С какво ви дразнят свекървите? – 123

• 36 629
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • Blondeville
Мако, ами те на работа не знам дали по цял ден си клатят краката и си лафят, та да не се търсят хич извън нея. Аз с мъжа ми дълго време работих заедно, после явно е трябвало да не си говорим вкъщи...

Естествено, че има разлика между топло и прекалено топло. Но ти къде виждаш прекаляване в 2 пъти по 2 минути разговори на седмица, половината от тях по работа?

# 706
Това, че работят заедно, означава, че по цял  ден си седят и си коментират кой какво е ял, докато се масажират ли? 🤔 🤭
Защото общия бизнес не предполага дори Нон стоп да са в една стая.
Предлагам на авторката да спре да посещава родителите си, а да се прибира по - бързо у дома, белким компенсира прословутите 5 мин СЕДМИЧНО, в които мъжа ѝ не ѝ е обърнал внимание.
А приятели звънят ли му? 🤔
Или на всички е забранено да звънят след 18.00?

# 707
  • София
... Значи девойката може да ходи на крака всеки ден да види мама, а свекъра като звънне 1-2 пъти седмично по работа, намеса в личното пространство...
...Девойката ходи всеки ден да види нейните родители, но 5, 6 минути сумарни разговори за цялата седмица на мъжа с родителите му са дразнещи?! Наистина?! Да ти звъннат вашите 2 пъти в седмицата за по 2 минути?! Още повече, че на момчето не му пречи!
Тя ги вижда за 5 мин и то не всеки ден и въпреки това не я проверяват вечер дали е яла, а той е по минимум 8 часа всеки ден на работа с тях и това не е достатъчно, та след работа да му звънят. Някак масово удобно пропускате факта, че работят заедно, цял ден, всеки ден и вечерта "котее". Едва ли 3те минути вечер са й проблем, проблемът ми се струва е, че се чувства все едно държат семейството й под контрол и се чувстват длъжни да знаят всичко.

# 708
Според мен проблемът е много по - дълбок и изобщо няма нищо общо с това кой колко време говори по телефона с родителите си и колко часа прекарва с тях.
Смятам, че  авторката се чувства пренебрегната и недооценена от съпруга си. Като цяло очевидно не харесва родителите му, то не е и необходимо.
Той е човекът, който ако се напряга от родителите си трябва да постави граници. На него обаче не му пречи.

С деца и без деца той ще си продължава така.

# 709
  • при късмета
Никъде не съм твърдяла, че като са на работа по цял ден водят лични разговори. Но и няма как да не намерят въпросните 2-3 минути на ден, да попитат кой как е. Та след като има хора, които казват "какво ти пречат 2-3 минути наден разговори с родителите", авторката може да зададе въпрос на мъжа си "защо не ги намираш тези 2 минути през деня", нали? Съвсем логичен въпрос е.  С толкова чести срещи и с толкова време прекарано заедно, колко пъти ще изникне нещо спешно, за което да звънят? Надали изникват спешни ситуации 2 пъти седмично.
Ако не беше с тях по цял ден, всеки ден, да се чуват 2 пъти седмично си е съвсем в реда на нещата и замного повече от 2 минути на разговор

# 710
  • София
Гледам, тук някои се наредиха с хронометрите в ръка-- да мерят кой колко време се е виждал с родителите си.
А, авторката, що така мълчи-през деня, като има и 2 сестри в повече, по колко ли време отделя, за да се разговори с четиримата?
Как не усещате колко пародийно звучите?
И този неистов напън- "Няма не искам, ще си подчиниш отношенията и контактите на моето виждане и толкова".
Смешно, а за авторката ще стане тъжно- да не излезе прав свекърът, като е казал на сина си да си опича......

# 711
Представям си ако 2-3 мин. и то не всеки ден се приемат за девиантно поведение, какво може да му се изсипе на главата на маминото синче при по-сериозно прегрешение. Например ако излезе с колеги на по бира. Или си хвърли чорапите зад коша за пране. Ако се оплакваше жена, че мъжът ѝ държи сметка за телефонен разговор от няколко минути, щяхме да го изкараме насилник. Не е нормално и е грубо навлизане в личното пространство, все едно на каква тема говорят.

# 712
  • ...живея на последния етаж...
Това, че работят в една фирма и имат общ бизнес, не значи, че са по цял ден заедно. Има дни , в които аз  изобщо не виждам съдружника. И вечер коментираме работата. Но това са негативите да работиш с мъжа си. Та ако момчето или баща му са ходили насам натам през деня, доставки, банки, институции, и разни други, нищо чудно след работа да доуточнят това онова.

# 713
Въобще не ме впечатлиха разговорите. Впечатли ме котето. Не, не е същото като Кроки. Звучи ми като пате, писе и т.н. Никак като за обръщение към майка от син. И аз съм на мнение, че други са проблемите, просто избиват в тези разговори.

# 714
  • Blondeville
Колкото и да се убеждаваме едни други, явно е, че възприятията ни са различни.

Не ми пречи ако ще и 20 минути да говори с техните, не ме интересува за какво говорят, не ми пречи ако звъннат в 21:30, не ми пречи ако ще да работеха по цял ден в една празна стая и да нямаха никаква друга работа.

Какво пренебрегване? Пренебрегване е да имат планове да излязат например, и мама да звънне, че има нужда от масаж и той да литне. Ей това е пренебрегване, а не 2, 3 минути разговори през ден.

# 715
Мако, дали правиш разлика между 2 пъти седмично и всеки ден? 🤔
Авторката явно не е толкова натоварена на работа, щом тогава се чува с близките. 😜
И пак да я попитам - приятели звънят ли?
На тях колко време им е отредено? 🤔
2 минути, дори и всеки ден, са едно ходене до тоалетната да се изпикае.
Май от началото не са се харесали снаха и свекъри, та голям проблем 2те минути.

# 716
  • София
Да ви кажа, на мен пък от всичко изброено ми се наби в очите онова "коте". Останалото мога да го пренебрегна. Като иска да си лафи с родителите си, да си лафи. Аз мога сто други неща да върша в това време и накрая сам ще се моли аз да намирам време за него вечер, а не обратното. Обаче, ако чуя мъж да нарича майка си коте, всеки път ще изпадам в такъв луд хилеж, че това обръщение няма да прокопса дълго. Задавих се от смях само като го прочетох 😋

И на мен така. Отивам да дочета мненията.
Коте!

# 717
  • Варна
Винаги съм намирала за изключително противни опитите на някои жени да се намесят в отношенията на половинките си с родителите. Сещам се за много малко неща по отвратителни от опита да отчуждиш дете и родител. От години на общувам със свекърва ми, но и през ум не ми е минавало да ограничавам контакта и със сина и и внуците.Тя сама отблъсна внуците си .

# 718
И аз съм на мнение, че други са проблемите, просто избиват в тези разговори.
Възможно е да си права. В такъв случай, жалко, че авторката не е способна да види и формулира проблема, а ни занимава с простотии от сорта на семейния бизнес, създаден специално да държи Мамин Златен в капан.

# 719
И аз намирам за странно това с котето, необичайни лигавщини от майка и син, но пък не сте се оженили от днес-за утре, запозната си била със семейния им модел. Малко след дъжд-качулка се получава, нещо като не е ОК трябва да се обсъжда овреме.

Общи условия

Активация на акаунт