаше нещо за вечерни проверки, в които всяка вечер мама се обаждала да пита "вечерял ли е", зер оная хаприя с която живее (авторката) си позволи пък да го държи гладен, с празен хладилник и вързан да не може да си купи. Сега уж били спрели с тия проверки, ама регулярно му звънели "по работа", при все, че всеки ден по цял ден са заедно. Толко пък в една атвокъща или е сервиз не може да се обсъдят бизнес въпроси сутринта, а трябва да е късно вечер. А дори и да се появи супер спешно нещо, то би било инцидентно, а не системно. Дори самата авторка осъзнава, че не е нищо спешно, а е се цел да се направи проверката и да разберат как е, какво прави. Ами дразнещо е - цял ден са с него и вечер пак не го оставят намира.

Зле помниш, затова ще ти опресня паметта с написаното от авторката:

"Случва се често(1-2пъти седмично), след като той се прибере от работа в 18ч(дотогава са били в офиса заедно) или майка му или баща му да звънне към 21-21:30 да го попитат за нещо ПО РАБОТА😂 снощи например баща му звъня , за да го пита за един клиент ,точно в 21:30часа....и да ми пратят много поздрави,при което за пръв път от години аз казах на мъжа ми,че не смятам за удачно да звъниш на двама млади хора по това време за нещо по работа,което изобшо не е спешно и може да бъде обсъдено на следващия работен ден в 8часа Simple Smile при което той ми отговаря,че той уважава баща си и винаги ще му вдигне дори и да звънне в 3 през нощта да го чуе само..."

ПП. Това, че са му осигурили възможността в 18.00 да си е вкъщи, навярно на момата въобще не й прави впечатление.

# 664
Моята майка, ако звъни вечер, винаги първо пита "вечеряхте ли". Ако кажа не, тъкмо сядаме или вечеряме, винаги казва "ок, звънни като приключите". Т.е. да не ни пречи на вечерята или на подготовката за нея. Елементарна култура е. Чуваме се всеки ден, а и често освен чуването си пишем и по вайбър. От седмица е пенсионерка и й е странно ежедневието. Чуди се дали да се върне на работа или да си остане у дома, та си споделя разни преживявания с мен. Сега е момента да знае, че не е излишна, защото точно в този етап от живота си може да реши, че е ненужна. Деца и внуци надалеч, няма ангажименти, няма какво да прави. Бих й вдигнала по всяко време на деня.

# 665
  • София
Скрит текст:

Зле помниш, затова ще ти опресня паметта с написаното от авторката:

"Случва се често(1-2пъти седмично), след като той се прибере от работа в 18ч(дотогава са били в офиса заедно) или майка му или баща му да звънне към 21-21:30 да го попитат за нещо ПО РАБОТА😂 снощи например баща му звъня , за да го пита за един клиент ,точно в 21:30часа....и да ми пратят много поздрави,при което за пръв път от години аз казах на мъжа ми,че не смятам за удачно да звъниш на двама млади хора по това време за нещо по работа,което изобшо не е спешно и може да бъде обсъдено на следващия работен ден в 8часа Simple Smile при което той ми отговаря,че той уважава баща си и винаги ще му вдигне дори и да звънне в 3 през нощта да го чуе само..."

ПП. Това, че са му осигурили възможността в 18.00 да си е вкъщи, навярно на момата въобще не й прави впечатление.
Е що пропусна вечерните проверки дали е ял? Защо пропусна и написаното, че авторката е запозната с бизнеса му и обсъжданото търпи има няма 10-12чАса отлагане на разговора. Пропускаш и усмивателното "по работа" и т.н. Смучи си и от пръстите на краката ако искаш, но не е нормално цял ден да за заедно и след 2ч. пак да звъниш редовно, нито да наричаш майка си "коте" и то от син Mask нито всеки път да скачаш да я масажираш. Поне за мен не е, виждам, че не съм само аз, която вижда нещо нередно. Ако за теб е ок, това си е за теб и не касае авторката.

# 666
  • София

Е що пропусна вечерните проверки дали е ял? Защо пропусна и написаното, че авторката е запозната с бизнеса му и обсъжданото търпи има няма 10-12чАса отлагане на разговора. Пропускаш и усмивателното "по работа" и т.н. Смучи си и от пръстите на краката ако искаш, но не е нормално цял ден да за заедно и след 2ч. пак да звъниш редовно, нито да наричаш майка си "коте" и то от син Mask нито всеки път да скачаш да я масажираш. Поне за мен не е, виждам, че не съм само аз, която вижда нещо нередно. Ако за теб е ок, това си е за теб и не касае авторката.
1. Защото в първият пост няма такова нещо. Поводът е разговорите по работа.
2. Защото авторката е никоя във фирмата, за да може да си позволи да дава акъл кое може да се отложи и кое- не.
3. Не ти, нито авторката можете да определяте кое е нормално в отношенията на родителите със сина им.
4. Не ти и авторката, на база средновековните ти нагласи и проблеми с родителите, сте в положение да определяте как да се назовават помежду си и дали да се масажират или не.
5. Авторката е с това момче от тийн и много добре е запозната с отношенията им и начина на им на комуникация.
Ако не й е изнасяло, да се е разделила с него.
Ако е попадала на такива като теб, които си въобразяват, че могат да вкарат в тясната си кутийка отношенията на пълнолетни индивиди, е сбъркала.
Ако не си коригира приоритетите и не разбере, че тя и родителите бягат в ууспоредни коридори, а не в пресичащи се, ще озлобее до същата степен и ще почнат да й се привиждат врагове навсякъде.

# 667
  • Blondeville
Ето го целия първи цитат. Цеееели 1, 2 пъти седмично, за цеееели 2, 3 минути...Че се осмелявали и поздрави да пращат на снаха си. Подмолни хора! Болднах и това с вечерята, нещо отпреди година, писано във вайбър...Ако някой с ръка на сърце каже, че това е обсебване, то ще си призная, че аз и този човек явно сме от различни планети.

Попитах също авторката за нещата, които смята за вмешателство и бъркане, понеже спомена такива мимоходом, но не и нещо конкретно. Моля те, favoured, уточни какво имаш предвид под това, че ви се бъркат?

Здравейте, Идвам да ви споделя която свекърва и свекър как си пазят единственото детенце,Мъжа ми. На 28 години е той и работят тримата по цял ден заедно в семеен бизнес.Нарочно така са го направили за него, за да няма друг избор да напусне семейното гнездо и да работи по специалността си в друг град.
Случва се често(1-2пъти седмично), след като той се прибере от работа в 18ч(дотогава са били в офиса заедно) или майка му или баща му да звънне към 21-21:30 да го попитат за нещо ПО РАБОТА😂 снощи например баща му звъня , за да го пита за един клиент ,точно в 21:30часа....и да ми пратят много поздрави,при което за пръв път от години аз казах на мъжа ми,че не смятам за удачно да звъниш на двама млади хора по това време за нещо по работа,което изобшо не е спешно и може да бъде обсъдено на следващия работен ден в 8часа Simple Smile при което той ми отговаря,че той уважава баща си и винаги ще му вдигне дори и да звънне в 3 през нощта да го чуе само...отдавна съм наясно,че мъжа ми е мамино синче, но тези случаи зачестяват откакто сме женени от половин година. Според вас дали като имаме деца и наше семейство,той няма да слага родителите си винаги на първо място, и да бъде готов да спори с мен,щом му кажа ,че съм се подразнила от това,че звънят в неуместно време. Ние с него можем да се виждаме само вечер след 18ч понеже аз работя на друго място, та не мисля, че няколкото часа заедно трябва да слушам отново майка му и баща му по телефона...макар и за минута-2-3...
П.П: допреди година майка му редовно му пишеше в месинджър вечер “Вечеряхте ли?” 😂😂😂😂

# 668
  • при късмета
Абсурт, противоречиш си. След като са заедно отдавна и тя знае отношенията им, защо извади аргумента, че не знае достатъчно за бизнеса. Щом са толкова отдавна заедно е напълно нормално да е запозната с бизнеса точно толкова,колкото с отношенията им. Обаче в бизнеса е никоя според теб. Да, може да е никоя, но това не значи, че не знае достатъчно за него. И много по-добре от теб може да прецени и естеството му и дали може да излезе "нещо важно" след работно време или не може. Даже в първия си пост го е написала, ама ти четеш каквото ти изнася. И точно защото е по-запозната с въпросния бизнес от всички пишещи тук, може най-реално да прецени спешно ли е обаждане по работа след работно време

# 669
Е, добре, де! Аз пък се замислих, какво да пита една майка големия си семеен вече син Simple Smile
Мисля, мисля, "вечеряхте ли" ми се струва най-безобидно Joy

# 670
  • при късмета
Е, добре, де! Аз пък се замислих, какво да пита една майка големия си семеен вече син Simple Smile
Да де, като няма какво друго да пита, защо изобщо звъни? Не е по работа, не е спешно, ако е само за да види дали е вечерял, то си е проверка и контрол. И да не е вечерял, няма да се свърши за една вечер

# 671
  • София

Както някой писа, нормално е да попита, за да не би да им попречи.
А, дето викаш, не върви да попита дали е "нагласил" булката вече или за по- нататък я е оставил.
Все пак, от 18 часа до 21.30, сумА ти работа може да се отхвърли.
Само че, на някои много им пречи, защо аджеба половинката има такива мили и близки отношения с родителите си?
Това бърка в окото, че и в двете, и мира не им дава.

ма ко, кучето и 10 години да седи пред месарницата, не става касапин.
Българска поговорка.
Ако трябва, ще ти я обясня.

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 15:34 от absurT

# 672
  • Blondeville
Е как какво, нищо! Да му изтрие номера, след като се изнесе от дома им и се задоми. И да не му осигуряват работа, (която младежът даже пък и харесва), защото това е трик да го държи близо! Изобщо какво е това 1, 2 пъти седмично, за 2, 3 минути, ако не тормоз! Нямам търпение авторката да я прочета след 25 години, когато се сдобие с дете, което не иска да му разваля комфорта с чуване 1, 2 пъти седмично, по 2, 3 минути.

Хора, това са 6 минути на седмица...сероизно ли?!

# 673
  • Варна
Изнесли се младите от жилището на свекърите в жилището на момата и сега се звъни през 1-2 вечери да проверят дали синчето им още диша. Дали снахата няма да го умори от глад, жажда, студ, мръсотия, за друго не се сещам. Нали я няма мама да пере, чисти, готви...

Иначе, ако наистина за работа говорят, това вече го разбирам. Аз също работя за себе си и отлично знам как понякога няма събота, няма неделя, делник, празник. В невероятни часове съм контактувала с клиенти и съм отваряла офиса.

# 674
Не можах да повярвам как игнорирахте това коте. Добре че беше Хай да ми вземе думите, че вече си мислех че само аз не съм чувала мъж да нарича майка си "коте".

Общи условия

Активация на акаунт