COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 133
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 315
Абе тези нормални ли са, да знаеш, че си болен и да заговаряш разни хора... баси тъпотията Anguished

# 12 316
Симидчиев по Евроком и Люба Кулезич-от 8.45 който може да върне...той по принцип добре говори и засяга и мачовете и маските и доста теми..и тя извъртя за Сърбия-добре,че тука ме осветлихте...

# 12 317
MK_ ,
тези не са ли под карантина, бре. Що не ги офули. Щом за малко сте се заговорили, дано сте били  и на дистанция.
Да ви кажа нещо, да се посмеете :
Скрит текст:
Днес съм тръгнала с рейса по задачи - наджиджена, нафъскана , кипра първа.
Със слънчеви очила, маската , седнала до прозорец . И един младеж сяда до мене, само като видях, че чучура на маската му е откъм мен и направо се обърнах кръгом към прозореца, той па реши, че ме е докоснал, та се извини. Трябва да слизам аз, стягам дисагите, питам го ще слиза ли. Слизал и той , ама ми обяснява, че има време до спирката, пита ме колко е часът, ейй, усмихнати очи, приветливо момчето.
И вече, слиза той преди мен, аз спазвам дистанция, за да се катурна, той изчаква и ми подава ръка. Аз му подадох лакът Joy
 Викам си, с тези маски, дали не ме взе за нЕкое агнешко, или пък си е възпитано добре.

# 12 318
  • София
Гърците да не се полакомят и те като нашите и да им хвръкнат бройките.
Гърците явно разчитат, че при тях вече заразата не циркулира между хората и е достатъчно да следят за внос на вируси. То ще се разбере, ако грешат - ако са избързали, скоро ще хвръкнат бройките. Ако ги обявят де..

# 12 319
В наше село отменят ралито през Арбанаси, малее тия взеха да загряват.
Не мога да повярвам.

# 12 320
  • София
Maкар да следя темата от начало, в момента ми е трудно да разсъждавам трезво. Детето ми беше понеделник и вторник по 5 часа на контролно с дете, което преди малко е казало, че е с положителен тест. Не е общувало с него, нямало е климатик, но са били толкова дълго в едно помешение без маски. Кога е най-добре да й направим тест, а може би на цялото семейство?

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 11:42 от EliG

# 12 321
Сертификатите са за датски граждани, които излизат в чужбина, а не за влизащи там.
Това за излизащите е просто опция да си разпечатат резултата в рамките на 7 дни от теста ако е отрицателен. И ще се ползват както и останалите резултати от ПСР, няма да ги освободи от задължителна карантина там, където не са решили да освобождават с резултат от тест.

https://sum.dk/Aktuelt/Nyheder/Coronavirus/2020/Juli/Nu-kan-du-f … il-din-rejse.aspx

# 12 322
  • София
Ели, според мен следи за симптоми, ако
няма - тест нали е препоръчително около 7-8-ми ден.
Спокойно, не всички разнасят и не всички се заразяват.
Редактирам се, разбрах от моя хубостник, и ние сме във филма Sad

# 12 323
  • София
Ели, според мен след 7 - 8 дни от събитието, ако нямате симптоми. Стискам палци и кураж! Ако не са общували, и другото дете не е кашляло, кихало, струва ми се шансът е нищожен.

# 12 324
Особено и ако са били отворени прозорците.
Нали казват интензивен контакт , без дистанция, лице в лице, бърборене на висок глас, обмяна на дъх.
При вас няма такова нещо. Спокойно.
Наблюдавай за симптоми, но е малко вероятно в такава ситуация.
Иначе за притесненията те разбирам. Ох.... колко съм бясна на някои отговорни фактори, ако знаете.

# 12 325
Maкар да следя темата от начало, в момента ми е трудно да разсъждавам трезво. Детето ми /17г./ беше понеделник и вторник по 5 часа на контролно в БАН с дете, което преди малко е казало, че е с положителен тест. Не е общувало с него, нямало е климатик, но са били толкова дълго в едно помешение без маски. Кога е най-добре да й направим тест, а може би на цялото семейство?
Може би като минат 4, 5 дни. За ПСР се казва че 3 дни след хипотетично заразяване стават доста точни. Това има предвид и доцента от Пловдивската болница който цитирах по рано днес, че тестовете в определен етап от развитието на заразата могат да са позитивни. За антителата е по сигурно че ще бъдат засечени ако ги има 10 дена след заразяването. Иначе цялото сем. няма как веднага да се зарази. Заразен човек не може веднага да зарази друг трябва да минат поне 1, 2 дни от хипотетичното заразяване, колкото е латентният период на вируса.

# 12 326
15 минути в стая с друг човек се води "непосредствен контакт".

# 12 327
  • София
Много ви благодаря, хора!! Излишно е да казвам, че ми се разтупка сърцето като разбрах. Изолирахме я веднага в стаята й, ще слага маска до тоалетната, ще следим за симптоми.
Уви, сега разбрах детето е имало симптоми по време на контролите.... ех....

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 11:41 от EliG

# 12 328
  • София
Ели, според мен опитай да не се паникьосваш много. Дори това, което казват за тестовете, първите дни тестовете може да не покажат.  Дали да изчакате няколко дни поне ти ще го решаваш.

# 12 329
В интензивното отделение на болница Papa Giovanni XXIII в Бергамо вече няма пациенти, заразени с коронавирус, 137 дни след първата хоспитализация в неделя, 23 февруари. Отделението за интензивни грижи символично отпразнува деня. Паметта на жертвите беше уважена с няколко минути мълчание и след това аплодисменти за резултата, постигнат от приблизително 400-те работили в интензивното отделение на Papa Giovanni, включително лекари, медицински сестри, помощни работници и служители за почистване.
Някои пациенти, засегнати от вируса, остават в болницата в Бергамо, но вече са с отрицателни тестове.

https://www.ansa.it/sito/notizie/topnews/2020/07/08/intensiva-os … b43819ddf29a.html

Общи условия

Активация на акаунт