COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 515
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 125
Абе дори Швеция в момента има наложени едни мерки и си държи на тях и са по адекватни от нашата стратегия, иди ми дойде ми, днеска затваряме дискотеки и барове защото бройките скачат, утре ги отваряме защото въпреки това народа не вярва във вируса и щаба е виновен че не е убедил народа в сериозността на ситуацията.
Престанете с това, че народът не вярвал във вируса. Народа не е прост и много добре знае, че има вирус. Народа вярва, че има вирус, народа не вярва, че този вирус е толкова ужасен и смъртоносен, както се опитват да го изкарат и заради него се налагат изключителни мерки, които никога досега не са били прилагани при никое респираторно заболяване. Народа не вярва че вируса е толкова страшен и ужасен и заради него се налага шести месец вече да стоим в извънредно положение, което никога досега не е било.
Народа не вярва, че вируса е толкова ужасен, колкото се опитват да ги изкарат от Щаба, защото всеки ден с очите си вижда, известни хора, болни от вируса, в прекрасно настроение, нищо им няма и вируса им минава за 5 дни. Това вижда народа и в това вярва.

# 13 126
Аз ако бях в щаба, след това което видях си хвърлям оставката и казвам: аз в тоя цирк повече няма да участвам. На мен основната ми функция е да се грижа за о-веното здраве, след като за г-н премиера то не е важно,
а иска да убеждавам 40% по неговите думи от о-вото които не вярват във вируса, аз не виждам с какво повече мога да съм полезен.

# 13 127
Само дето народа не вдява, че за известните и богатите се прави всичко, за да се чувстват добре. Гледат ги, обгрижват ги, прилагат им там иновативни лечения, които струват майка си и баща си. А редовата пешка се лекува амбулаторно с парацетамол и чака да и мине.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 09:05 от Джаста Праста

# 13 128
Народът не вярва на властите - ни за добро, ни за лошо. Това е огромен проблем, с който същите тези власти не могат да се справят вече.

# 13 129
С пазарите затворените какво се случва, ще работят ли има доста такива в страната?

# 13 130
Ами хубаво, нека види народа от първа ръка,щом не вярва.
При съседите вече готвят залите, явно това искате.
Само че там няма да му хареса на народа, гаранция.

Не са 40 процента, народа добре знае какво става като потърси лекарска помощ. Така им изнася на някои, за които ден година храни

# 13 131
  • Варна
Вървим към служебно правителство, което не е изненада, но мислех, че ще е по късно.
Той мандат не е изкарал досега, като види че става напечено се подсърдва.

Досега всички служебни правителства са се представяли много добре, та, току виж, и сега се намери кой да ни прекара през кризата по-удачно.

# 13 132
На мен ми се иска да прочета анализ и прогноза от Бояна, няма значение тук или във фейсбук. И за вируса и по отношение на политическата обстановка.

# 13 133
Аз ако бях в щаба, след това което видях си хвърлям оставката и казвам: аз в тоя цирк повече няма да участвам. На мен основната ми функция е да се грижа за о-веното здраве, след като за г-н премиера то не е важно,
а иска да убеждавам 40% по неговите думи от о-вото които не вярват във вируса, аз не виждам с какво повече мога да съм полезен.

Със сигурност са достатъчно добре стимулирани финансово, че да не го направят.

# 13 134

Тесла, за да си хвърлиш оставката се иска да си мъж, характер да имаш, не гъвкав гръбнак! Ама те си споделят там кой кога си бръсне главата (по техни собствени думи, казани в интервю!)
Пък и не се знае кому какво е обещано занапред, нали!?

Едновременно сме писали с Брадли.

# 13 135
Цитат
Престанете с това, че народът не вярвал във вируса. Народа не е прост и много добре знае, че има вирус. Народа вярва, че има вирус, народа не вярва, че този вирус е толкова ужасен и смъртоносен, както се опитват да го изкарат и заради него се налагат изключителни мерки, които никога досега не са били прилагани при никое респираторно заболяване. Народа не вярва че вируса е толкова страшен и ужасен и заради него се налага шести месец вече да стоим в извънредно положение, което никога досега не е било.
Народа не вярва, че вируса е толкова ужасен, колкото се опитват да ги изкарат от Щаба, защото всеки ден с очите си вижда, известни хора, болни от вируса, в прекрасно настроение, нищо им няма и вируса им минава за 5 дни. Това вижда народа и в това вярва.
Ма чудесно нека да гледа това народа, нека да не гледа окачени системи по дървета, зали за болници, откази за лечение на възрастни, болни лекуващи се по коридори, болни за които няма лекари, както стана в други страни. Нека по трудният начин да се запознае с вируса за да разбере защо навсякъде се взимат мерки срещу вируса. Само тук не щем никакви мерки да има. Нека да го разбере по трудният начин, аз не знам какво повече да кажа по отношение на народа. Като не иска мерки, ок. Каквото иска ще го получи. Отваряме пак дискотеките, да върнем публиката по стадионите, да отменим ограничението за масови събирания до 30 души, гледам че младоженци са недоволни че не могат да направят многолюдна сватба, даже да вземем да махнем задълбителните маски на закрито. Видно е че шефа иска да угоди на всички. Има едни хубава приказка, внимавай какво си пожелаваш, да не вземеш да го получиш.

# 13 136
Така..Сега прегледах малко от брифинга.Разбрах:
1.Най-важното нещо за България в момента е конфликтът между ББ и Радев.Вирус нема.
2.В опит да угоди на тези 40%,които като осъзнаят,че не са прави,ще стане зле положението за Слънцето,прецаква здравеопазване,икономика,туризъм и останалите 60%.
3.Ние,хората,не сме виновни.За първи път.Радев е виновен за всичко.Мангъров-не.Неспазващите елементарните мерки-не.
4.Щом Президентът може да събира толкова хора,Аз мога да отворя всичко.И пак той ще е виновен.
5.Щабът да излезе на дебат.Ако не искат=отворя всичко=те са виновни.
Сега се чудя как може така да го упреквам за всичко.Ама та той е единственият невинен в ситуацията,жертвеното агне на народа..

# 13 137
Tesla, ами в тия 50 критични, дето бяха обявявани, имаше и хора на кислородотерапия. Сега обявяват само интубираните.

Тази информация откъде е? Нито преди, нито сега съм срещала разяснение кои случаи обявяват като критични и дали са само интубирани или и хора, нуждаещи се от друг тип интензивни грижи.

Чух го на някой от последните брифинги, като ги даваха НОЩ.

# 13 138
Мангъров е абсолютно персонално виновен и няма да си избяга от отговорността.

Мисля, че е време в темата да започнем да обсъждаме какво всеки от нас може лично да направи за да премине по лесно със семейството си през това, което ни чака.
Средства, лекарска помощ, реакция, която да му позволи да получи такава.

# 13 139
Tesla, ами в тия 50 критични, дето бяха обявявани, имаше и хора на кислородотерапия. Сега обявяват само интубираните.

Тази информация откъде е? Нито преди, нито сега съм срещала разяснение кои случаи обявяват като критични и дали са само интубирани или и хора, нуждаещи се от друг тип интензивни грижи.

Чух го на някой от последните брифинги, като ги даваха НОЩ.
Точно така! На брифингите на НОЩ неведнъж са казвали, че не всички хора в интензивни отделения са интубирани. А на брифинга, на който Фандъкова бъркаше "интензивни" с "инфекциозни" отделения от д-р Пенчев стана ясно, че като "хора в интензивни отделения" се обявяват интубираните.

Общи условия

Активация на акаунт