COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 321
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 560
Недейте така... И в Англия имаше протести Black Lives Matter и не им повлия толкова на Ковида. Иначе не сме единствените протестиращи, и Сърбия, и Румъния, и Гърция.  И германците протестираха. Но си мисля, не че толкова ни е писнало, или сме зле в момента. Хората просто чисто психически не могат да издържат дълго време затворени. Затова и ни пуснаха. Да се изпоразболеем, да се поизлашим, пък белким вземем да спазваме мерките. Лошото е, че като стигнем до изплашването вече ще е късно. Но каквито и мерки да бяха обявили, хората нямаше вече да ги спазват, това е.
Особено който не е седял с малко дете затворен месеци, не знае колко е тежко.  Направо ти пили психиката. Ние издържахме и спазвахме,  ама както казах, кел файда.

Ама ние не сме седяли затворени... Явно психиката си ни е лабава просто така.

# 13 561
Въпреки малко по-ниския резултат от вчера като цяло растежът продължава ,  което е съвсем ясно видимо на графиката. Има дни с повече и дни с по-малко, но средно посоката е стръмно нагоре. Накрая на тази седмица вече сме трайно около 300 (а мислехме, че ще бъде 200), ще видим другата седмица какво ще става.

# 13 562
Това е такава подигравка с народа по време на Вирусна епидемия
Да организираш хора и да звъниш по щабове на местно ниво и да събираш хора който в 15.00 часа трябва да тръгнат за София. От тук нататък едва ли на някой му пука за  народа.Каза го Мутафчийски.Това предстои!
И някой провери ли по колко бяха наблъскани в автобусите.Защо бе г-н Ананиев?

# 13 563
България
Новозаразените по възраст:
0 - 19 - 48 души (680 общо)
20 - 29 - 66 души (868)
30 - 39 - 56 души (1146)
40 - 49 - 43-ма души (1227)
50 - 59 - 46 души (1323)
60 - 69 - 20 души (1020)
70 - 79 - 12 души (510)
80 - 89 - няма (168)
90+ - 1 човек (22)

Новозаразен медицински персонал отнова 14 души:
лекари - 5
мед. сестри - 5
санитари - 1
други - 3

20 активни - 8 неактивни области

# 13 564
Много деца. Не съм сигурна, че трябва да се радваме на това...

# 13 565
Е...кой се радва?
Но поне е добре да не са баби.

# 13 566
децата не могат да спазват мерки от това естество ,те няма как да спазват дистанция затова го има това заразяване -детски градини ,морета, пред блока мнооого контакти и почти никаква дезинфекция ако няма контрол от възрастни

# 13 567
В последната бройка предполагам, е включено детенце от групата на дъщеря ми. Днес директорката постна във Фб, че детето, майката и по-голямата сестричка са болни. Децата ми не ходят на градина и ясла от средата на февруари. Трудно ми е, признавам, но всичко е въпрос на нагласа. Радвам се, че взех решението да не ги пускам, след като отвориха градините.

# 13 568
  • Немция
Публикувани са нови изследвания от хамбургската университетска болница относно влиянието на ковид върху сърцето.
Според тях новият коронавирус може да засегне сърдечните клетки и да причини болестни изменения в тях, не само в белия дроб.
Възможни са последици в дългосрочен план.
Според резултатите ковид е в състояние да инфектира сърдечни клетки и дори да се размножава в тях.
Освен това може да промени генната им активност. Тя определя дали ген в клетка може да бъде отключен или заключен. Чрез тази активност се ръководят специални функции.
Досега не се знаеше с точност в колко случаи ковид засяга сърцето.
При 2/3 от починалите пациенти (24 от 39) при аутопсия се установява различни количества на коронавирус в сърцето. В 16 от случаите са намерени големи количества от него. В 5 от случаите с най-високи нива на вируса са открити части от ДНК от него, което е доказателство, че вирусът се е размножавал там.
Потвърждава се, че при ковид много рядко се стига до възпаление на сърдечния мускул.
Какви са дългосрочните последици при преболедувалите ковид пациенти могат да бъдат изяснени след проследяване на състоянието им занапред.

https://www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/coronavirus-covid-19 … 8f48-1d40d8ae2e51

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 01:11 от Бибит

# 13 569
По-добре от старци които с голяма вероятност ще умрат. Групата 0-40г. е най-внушителна с 160 заразени, очевидно е в резултат на балове, мачове, барове и др. неконтролирани сборища ... дано поне го изкарат леко и да изловят контактните от първа линия.

# 13 570
"Пазете старите" проработи повече от "Спазвате дистанция". На протеста култови бяха тези с маски, които ги дърпат надолу да покрещят и после пак ги слагат. Полицаите може вече да им се иска да лепнат вирус само и само да си починат малко и да не се занимават с идиоти. Тях и РЗИ-тата пуснаха ли ги изобщо да взимат отпуск след ИП, или продължават с изънредния труд?

Медицинските университети имаха изпити тази седмица, не знам как бяха вътре, но отвън един върху друг се мотаха родителите.

Моля някой, който носи шлемове, да препоръча кои са удобни и покриват и странично лицето, а не само отпред.

# 13 571
Аз пък не очаквам нещо кой знае какво да се случи, повечето заразени са на възраст между 20 и 40 години, деца също има, но за тях не е особено опасно.
Има проучване за влиянието на локдауните върху психиката на децата в Германия. Според въпросното проучване мерките са влошили качеството на живот и психичното здраве на деца и подрастващи.
Аз лично не съм изненадана от резултатите от проучването, винаги съм била на мнение, че жертвите от мерките ще са повече (особено в дългосрочен план), отколкото биха били от самия вирус без мерки. На практика се получава, че жертваме децата заради бабите ни. Ами тъжно е, много.

https://www.ndr.de/nachrichten/hamburg/UKE-Studie-zu-Corona-Folg … ndern,uke660.html

# 13 572
  • Немция
Всичко трябва да е в разумни граници. Няма как да се очаква в такива времена да няма ощетени. На много от нас е повлияло негативно на психиката, но се случва в извънредни ситуации.
Нещата са навързани, децата имат родители, родителите имат свои родители и често са в контакт. Освен това в много случаи живеят заедно, примерно в България. Тези 20 и 40-годишни не живеят в изолатор, ходят и на работа. И при тях няма гаранция, че короната ще протече безпроблемно.
Ситуацията е сложна, нужно е да се намери златната среда.
А не да се остави безконтролно да си отиде едно цяло поколение, защото е на доизживяване и не си заслужава жертвите...

# 13 573
Всичко трябва да е в разумни граници.Няма как да се очаква в такива времена да няма ощетени. На много от нас е повлияло негативно на психиката, но се случва в извънредни ситуации.
Нещата са навързани, децата имат родители, родителите имат свои родители и често са в контакт. Освен това в много случаи живеят заедно, примерно в България. Тези 20 и 40-годишни не живеят в изолатор, ходят и на работа. И при тях няма гаранция, че короната ще протече безпроблемно.
Ситуацията е сложна, нужно е да се намери златната среда.
А не да се остави безконтролно да си отиде едно цяло поколение, защото вече не ни е нужно и не си заслужава жертвите...

Така е, абсолютно си права. Трябва да има разумни граници и мерки. Но категорично не съм съгласна да се жертва едно поколение за сметка на друго. И то имайки предвид, че едното поколение не може да взема решения за себе си. Поради тази причина аз ще отида на следващия протест. Не може да се отварят дискотеки, а училищата да са затворени, смехотворно е.
Иначе че няма гаранции, че при всички тези във възрастовия диапазон от 20 до 40, ковид няма да протече безпроблемно, да, няма гаранции. Със сигурност при някои ще протече доста проблемно. Както и всяка атипична пневмония (и да, знам, че ковид не е само респираторно заболяване и може да засегне всяка органна система).

# 13 574
Снимката от поста ти е от миналата година. Знам го със сигурност.  Разни фалшиви медии са я публикували уж от протестите.
Това е такава подигравка с народа по време на Вирусна епидемия
Да организираш хора и да звъниш по щабове на местно ниво и да събираш хора който в 15.00 часа трябва да тръгнат за София. От тук нататък едва ли на някой му пука за  народа.Каза го Мутафчийски.Това предстои!
И някой провери ли по колко бяха наблъскани в автобусите.Защо бе г-н Ананиев?

Общи условия

Активация на акаунт