COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 551
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 11 970
Къде може да се видят данните за починалите хора. Вчера само за Бургас бяха 3 случая, но си мисля, че поне единия няма да го обявят изобщо, защото възрастна жена на 86г не е била в болница, а е починала в дома си. Но неин съсед е снимал от терасата как опаковани като космонавти медици изнасят тялото на носилка, опакована в найлонов цилиндър. Видях снимката и информацията за нея добавени към новината за починалия 52г охранител публикувана на 06.07. А на 07.07 в статистиката за Бургас пишеше, че изобщо няма починали за региона, което пак не е вярно, защото преди около 2м имаше починал човек заразен в софийска болница при лечение на онко заболяването.
Медицински сестри пък разправяли, че отделенията за инфекциозно болни са претъпкани, но не с болни от ковид, а с болни от най - различни летни инфекции. И дори и да са наистина с летни инфекции то самия факт, че в отделенията няма места е много притеснителен и се потвърждава от случая с починалата в дома си възрастна жена.
Но пък никъде няма информация, че в региона няма на разположение свободни легла за инфекциозно болни. Честно казано допускам, че умишлено се манипулира информацията за заболелите в Бургаско, а се бълва информация за нови и нови мероприятия, организирани с цел привличане на български и чужди туристи. Повече от очевидно е, че държавата няма намерение да взима мерки, за да не плаши туристите.

Може ли линк за тази жена?Болднатото е точно така-аз отдавна го писах Sad .Как ще се закопаем по черноморието празнично Sad.Аз четох за 3-ма заразени не починали.Иначе беглеца както и очаквах няма да го водят Ковид,а дихателна недостъчност-поне така излиза от публикациите...А починалият заразен в Иван Рилски го водеха-той беше 1-ният починал в Бургас,а от къмпинга в Градина май в Софийските бройки го казаха..

# 11 971
  • София
Направи ли ви впечатление, че вчера доцента Кунчев и професора Кантарджиев казаха, че мерки ще има, ако ТРАЙНО цифрите минат 200 дневно, а не Еднократно....

# 11 972

Може ли някой да резюмира репортажа от Плд?
Пловдив?!
Накратко, интензивното е почти пълно,  хора нуждаещи се от хоспитализация и наблюдение,  много тежките не са мнозинство, но поради нуждата от продължителен престой леглата вече се запълват в инфекциозен сектор. Ако се запълнят напълно ще се пренасочват към св. Мина и транспортна.
Недостиг на мед. сестри и санитари, лекари имат, призовават доброволци да се влючат.

# 11 973
Всъщност заразяването на футболистите не е по стадионите,  а по кръчмите след мачовете След победа прегръдки,целувки,поливки по съблекални,кръчми,с фенове...На нашите мачове няма запълнени стадиони,та чак публиката да се заразява и то на вън...На закрито обаче се случва...

# 11 974
Направи ли ви впечатление, че вчера доцента Кунчев и професора Кантарджиев казаха, че мерки ще има, ако ТРАЙНО цифрите минат 200 дневно, а не Еднократно....

Да, и Ананиев това каза - няколко поредни дни над 200.

# 11 975
И на мен ми се струва, че малко позамазват количествата надолу.
Пример с ВТ- 0, е хайде моля те. Кво стана с баладжиите? Само 30-40 парчета и какво нито един роднина не е заразен? Все учители и ученици? Ами те си правиха домашни партита, баби и дядовци снимки във фейсбук с цялата рода, щото имаме и познати? Барем там 1 да написаха от кумува срама, изобщо не е възможно това. Но то нали РЗИ се карантинира и резултати ще има след 14 дни- хаха накуп сигурно ей тъй 500-1000.
Да, катогерично следваме Сърбия, за жалост.
В медиите преди изборите им мисля в DW ми излезе статия, че някакъв институт, правещ успоредни изследвания - не знам как за Сърбия е категоричен, че има неверни данни в броя им заболели. Тогава се зачудух защо и каква е тази статия, пък и те си даваха над 100 болни и още същият ден дадоха че правят избори и ми светна. Ще стачкуват, как не- държавата те разболява нарочно на изборите само само да си ги проведе? Те сърбите са серт, няма да се оставят току-така и браво на тях.
Не мога обаче да схвана защо ние нищо не правим, на инат ли ни го правят? Да ни докажат, че не сме прави ли? Честно не го проумявам.
60% не вярвали и няма да затваряме. Това е детинско и смешно. Работя с клиенти, на които обяснявам по 100 пъти докато проумеят нещо, понякога ми отнемат часове. Ако правя това, което клиентът ми вярва и разбира досега да съм се обесила. Аз съм професионалиста, той идва при мен, аз казвам кое и как, като не му изтърва чао. Имало е малко случаи да се огъна и да се съобразя с желанието му и всеки път съм съжалявала многократно, сега не правя такива грешки.
То е все едно да отида на лекар и да му кажа аз как да ме лекува.
Искам да кажа, че всеки може да вярва в какво ли не, но решенията вземат специалисти и какво ако затворят и правителството падне? Пък няма да са вечни я? То като се качиш на власт, трябва да знаеш, че рано или късно ще паднеш, да започваш с тази идея.
За футболистите - според мен всички са болни вече и с мачове и без все тая, кофти за феновете, но пък ако си умен няма да ходиш точно тези 2 седмици на мачове. Както казах Локомотив ГО играха с Лудогорец ДВЕ, що си мислите че там няма вече болни? Локо ГО е карантинирано изцяло.
Та това поведение на липса на мерки ще доведе до две неща: гърците ще ни затворят, което не е пък кой знае какво и лятото ни ще се превърне в малък кошмар. Да си призная някак варианта есента да си боледувам по-ми допадаше.
Туризмът ни заминава - само българите не могат да го спасят, европейците се усетиха и никой не иска да идва, т.е. държавата колабира изцяло, така че тия дето искаха да няма мерки в края на краищата ще пострадат също много. Моето семейство също изпитва доста затруднения и сега, доходите ми са пълна смешка едва си покривам осигуровките, но ще издържим някак, здраве да има.
За мен ПЛОВДИВ си беше логично да се зарази яко, все пак насалението е второто по големина в БГ, в близост до Турция и с голям поток, защото е в средата на Южна БГ. Дано се справят.
Очакванията са ми скоро да стане зле и по морето, където отиват болни и заразяват яко.

# 11 976

Ако чакат и неделя да минем 200 от 400 те теста дето правят лошо ни се пише.

# 11 977
  • София
Няколко поредни дни може да означава 2 дни, а може и 20 дни, може и 200 дни. Слагаш летвата там, където ти е изгодно. Ако искаш да затягаш мерки, и два дни са достатъчни, ако не искаш - слагаш брояча на невъзможна стойност.

# 11 978
  • София

Ако чакат и неделя да минем 200 от 400 те теста дето правят лошо ни се пише.
Минимум седмица-две още ще ги въртят ок. 190-205, без допълнителни мерки, да мине поне юли месец.
Август е Бил винаги най-отпускарския месец, тогава може би ще по затворят дискотеките на закрито, разчитайки, че хората ще са по морето. Ама тоя август не е като оня август....

# 11 979

Значи мерки ще има, както казах и наскоро при два случая - ако от ЕС ни сложат гражданите под карантина при пристигане, или ако болниците се препълнят.
Бройките вече нямат значение.
Несериозно е да кажеш, трайно над двеста, при условие, че вече сме трайно около 180.

# 11 980
Има ли статистики за средната възраст на починалите и хоспитализираните? Преди по 0рифингите даваха такава информация. Убедена съм, че средната възраст е около 60 г.

# 11 981
Прави ми впечатление, че изчезна придружаващото заболяване пневмония за починалите, но се появи ново - сърдечно заболяване, вкл и за хора, за които никой не е знаел да имат сърдечно заболяване - пример лекаря от спешното.
Вирусът атакува сърцето, дали не е отново с цел да се успокоят хората, че само хронично болни умират...

# 11 982
Вижте, казаха, че няма да затварят юли и август. Точка.
Моята чисто лаишка прогноза е - до септември ще оставят така, ще въртим около 200 доказани (реално колко са никога не е ясно).
Оставаме абсолютно на лично разбиране за нещата и който иска се пази сам. Това означава ограничаване лично както на контакти, така и на избор за елементарни житейски състояния, като да избереш кога и къде да отидеш на пазар/лекар.
Моите наблюдения и челен сблъсък са за неносене на предпазни средства и в лаборатории при вземане на кръв, а по магазините се носи под нос маската, категорично. Т.е. не се носи, сложена е "колкото да не ме глобят евентуално".
Сутринта слушах някакво предаване в стил-така или иначе всички ще го "минем". ОК, проблемът е колко пъти ще го минем и как, защото все още няма траен имунитет срещу ковид. Въобще не ти е никаква гаранция, като го "минеш", че няма да те повтори и то вече фатално, защото първия път ти е скапало имунитета.
В семейството ми трима са хронично болни. Не са си избрали те да са хронично болни, съдбата им е подарила това.

# 11 983
  • Пловдив
Не виждам кой би отишъл доброволец. От какъв зор да ходи - заради адекватните мерки на правителството, заради тези, които ще ги чипират, заради тези, за които вирус няма, заради тези, за които вирус има, но не искат да опазят никой друг освен себе си?!
Гледам пак един доктор льольо се вихрил из фейсбук - отново щял да сезира прокуратурата...Ами заслужаваме си всичко, наистина.

# 11 984
  • София
Да, преди беше "да не го допускаме", после стана "да минем, ама веднъж", сега "свиквайте, ще е по много пъти".
И аз не го разбирам това - търсят се доброволци, ама мерки никакви.

Общи условия

Активация на акаунт