COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 910
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 275
не знам дали това е вярно, но https://btvnovinite.bg/svetut/kitajskoto-posolstvo-v-kazahstan-s … ite-otrekoha.html Китай предупреди за непозната пневмония, потенциално по-смъртоносна от Covid-19

# 13 276
  • София
E то както вече някой каза хората чуват това, което искат. А че това съвпада и с мнението на премиера още по-добре за тях. Ние да му мислим.

# 13 277
  • София
не знам дали това е вярно, но https://btvnovinite.bg/svetut/kitajskoto-posolstvo-v-kazahstan-s … ite-otrekoha.html Китай предупреди за непозната пневмония, потенциално по-смъртоносна от Covid-19
Вчера писахме тук, че е време за нова тема за нов вирус. Явно неслучайно последните месеци предупреждаваха че щяло да има ‘много по-опасни пандемии” ...., то било логично

# 13 278
Не мисля, че повечето хора не спазват мерки заради Мангъров. По-скоро просто им писна. Хората и в Щатите говорят за quarantine/lockdown fatigue.

# 13 279
  • София
Не мисля, че повечето хора не спазват мерки заради Мангъров. По-скоро просто им писна. Хората и в Щатите говорят за quarantine/lockdown fatigue.
Ще дефинираш ли какво значи писна.

# 13 280
  • София
Роналд, ти си мислещ човек. Не се поддавай на внушения на определена клика.
Това за нови пандемии и вируси са пълни глупости и не вярвайте на новия световен ред. Догодина по това време ще си върнем нормалния живот. Ще преборим пущиняка!
Човечеството винаги е живеел с вирусите. Сега изведнъж станаха най-големия проблем. Те точно това искат и целят.
Голяма част от хората престанаха да се страхуват от коронавируса вече и хоп хайде имаме си нов по-опасен. И ще има още такива опити. Чакайте само да мине лятото...

И така Оруел се смее и пляска с ръце отгоре... Ама не от радост...

# 13 281
Знам, знам, че UK не е идеалният пример, но преди да се наложи националния локдаун се дискутираше точно quarantine/lockdown fatigue. Казаха, че е много важно в кой точно момент ще направиш заключване, така, че да се постигне търсения ефект от него и на хората да не им "писне' да го подкрепят.

# 13 282
Ще дефинираш ли какво значи писна.

В какъв смисъл да го дефинирам? Не знаеш ли какво е да ти писне да правиш нещо? Т.е. да ти омръзне и да спреш да го правиш.

# 13 283
Норвегия е поредната държава, в която ако идваш от България, подлежиш на задължителна карантина.

Зеленото на картата - без карантина. Червеното - с карантина:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-ti … iMj-yNixAz1HmZzTA

# 13 284
  • София
Ако не беше Мангърков мисля че по-друг начин можеше да се развият нещата.Сега всеки който не иска да спазва никакви мерки се позовава на неговия авторитет и образованието му и готово. За мен е престъпно такова говорене на Мангърков. Той говори все едно е единствения капацитет в цял свят. Искам да разбера той като е такъв капацитет лекува ли болни от Ковид  или не?

Изобщо не смятам Бойко че е виновен за ситуацията. Няма начин да се налагат мерки със сила виждаме че в момента се търси под вола теле за да падне правителството и налагането на строги мерки ще доведе до това да обслужи чужди интереси и да падне правителството.

Ха, мерките са въведени със заповед и се спазват, без значение кой какво изповядва в момента. Несериозно е да се твърди, че някой може да си позволи неспазването им позовавайки се на изказването на когото и да било.

Всеки може да си говори какво счита за  правилно, а който има нещо в главата да помисли и да прецени дали да вярва или не. Пълно е с информация по случая, четеш отсяваш и откриваш своята истина.

Това, че някой се изказва убедително, не е еквивалентно на вярно.Просто човекът вярва в това което говори, а това кой и дали ще му повярва е нещо различно.

Има хора, на които винаги някой друг им е виновен.

# 13 285
  • София
Мда, стана това, което беше ясно, че ще стане...
Въпрос на дни е и другата Европа зелената, вкл. Гърция, да ни остави да се оправяме на Блаканите - ние, Румъния и Молдова...
Sad

Норвегия е поредната държава, в която ако идваш от България, подлежиш на задължителна карантина.

Зеленото на картата - без карантина. Червеното - с карантина:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-ti … iMj-yNixAz1HmZzTA

# 13 286
  • Варна
Унгария пък защо е в червено?

Да не говорим, че никой не може да ме убеди, че в момента в UK, Испания или Чехия, например, е по-безопасно, отколкото тук.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 15:19 от chockolina

# 13 287
Мерките в Гърция са от нелепи по нелепи от това което се пише в туристическите теми и групи... евентуално някой магазинер с маска на брадата....амбицирани са да спасят 50 % от туристическия приход....ама да видим.

Ъпдейт: от 14-ти юли ще пускат само туристи с негативен тест!

# 13 288
На фона на тези новини как седи въпроса с туристическия сезон? Защото подозирам туристите връщащи се от България ще бъдат поставяни под карантина в държавите си.

# 13 289
Ми не знам какви са мерките вътре в Гърция, но  хората си пазят държавата и не се колебаят да не допускат заразени туристи на територията си. За разлика от нас. То по-добре да наблегнеш на намаляване на вноса при положение че вътре няма. Ако не го направиш, и сто маски да носиш, все е тази.

Общи условия

Активация на акаунт