COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 586
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 630
  • София
Аз съм преподавател. Вярвай ми, не става.
Не става кое?
Госпожата ще бъде в класната стая и както ще преподава на учениците в класната стая така ще обучава едновременно с това учениците вкъщи?
Кое е толкова сложно?
Сериозно? 10 третокласника решават задачите в клас, после учителя казва - Чакайте сега деца и пазете тишина, за да проверя как са решили задачите другите 15 вкъщи.

# 15 631
Аз пък съм за децата да са си в училище.

# 15 632
А сега децата (7-10-12г) не са ли навън по цял ден? Не играят ли "качени" едно върху друго? А по-големите (14-18г)? Гледам ги всяка вечер да се натискат и обичат по беседките... Вашите деца затворени и без контакти ли си седят в момента?
Детските градини не работят ли на почти пълен капацитет?

Да не започне "нормална" учебна година, означава баби и дядовци да се командироват при децата (много умно) или единия от родителите да напусне работа за да учи с детето (още по-умно). Защото не виждам как по друг начин ще се справите с 7-12 годишните. Wink

Нямам ученик, имам дете в ДГ, което от 01.06 си ходи редовно.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 12:09 от Не се сърди, човече

# 15 633
  • София
На всяка цена?

# 15 634
За мен единственият начин за нормално присъствено начало на учебната година е ограничаването на разпространението до тогава. Все още е възможно.

# 15 635
  • София
Аз мнение нямам как да започне учебната година, но не и смесено. Поне не по този начин. Има още два месеца, всичко зависи от това, как ще се развият нещата.

# 15 636
Аз съм преподавател. Вярвай ми, не става.
Не става кое?
Госпожата ще бъде в класната стая и както ще преподава на учениците в класната стая така ще обучава едновременно с това учениците вкъщи?
Кое е толкова сложно?
Сериозно? 10 третокласника решават задачите в клас, после учителя казва - Чакайте сега деца и пазете тишина, за да проверя как са решили задачите другите 15 вкъщи.
Със сигурност ще бъде трудно,но те трябва да помислят за този вариант и да дадат шанс на хората да имат избор.
Или учителите няма да са съгласни уроците им да се излъчват на живо....

# 15 637
Предполагам, че от Отрасловия съвет са взели такова решение за да не правят нищо - никакви планове за мерки за дезинфекция и дистанция в училищата и да не се затрудняват.

Никой не знае какво ще бъде септември, така че трябваше да обмислят някакви варианти, както в другите страни, но явно всичко ще е последния момент.

# 15 638
  • София
Как си го представяте това с избора за ДО? Един учител по математика за 4 "в" клас учи децата в класната стая, а още един - в тиймса ли? Защото постройката на уроците е различна, заетостта, идеята на преподаването се променя. А двоен брой учители няма.
Във Франция докато беше по избор го правеха така – желаещите в клас, останалите във видеочат. Учат заедно. Не е трудно нещо, само трябва камера на компютър.

Но така или иначе организацията заявила решение за присъствено не е тази, която решава това. Решава го първо здравният министър. А при настоящата ситуация не виждам начин да е присъствено, освен за най-малките и детската градина, за които, първо, твърдят, че не заразяват, второ, няма как да бъдат оставени вкъщи, защото родителите работят.

# 15 639
  • София
Те им се излъчваха на живо по време на ДО. Но бяха замислени като уроци, където реципиентите на знания са пред екрани (и по пижами).

# 15 640
  • София
Възможно е да се ограничи заразата до есента, ама не искат. Трябва политиката да върви, че баницата някой друг ще я грабне под носа им, всички са се вкопчили в нея, че е сладка и в коричката, и в средичката. Не зная на какво разчитат и родителите, които мислят, че трябва да се започне присъствено, че децата сега били навън, в градините са едно върху друго (а учителките и те скупчени и без никакви предпазни средства поне за себе си, ако не за децата), А когато сняг забръска, що ще чиниш ти зимъска? Сега е лято, всички са оптимистично настроени и си мислят, че децата ще стоят навън. Докога? Докато завалят дъждовете и се окаже, че не може децата да стоят на отворен прозорец цял ден. Тогава ще видите и как по магичен път ще се окаже, че на децата няма да им пречи да носят маски в клас, а сега се възмущаваме от корейци, китайци и японци как си мъчат децата с маски дори в градинска възраст. Просто трябва да стане достатъчно напечено за родителите, за да се светнат, че не е майтап работа.

# 15 641
А родителите, които трябва да ходят на работа? Не всеки може да работи хоум офис или има, кой да му помага.

# 15 642
  • Бургас
Аз лично смятам, че не е трудно да се осигури урок с онлайн предаване на живо. Нито е толкова трудно за материално подсигуряване, нито ще товари добълнително много.
Това не е хоум офис за учителя, а просто излъчване на урока му.
И трябва да се обмисля абсолютно задължително, тъй като не малко деца имат хронични заболявания и няма как да бъдат върнати в училище.
Остава и въпроса с хрон.болните учители, защото и те не са малко. И не е редно и те да са контактни с 30 деца или пък 7*30 –./за горните класове/
Но 100% присъствие от 15.09 са тотална простотия.

# 15 643
  • София
тоест въпросът не е за горките деца как ще останат без образование, а че няма кой да ги гледа. Вечният въпрос - кой да гледа децата. Останалото е панделка и звезден прах с образованието и развитието.

# 15 644
Ами точно заради тях и заради всички, които искаме децата да прекрачат прага на училището ( много от тях в ново или за първи път) трябва да се мисли сега. И не, нямам предвид затваряне.

Общи условия

Активация на акаунт