COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 218
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 895
antea, не знам ти за какви пул PCR тестове говориш, но: в една от частните лаборатории (от заповедта на министъра) цената на един тест от пул-а е точно 1/2 от цената на индивидуален тест. Всеки си получава резултата индивидуално, с персонален достъп. Пробите се взимат индивидуално, като тези от носа и гърлото също се разделят.

Разбира се, че пробите и за пуловете се взимат индивидуално, то няма и как да е иначе, не бъркат на 5 човека с една и съща клечка в носа.
Резултатите са на общата група, ако са отрицателни, могат да минат и за индивидуални, но при положителен пул се правят тестове на всеки поименно и не се водят всички положителни.

# 14 896
  • София
Единият напомни протестите през 2013- хората си протестираха, но правителството е паднало заради гласуването на ДПС и още не помня кои. Другият вика - то да не гледаме само тези протести, президентът говореше за другите, зимните.
Според мен има логика в това какво ще се случи на вота утре - как ще реагират партньорите.

# 14 897
Доколкото разбрах вотът само ще бъде внесен утре, ще се гласува след седмица.

# 14 898
В тоя ред на мисли какво читаво лекарство симптоматично бихте препоръчали за кашлица? Проспан добро ли е?
Гледам, че плейметката я бяха лекували с Тусавит в инфекциозна. Според мен най-ефективен би бил Либексин, защото е специализиран за суха кашлица. Проспан според мен е много слаб препарат. От личен опит мога да кажа, че на мен ми е помагал.

# 14 899
И на мен ми е помагал Либексин, поне в началото, когато кашлицата е суха, да. За отхрачване не става обаче.

# 14 900
И на мен ми е помагал Либексин, поне в началото, когато кашлицата е суха, да. За отхрачване не става обаче.
То нали при Ковид, кашлицата уж е суха само.

# 14 901
  • София
Аз, честно казано, като знам, че не е нормална кашлица, не съм сигурна дали трябва да бъде подтискана и какво би действало въобще.

# 14 902
  • Бургас
Ето как е “разчетена” забраната за полети до Австрия във Вайбъра на Столична община:

✈ Здравейте! Поради ръста на броя заразени от COVID-19 в Австрия, между 15 и 31 юли включително австрийското министерство на здравеопазването забранява пътническите полети до Австрия от България.

☑ Забраната важи и за още 9 държави – Албания, Босна и Херцеговина, Египет, Косово, Молдова, Румъния, Северна Македония, Сърбия и Черна гора.

☑ Забраната не се отнася до:
(checkmark)товарните полети
(checkmark)полетите за репатриране
(checkmark)санитарната авиация
(checkmark)полетите, свързани с държавните интереси на Австрия

☑ До края на месеца се удължава и действащата забрана за пътнически полети до Австрия от Беларус, Великобритания, Иран, Китай, Португалия, Русия, Украйна и Швеция.
Изглежда са объркали мястото на ,.
Ако я бяха сложи преди “в Австрия” щеше да е точно както си трябва Simple Smile

# 14 903
В началото като имаше репортажи от Франция или Германия не помня точно, една жена прекарала Ковид споделяше, че единствено за жестоката кашлица и е помогнало печен лук с мед.

# 14 904
  • София
на мен ми препоръчаха мукосолван дуо за суха кашлица

# 14 905
Не знам какво точно съдържа мукосолван дуо, но само мукосолван е муколитик и определено е за отхрачване и за влажна кашлица. Имала съм случай да направя криза от прилагане на сироп за отхрачване при суха кашлица и беше драматично.

# 14 906
  • При семейството си
Каквото знам съм написала, изпробвано лично.
Може би има различни варианти за пул тестване, групово тестване или каквото се води. Не съм лаборатория, не мога да отговоря на въпросите (ако толкова ви интересува, задавайте си ги към лабораториите).

П.С. Все по-малко хора ще пишат в тази тема.

# 14 907
30% от нощните заведения няма да отворят
 https://www.dotbg.bg/article/8810470

Може би  поне 30% по -малко заразени ...

https://www.24chasa.bg/novini/article/8810162
Клъстери от  6 гpада помпат заpазата, още има опашка от евангелcката cбиpка
6 гpада cе офоpмят като огнища на двата клъcтъpа. Пъpвият включвал Кюcтендил и Пловдив, където все още сред заразените се откриват контактни  от евангелската сбирка в Пеpyщица в началото на  юни, cлед като починаxа петима паcтоpи, обяcни проф. Кантарджиев.
Втоpият клъcтъp офоpмяли Пеpник, Дyпница, Смолян и Пазаpджик.

Много силен се оказа този холандски щам. Очевидно е имало супер супер спредър на тази сбирка.

# 14 908
  • София
Темата се върна пак на ниво март месец, не мога да повярвам. Пак започнаха да се обсъждат лекарства и самолечение. Но е логично, след като остава усещане, че всеки ще трябва да се оправя сам.
За лабораториите - да, цените на тестовете не са супер достъпни, но поне може човек да си направи при нужда. Пак е по-добре от нищо. Не знам защо имах чувството, че така ще стане още в началото когато пуснаха частните.

# 14 909
Mисля, че тези пул тестове гърците не ги признават, но може и да греша. Знам само, че не са особено точни.

Общи условия

Активация на акаунт