COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 331
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 880
Дипломатични хора...

# 14 881
Недопустимо е това, което ни се поднася като информация. Толкова изкривени новини от официалните институции.Наистина - цензура на всичко.

# 14 882
Те и сърбите протестираха против мерките, видиш ли  Grinning
Добре, че хората ни пазят от своето поепидемчване.Благородници

# 14 883
  • Под сянката на разлистените кактуси
По повод на платени и безплатни тестове.
Сега говорих с Финикс, столицата на Аризона, пламнала жестоко.
От известно време ВСЕКИ може да си направи безплатен PCR тест, стига да се запише онлайн.
Нищо общо с България.....
За резултатите чакат седмици.

Аз моя си го направих около 13ч и в 8 на следващата сутрин резултата беше онлайн, по-малко от 24 ч

# 14 884
Не мога да намеря прогнозата на БАН за пиковете, но сега се замислих, че ще познаят и за трите пика. Април беше след малкото разпускане и Великден, някакъв пик джудже но все пак пик. Сега започна юли кога ще го стигнем ще видим от баловете, мачове и протести. Да кажем познаят и в края на юли има леко затишие ( мен ме съмнява защото прогнозите бяха правени по време на силни мерки вероятно съобразени с това)
Но да кажем ок втори пик юли.
Нов пик август - пикът ще е от прибиращите се от села и морето, може би заразили се там, щото са отпуснали края малко или повече. Тия хора се връщат на работа, особено в по-големи заводи и фирми дорде се разбере че са болни пък и ще се крият, че то след почивка пари няма и никой не иска да остане вкъщи болничен или карантиниран ето нов пик.
Остава да чакаме БАН да предвиди и нещата наесен.
Но това е оптимистичният вариант, който някак не ми се вярва да се развие.

# 14 885
  • Somewhere far away
Ето как е “разчетена” забраната за полети до Австрия във Вайбъра на Столична община:

✈ Здравейте! Поради ръста на броя заразени от COVID-19 в Австрия, между 15 и 31 юли включително австрийското министерство на здравеопазването забранява пътническите полети до Австрия от България.

☑ Забраната важи и за още 9 държави – Албания, Босна и Херцеговина, Египет, Косово, Молдова, Румъния, Северна Македония, Сърбия и Черна гора.

Шегаджии.
Стана  малко като баснята за лисицата и киселото грозде.

# 14 886
  • София
Започва Референдум за протестите, ако някой иска да гледа.

# 14 887
Резюмирайте, за който не може да гледа. Дали изобщо ще споменат нещо за протести по време на пандемия, или и тези го е гепила амнезия...

# 14 888
  • При семейството си
antea, не знам ти за какви пул PCR тестове говориш, но: в една от частните лаборатории (от заповедта на министъра) цената на един тест от пул-а е точно 1/2 от цената на индивидуален тест. Всеки си получава резултата индивидуално, с персонален достъп. Пробите се взимат индивидуално, като тези от носа и гърлото също се разделят.

# 14 889
  • София
Четирима политолози на едно място - 90 процента от фразите са заобиколни, какво да очаква човек! Успях да изстискам следното - протестите били политически, а не социални; хората няма да позволят някоя партия да яхне протеста; партиите стъпват по терлици около протеста.

# 14 890
antea, не знам ти за какви пул PCR тестове говориш, но: в една от частните лаборатории (от заповедта на министъра) цената на един тест от пул-а е точно 1/2 от цената на индивидуален тест. Всеки си получава резултата индивидуално, с персонален достъп. Пробите се взимат индивидуално, като тези от носа и гърлото също се разделят.

По какво се различава от индивидуален тест тогава? Аз мислех, че се смесват пробите, изследват се общо и само ако има позитивен резултат се изследват всички от пула, вече индивидуално

# 14 891
И аз така го знам...

# 14 892
Ето как е “разчетена” забраната за полети до Австрия във Вайбъра на Столична община:

✈ Здравейте! Поради ръста на броя заразени от COVID-19 в Австрия, между 15 и 31 юли включително австрийското министерство на здравеопазването забранява пътническите полети до Австрия от България.

🤣🤣🤣

# 14 893
По какво се различава от индивидуален тест тогава? Аз мислех, че се смесват пробите, изследват се общо и само ако има позитивен резултат се изследват всички от пула, вече индивидуално

И аз така мислех.
Не, че всички ги смятат за позитивни.

# 14 894

Отбелязвам за Варна:

Март месец пробата е от гърлото - лаборатория Рамус.
От миналата седмица пробата е от носа - лаборатория Лина.

Може и да пестят от тампони, но за сметка на това "бъркат на дълбоко".

Общи условия

Активация на акаунт