COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 788
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 465
Цитат
От днес освен паспортът и задължителната декларация с QR код, се правят PCR тестове на всички пристигащи през този контролно-пропускателен пункт. След направения тест продължават своето пътуване, но при установена положителна проба на пътник, влязъл в Гърция, той се открива според информацията подадена в QR кодът и му се налага карантина.
И в това не виждам смисъл ,след като влезне в държавата, докато го намерят на адреса и сложат под карантина
ще е заразил всички с които е имал контакт за ден или два..
 не може и вълка сит и агнето цяло, след като отвориха границата за туристи.

# 12 466
Единствената ни половинчата мярка са маските и тя не се спазва. Вчера се наложи да пътувам на два пъти с такси - единият шофьор ме пита защо съм с маска, а другият ми каза да махам “туй нещо”, защото на него не му пречело!
Маски няма и на закритите места. Всъщност освен за аптеките хората даже не знаят, че трябва да се слагат по магазини и други затворени места.

# 12 467
  • София
Значи и в Исландия ви манипулират както си искат, и по другите чужбини.

# 12 468
.

Сега, когато ходят на училище, имат по един предмет за ден. Стандартната програма с по няколо предмета на ден отдавна се отмени. Още пролетта.
Няколко часа ли карат от 1 предмет на ден или се разкарват само 1 час по този предмет?

# 12 469
Освен 240 нови случая също така от 28 области само 2 не са активни, 26 са активни.
Иначе реакция очаквам същата както досега - ще свикат някоя пресконференция, на която ще обявят, че ще затягат контрола. Joy
На Мангъров не му е за пръв път да публикува конспирации и фалшиви навини. Този човек използва позицията си, за да нанесе непоправими щети на България, естествено без да поема никаква отговорност за това.

# 12 470
Къде има информация за разпределението на новите случаи по области и възрастови групи? Много рязък скок при преминаването на границата от 200 случая дневно.

# 12 471
Сега слушах Борисов по БНТ, вероятно изказването му не е от днес, но каза, че затварянето на държавата заради множеството (увеличаващите се) заразени не е правилното решение.
Щото като нямало пари за пенсии, за заплати, тогава вече щяло да стане лошо.
Боже, ама на него не му ли идва на акъла, че държавата може и да не затвори, но хората може да се "затворят" по болници. Кой ще работи тогава. Как ще издържи НЗОК, НОИ, икономика, бизнес. И като ни отсвирят всички, какво ще правим.
Ще ни погуби това спасяване на икономиката. Всички виждат какво става, но на никой не му дреме за здравето на хората, на народа, на този изтерзан и беден народ.  
Политиците едни самодоволни, охранени, а робите на катамангата, болни, здрави, да ходят там да спасяват тая пуста икономика. Не се наядоха тия политици, еейй, не се наядоха. Главата на народа изяждат, но наяждане няма и няма. А можеше да сме добре. Просто ограниченията трябваше да останат и да се отпускат много плавно, ама не, трябва да сме юруш на черешата. Аз не виждам какво спасяваме, всъщност ситуацията се влошава от ден на ден. Но щом ББ казва, че се движим в правилна посока, значи е така. Не искам затваряне, мисля, че никой не иска това, но искам адекватни мерки. Искам, ама няма.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 06:41 от Джаста Праста

# 12 472
За тези, които се чудеха дали управляващите ще вземат мерки. Взимат и още как! В Пловдив канят хората на шествие 😀

За мен това е безотговорност. Може да почетем Вазов и с онлайн рецитали.

# 12 473
  • София
Няма да ни затворят, няма и да вземат нови мерки. Вчера Човекът каза, че никого не е карал да ходи на дискотека или мач. Трябвало сами да се пазим. Утре със сигурност ще са под 200.
Опасявам се, че доста европейски държави ще се затворят към нас и с право.

# 12 474
  • София
Голям праз, че няма да има пари за пенсии като няма да има пенсионери...
 Нека си затварят границите и Гърция да ни затвори- още по-добре.
  Не знам слухове ли са какво са, но на много места вече чувам, че от септември щяло да е голямото затваряне като през март. Не виждам логика да е така, за всички мисля, че вече е ясно, че сезон няма да има, така че, ако ще затварят нещо ( в което не ми се вярва) защо да чакат...
   Аз не съм се затворила вкъщи, работя, с не малко хора при това, ползвам ГТ, на заведения ходя понякога, но съм ограничила контактите си на макс, не се бутам при тумби от хора и
не посещавам  масови събирания на закрито.Излизам главно с ММ и детето, при бабите не сме ходили от 2 месеца. Събота съм на рожден ден с още 3-ма човека, но сме колеги и така или иначе имаме ежедневен контакт. Хем се опитвам  да преценям рисковете, хем да живея по някакъв що го де нормален начин.
Майка ми скоро ще е на бал във Варна, какво да и кажа- няма да ме чуе- просто със сигурност няма да се виждаме и 14 дни след това. Свекърва ми и тя манипулира детето, колко хубаво е при тях и защо не сме ходили, ами явно, че има причина...

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 09:59 от sea.sea

# 12 475
  • София
Няма нищо очудващо в резкия скок. При толкова случаи е съвсем логично интервалите да стават по-големи. Набираме скорост и започва геометричната прогресия. А и като се има предвид колко от заразяването е по масовки.

# 12 476
  • София
За тези, които се чудеха дали управляващите ще вземат мерки. Взимат и още как! В Пловдив канят хората на шествие 😀

За мен това е безотговорност. Може да почетем Вазов и с онлайн рецитали.

Напълно логично. Шефът на техният кризисен щаб вчера каза, че при мача с Локо Пл всички мерки са били създадени и нямало никакви проблеми, а и в болниците имало места. Така че...

sea.sea защо да не говориш с майка си? Баловете са истински развъдник, а изобщо, ама изобщо не са необходими

# 12 477
  • София
Ето в такива ситуации можем да видим какви сме ние българите. Не напразно го е написал Паисий толкова години назад-не народ а мърша. Немога да го проумея. Наистина. От две седмици коментираме това, което се случи днес, защо в цяла държава никой, никой бе, не скочи, не заплаши, не даде ясна гласност, че идва проблем, че това което следва не е ок за никой, дори за отричащите вируса.
Не съм гневен, разочарован съм. Разочарован съм, защото българина наистина доказа простотата си, и не, не Балканския манталитет ни е виновен, ние сме си.

# 12 478
Мисля, че разконспирирах идеята - ставаме  огнище и всички ни затварят. Без Гърция и Турция, всички се юрват на нашето Черноморие. Сезона кипи с бясна сила още месец и половина. Баровците успяват да спестят за нов Майбах(но не и за заплати на персонала). В септември хем сезона е спасен, хем пенсионери и хронично болни не са останали(пестим пари и от там). Идеално, какво не вие харесва?
Съжалявам за сърказма,  но аз вече не зная как да реагирам на всичко, което се случва.

# 12 479
  • Пловдив
И аз чух разни неща за затваряне, ще е страшно, ако го направят. Хората просто не вярват на ББ и компания. Но те сами си го направиха да е така.
В момента трябва да забранят струпванията на хора и да започнат да следят стриктно за маски в градски транспорт, болници и магазини. Но дали ще имат воля да го направят? Защото и проверяващите не вярват, контрол няма.
С този темп болниците ще се задъхат, РЗИ няма да издържат, те не са безброй много хора. Не става без ограничения.

За народа и мършата не е Паисий, моля, моля. Петко Славейков е, в едни по - различни времена от тези на Паисий.

Баловете свършиха почти навсякъде. Тук таме остана някое училище. Само че се оказа, че нощните заведения са развъдника, а там се ходи и с бал, и без бал.
Моята дъщеря беше на бал. Влязоха с маски в ресторанта, бяха по 4 човека на маса. 250 души в ресторант с капацитет 600, отваря се покривът. Минаха две седмици, няма информация за болни. От тук нататък, дори и да има, е трудно да се каже дали се е заразила на бал или на джулая морнинг, или на шествието на Локомотив, не че е ходила. Но пък ходи в София с влак, за да се запише в университета, защото не става онлайн. И градски транспорт там е ползвала. Носила е маска навсякъде за разлика от много други ползватели на тази услуга в София. И, ако утре прояви симптоми, от бала ли ще се води или от ходенето в София?

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 09:17 от dundi73

Общи условия

Активация на акаунт