COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 541
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 615
За учебната година съм напълно съгласна да го обмислят и родителите да имат избор .
Неможе хората да де пазят 6 месеца и накрая да отиде детето на училище и да зарази всички!
Иначе съм за присъственото обучение, но не в тази ситуация!

# 15 616
  • София
То е възможно до 15.09.2020 да имаме друго правителство, така че не е ясно изобщо за започване на училище как ще стои въпросът.
Не, това за училищата е кьорфишек в момента, за да успокоят родителите-невярващи във вируса. А иначе до 15.09, предвид липсата на мерки у нас - нещата ще са ясни: или ще е содом и гомор тук и никакво училище няма да почва, или ракията, луканката и чубрицата ще се окаже, че верно ни пазят.
Има и трети вариант - налична ваксина, която да "успокои топката".

Някъде имаше проучване, доколко достоверно - не знам, че още през декември, в отпадните води на Милано, е имало следи от вируса. Никой никакви мерки не спазваше до началото на март или края на февруари, не помня. Което означава, както повечето добре знаем, но мнозина, дори в тая тема - все още не могат да разберат, че на вируса му трябва Време, за да набере убийствената скорост. И това време НЕ е седмица или 2. А дори повече от месец и половина. Само че след това нещата стават трудно контролируеми.
Това за всички, които търсят трупове на 8-ия ден след протестите.
Вижте Испания - онзи ден 600, днес +1300, починали (засега) само трима. Дано испанците овладеят, а мисля в някои квартали в Барселона наложиха още преди седмица карантина.

# 15 617
  • София
Как си го представяте това с избора за ДО? Един учител по математика за 4 "в" клас учи децата в класната стая, а още един - в тиймса ли? Защото постройката на уроците е различна, заетостта, идеята на преподаването се променя. А двоен брой учители няма.

# 15 618
  • София
Стига, хора, разбира се, че трябва да е присъствено училището. При всичко отворено, никакви забрани за нищо и събирания къде ли не и какви ли не, отгоре на какво да не си започнат нормално децата?
Аз очевидно съм от "вярващите" във вируса и от пазещите се, но все пак ... Как виждате цяла учебна година онлайн, това е пълен нонсенс.

# 15 619
Как си го представяте това с избора за ДО? Един учител по математика за 4 "в" клас учи децата в класната стая, а още един - в тиймса ли? Защото постройката на уроците е различна, заетостта, идеята на преподаването се променя. А двоен брой учители няма.
Може да бъде измислен вариант едновременно да бъде в класната стая и учениците който са вкъщи да следят процеса онлаин,не е задължително да преподава 2 пъти

# 15 620
  • София
И проф. Христова казва, че у нас е открит вируса в проби от януари. https://m.24chasa.bg/mnenia/article/8817929

За дистанционното обучение и правото на избор не виждам как ще стане без назначаването на двойно повече учители. Един учител няма как да преподава сутрин присъсвенона едните, следобед дистанционно на останалите. Особено в начален клас, където преподавателят е един.
Писали сме заедно - едновременното преподаване може да си го представи само някой, който няма малки ученици.

# 15 621
  • София
Аз съм преподавател. Вярвай ми, не става.

# 15 622
МОН е след МЗ в тази ситуация. От март изобщо взимам изказванията на МОН само като хипотетични и валидни само в сферата на тяхната готовност. Септември ще стане ясно.

# 15 623
И аз съм против изявления за присъствено училище, без нито една  съпътстваща мярка.
И против масовката, наречена откриване на новата учебна година.

# 15 624
  • София
Само че все още не знаем как ще се получат нещата, когато се съберат по минимум 20, а на места почти 30 деца в клас, особено при нивото на тоалетните, сапуна, дистанцията и всичко, което се сетим. Сравняваме училището с дискотеките, но на дискотека никой насила не кара, не е задължително нито да се ходи по сватби и балове, нито на дискотека, нито на стадиона, нито в мола. Докато не се започне няма да се знае какво се случва. Това ще бъде чисто и просто един експеримент, в който всички деца, учители и родители ще са участници.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 09:33 от Andariel

# 15 625
Може да бъде измислен вариант едновременно да бъде в класната стая и учениците който са вкъщи да следят процеса онлаин,не е задължително да преподава 2 пъти
И аз така го виждам. Урокът да се преподава на живо.
За мен е пълен нонсенс да изискват децата да са присъствено при настоящата ситуация. За учителите с хронични заболявания да не говорим.
Нали уж трябваше всеки сам да се пази, щото държавата не можела да налага мерки и трябвало баровете да работят.
Е, как детето ми самО ще се пази в стая с още 20-30 деца, по коридорите с крещящи и бягащи деца, в столовата с още 5-6 класа, в ГТ?!!!
На бар, дискотека, мач, мол и т.н. може да се опази, защото не ходим по такива места, но училището е задължително.

# 15 626
  • София
И проф. Христова казва, че у нас е открит вируса в проби от януари. https://m.24chasa.bg/mnenia/article/8817929

Възможно е. Но виждам, че не в отпадните води чак, а в проба на човек. Тоз човек може и от Китай да се е бил върнал.
У нас със сигурност нямаше твърде силно разпространение, и най-същественото: за добро или не - дръпнахме му ръчната през март, за колко? Месец или два, къде с полумерки, къде с цели, но със сигурност с повече мерки, отсега. Така че може да се каже, че началото на юни почнахме "отначало".

# 15 627
Аз съм преподавател. Вярвай ми, не става.
Не става кое?
Госпожата ще бъде в класната стая и както ще преподава на учениците в класната стая така ще обучава едновременно с това учениците вкъщи?
Кое е толкова сложно?

# 15 628
Не знам какво са обявили от МОН, но онзи ден сестра ми записа племенницата в 8ми клас. Директно са я предупредили, че ще започнат дистанционно и да подготви каквото е нужно.
Това в столично училище. Не знам как го мислят нещата от "отрасловия съвет", но поне на едно място са сигурни, че няма да е присъствено поне в началото.

# 15 629
  • София
Начините да приковеш вниманието на ученици, които са на живо пред теб, и на такива, които са пред екраните, са коренно различни. Чиста загуба на време и нерви ще е, ако се организира по този начин.
Не подценявайте личния контакт и обратната връзка (но на живо!) в процеса на преподаване. А и за едно дистанционно обучение се изисква цялостно преструктуриране на материала, не е толкова лесно.
Аз не преподавам на деца, слава Богу, представям си какво ще е с малки такива.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 14:52 от бъръльо-бъръльо

Общи условия

Активация на акаунт