COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 795
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 345
  • София
За оздравелите - абсолютно точни са цифрите.
Това са изписани от болниците + доказано излекувани, които са били на домашно лечение. Първите май все още им правят по един PCR на изпроводяк, за вторите не съм убедена.
Имам двама приятели, които са писани излекувани, но по-точният термин за тях е "оздравели". И двамата се "излекуваха" в началото на юни и им направиха по един PCR, преди да ги пишат излекувани. Сега мисля, че следят само да нямат симптоми.
Но цифрите са си такива - сетете се март и април като се чудехме защо някои държави регистрират такива огромни бройки излекувани и какво, аджеба, правят.

# 15 346
На заболял съсед, само загуба на вкус, тестваха жената и дъщерята-без симптоми. Жената не ходеше на работа. Той се самокарантинира някъде и се върна на 15 ден-след 2 отрицателни теста. Дали е практика или изключение, защото е лекар-не зная. Т. е. 5 теста на семейство. Неудобно ми беше да разпитам какви.

# 15 347
  • София
Opelcorsa, познавам 2 семейства. След положителен тест на дете от семейството от РЗИ направиха и на останалите членове тестове. За София става въпрос.

# 15 348
Някой питаше - противогрипните ваксини м.г. у нас са били срещу 4 щама.

И аз с въпрос - а може ли да си купиш ваксината и да я съхраняваш няколко месеца в хладилник преди да решиш да я поставиш? На колежка лл е казала да се ориентира с ваксините в началото на септември.

# 15 349
  • София
Точната бройка заразени, няма как да я разберем! Бройката, постъпили в болница и починалите, са по-коректен критерии за това, как се развива ситуацията с Ковид- 19.

# 15 350
  • При семейството си
„289 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Новите смъртни случаи от последните 24 часа са 6. Починали са мъж на 70 г. с пневмония, за когото няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 65 г. с диабет и хронично бъбречно заболяване, мъж   на 54 г. със сърдечно заболяване, мъж на 68 г. с  множество придружаващи заболявания, мъж на 81 г. със сърдечно заболяване и мъж на 33 г. без придружаващи заболявания. „
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/7877-sa-obsho-do … a-koronavirusna-/

# 15 351
„289 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Новите смъртни случаи от последните 24 часа са 6. Починали са мъж на 70 г. с пневмония, за когото няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 65 г. с диабет и хронично бъбречно заболяване, мъж   на 54 г. със сърдечно заболяване, мъж на 68 г. с  множество придружаващи заболявания, мъж на 81 г. със сърдечно заболяване и мъж на 33 г. без придружаващи заболявания. „
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/7877-sa-obsho-do … a-koronavirusna-/

Ето тези два случая са най-притеснителни.

# 15 352
  • София
Мъжът на 33 трябва да е Николай Щерев.

# 15 353
  • София
Мисля, че влязохме във фазата, в която се озъртаме ние ли сме следващите, кой (как) го е изкарал, и се кръстим.

Да благодарим на правителството!

# 15 354
Мъж на 54 г. със сърдечно заболяване също не означава, че човекът е примерно с два стенда, може да е само с високо кръвно. Последните дни имаше няколко починали във възрастовата група 45-55. Преди на брифингите казваха средната възраст на починалите. Сега има ли някъде такава статистика?

# 15 355
  • София
По области и София град:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

Излекувани не означава автоматично изписани от болница.

А какво означава?

Има и амбулаторни т.е. не са били в болница, а са си стояли вкъщи под карантина.

Тоест има и много, които не са били болни, а носители на вируса.
Да, със сигурност има и само носители. Но и не всички болни (със симптоми) влизат в болница. Вие при всяка болест досега ли сте влизали в болница? За варицела, скарлатина, бронхиолит? В болница обичайно влизат по-тежките случаи. За температурата и кашлица явно не хоспитализират. Това не значи, че не са били болни.

# 15 356
Някой питаше - противогрипните ваксини м.г. у нас са били срещу 4 щама.

И аз с въпрос - а може ли да си купиш ваксината и да я съхраняваш няколко месеца в хладилник преди да решиш да я поставиш? На колежка лл е казала да се ориентира с ваксините в началото на септември.
Можеш. Аз съм складирала ваксини, купени от аптеката в хладилника на ЛЛ на децата. И след няколко седмици чак ги сложихме, когато беше удобно.

Мнозинството от т.н. "носители на вируса", които някои хора си мислят, че са т.е. безсимптомни, всъщност са си болни, само че нямат симптоми. На скенер около 60% от безсимптомните имат същите изменения в белите дробове както хората със симптоми.

# 15 357
България
Новозаразените по възраст:
0 - 19 - 32-ма души (797 общо)
20 - 29 - 42-ма души (1029)
30 - 39 - 39 души (1302)
40 - 49 - 45-ма души (1391)
50 - 59 - 27 души (1460)
60 - 69 - 27 души (1122)
70 - 79 - 17 души (572)
80 - 89 - 3-ма души (180)
90+ - няма (24)

26 активни - 2 неактивни области
70 -

# 15 358
  • София

Ето тези два случая са най-притеснителни.
Мъж на 70 без други болести ми се струва малко пресилено, затова няма данни, а дали има заболявания е нещо друго
Мъжът на 33 не е ли спортиста ?

# 15 359
  • София
Мъж на 70 без други болести ми се струва малко пресилено.....
Защо? Има и такива. Вярно, не са болшинството, но има хора в добро здравословно състояние и след 70+

Общи условия

Активация на акаунт