COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 567
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 12 705
Лили е абсолютно права. На никой политик не му пука за обикновените хора.
А пък аз все си мислех, че положението ще се скофти заради заразени туристи, които ние охотно поканихме у нас, то пък ние самите се оказахме вирусясали яко.

# 12 706
Здравейте, преди да ви отговоря ще ви попитам - расте ли наистина броя на хора в болниците или не? Ако има такъв ръст защо броя на хората в интензивни отделения спада? Защо смъртността е константа? Да не би да си правите изводите на база грешни факти и неинформираност?
1. Броят на приетите в болница расте
2. Броят на хора в интензивни не е спадал от месец насам, това което гледате всъщност не е на хора в реанимация а на хора поставени на апаратна вентилация, 80% от тях няма да оцелеят
3. Смъртността не е константна, на седмична база има съществен ръст
4. Да - фактите ви са погрешни

Няма как фактите ми да са грешни при положение, че при 10 пъти повече заразени имаме еднакъв брой в интензивното Simple Smile Я, помислете добре на какво се дължи това.

# 12 707
И затова всеки ден нова ясла или градина дезинфекцират. 
Не бих пуснала деца, иска ми се нещата да са както преди, но не са.
И колко години ще ги държиш у дома? Защото гадината не мисли да си ходи, а времето и асоциализацията вървят

# 12 708
  • София
Заповедта е до 15-ти, защото другата седмица ще гласуват удължаването на ИЕО до 30-ти, после ще има нова заповед за мерките.

# 12 709
Знам, че старата заповед беше до 15 юли, а сега на брифинга казаха, че в новата е в сила от днес в полунощ до второ нареждане.
Може и аз да съм в грешка - ако е така се извинявам.

# 12 710
Въвеждам следните временни противоепидемични мерки на територията на Република България, считано от 10 юли 2020 г. до 15 юли 2020 г:
Да,заповедта наистина е формулирана по този начин.Но това е само защото още не е удължена ИЕО със закон.Щом се удължи до 31.07 и новите заповеди ще се удължат.

# 12 711
Изначалният въпрос е: защо има толкова хора, които не вярват във вируса и не ги е грижа? Вместо да ги обвинявате и да ги окичвате с грозни епитети, питате ли се защо е така?
Има толкова обективни данни вече, че вирусът е лек и преобладаващо безсимптомен, практиката го показва от месеци, но въпреки това тук се продължава с паниката и агресията. Огнище след огнище не произведоха нищо. Сега нямаме огнища, но положението е същото. Безсимптомни масово седят у тях под карантина.
Вместо вие да се замислите, тръгнали сте да прекроявате света.
И сега какво е наред за затваряне след баровете, какви още мерки ще искате?

А, и ето го Гришо: https://www.actualno.com/society/grigor-dimitrov-dade-otricatele … news_1479892.html
Излекуван, с отрицателен тест. Вчера за малко да го погребете, но човекът си е ок, ако въобще е бил болен.

# 12 712
Знам, че старата заповед беше до 15 юли, а сега на брифинга казаха, че в новата е в сила от днес в полунощ до второ нареждане.
Може и аз да съм в грешка - ако е така се извинявам.
Не си-до второ нареждане и изрично го питаха,

# 12 713
И все пак четейки  новините за Пловдив продължавам да се убеждавам че затворените помещения са опасните. Всички заразени са от затворени помещения, близък контакт за време по дълго от 5 минути..  И лекари, и абитуриенти, и спортисти, и депутати, и т.н.

# 12 714
”Няма как фактите ми да са грешни при положение, че при 10 пъти повече заразени имаме еднакъв брой в интензивното Simple Smile Я, помислете добре на какво се дължи това”.

Тези в интензивното не се ли качват на вълната след вълната на заразените? И то доста след.

# 12 715
И затова всеки ден нова ясла или градина дезинфекцират. 
Не бих пуснала деца, иска ми се нещата да са както преди, но не са.
И колко години ще ги държиш у дома? Защото гадината не мисли да си ходи, а времето и асоциализацията вървят
Ще ги държи, защото става дума за България. Другаде никой няма да я отрази иска ли, не иска ли, колко я е страх.

# 12 716
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Изначалният въпрос е: защо има толкова хора, които не вярват във вируса и не ги е грижа? Вместо да ги обвинявате и да ги окичвате с грозни епитети, питате ли се защо е така?
Има толкова обективни данни вече, че вирусът е лек и преобладаващо безсимптомен, практиката го показва от месеци, но въпреки това тук се продължава с паниката и агресията. Огнище след огнище не произведоха нищо. Сега нямаме огнища, но положението е същото. Безсимптомни масово седят у тях под карантина.

А, и ето го Гришо: https://www.actualno.com/society/grigor-dimitrov-dade-otricatele … news_1479892.html
Излекуван, с отрицателен тест. Вчера за малко да го погребете, но човекът си е ок, ако въобще е бил болен.

Тук и единствено само тук, а не по целия свят?
Навсякъде са го приели като една хремичка, а ние тук сме се затръшкали?
Чудесно е, че много хора го карат леко.
Това не омаловажава факта, че ако няма място за майка ти в препълнените болници, която е от нищожните проценти, дето го карат тежко, ще ти се стори дяволски много и единия процент, които го карат зле.
Абе да му се невиди, врете се където е опасно, имате варианти, какво ви е забранено още?

# 12 717

Ако знаеш колко бих искала да си права.....Обаче хората, които не вярват във вируса вярват в чипирането на Бил Гейтс, в заразените тестове и в нЕкви пари, които се дават на близки да го пишат умрял от Ковид, та нещо не са ми особен критерий точно те. И тоя смешник Антъни Иванов ли беше - подиграва се с болестта си, ама си седи в болница, нищо че бил здрав според него....Слушайте и четете между редовете.

# 12 718
  • Пловдив
Vrabcho_ , защото не са се сблъскали челно с вируса. Питай колегата ми, който чака да излезе тестът на детето му, в болница е със задух и болки в гърлото.
Да, трябва да се пазим, а ние не го правим. Трябва да има повече хигиена, но ние изначално сме мърлячи. Да, трябва да се спазва дистанция, но ние мрем да се врем един в друг.
Има обективни данни също така и за доста починали хора с установен коронавирус. Както и няма обективни данни за лекарство, с което успешно да се лекуват усложненията от този вирус.
Пък ти си живей, както решиш, стига да не пречиш на другите.

# 12 719
Няма как фактите ми да са грешни при положение, че при 10 пъти повече заразени имаме еднакъв брой в интензивното Simple Smile Я, помислете добре на какво се дължи това.
Вие помислете, аз ви казах че това са хора на апаратна вентилация. При ковид ако случайно не знаете тя повече пречи отколкото помага и вече масово се отхвърля в страните с развита медицина. Ако случайно не знаете в момента се заразяват предимно млади хора кото доказано боледуват по-леко, обаче не бива да имате съмнение, че старите хора ще се заразят по някое време защото това е дифузен процес. Помислете и защо се говори за този т.нар. лаг след заразата и някои експерти твърдят че може да се развие от порядъка на 1 до 3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт