COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 354
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 20 910
Граничен полицай, лаборантка, лекар от болницата в Дулово са трима от новите 4 положителни за област Силистра.

https://www.kvorum-silistra.info/news/17873

Бавно, но славно се покачва бройката за областта.

# 20 911
Граничен полицай, лаборантка, лекар от болницата в Дулово са трима от новите 4 положителни за област Силистра.

https://www.kvorum-silistra.info/news/17873

Бавно, но славно се покачва бройката за областта.
https://pik.bg/%D0%B1%D1%83%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%8 … 5-news949896.html Отвсякъде бухва.

# 20 912
Обобщено за деня от 24 часа.
Включително и какво била казала Мира Кожухарова - от мангъровия и чорбановия лагер

https://www.24chasa.bg/novini/article/8882273

# 20 913
  • София
С малко въображение можем да си представим как се развива този сценарий и в други области:
Благоевградска област е на първо място в страната по брой на заразени с COVID-19, показват данните от днес. 43 са новите случаи за последното денонощие, а почти половината от тях са в град Благоевград
Детска градина е затворена заради служители с коронавирус, препълнени са и ковид отделенията в Областната болница. Разпространението на заразата е дифузно, разкрити са допълнително ковид отделения в лечебните заведения, болниците са изправени пред сериозен проблем заради недостига на медицински персонал.
Трета детска градина в Благоевград ще остане затворена до края на седмицата, след като трима от служителите се оказаха с коронавирус. За щастие всички деца са здрави. COVID-19-отделенията в Благоевградската многопрофилна болница са пълни, а персоналът изнемогва.
Д-р Румен Кондев, завеждащ Вътрешно отделение на МБАЛ-Благоевград: "Натоварването е изключително високо в отделението. Ние сме само двама лекари и една млада колежка, която дойде февруари, сестрите също не достигат. Когато стана отделението за ковид инфекция 4-5 сестри напуснаха".
И Община Благоевград има готовност за разкриване на още легла. Няма обаче персонал, който да се грижи за заразените пациенти. Препълнено е и COVID-отделението в Белодробната болница в Благоевград, където са поставени четири допълнителни легла.

от ТУК
Та когато бодро ни рапортуват как здравната система е готова да приеме хиляди новозаразените болни - добре е да си представим това или нещо подобно. Защото това е реалността, и не само в Благоевград. Другото са голи цифри за рапорти и отчети.

# 20 914
Ма те тези които ни рапортуват няма да легнат в болницата в Дулово като хванат Ковид, за тях има осигурена грижа на правилното място. И идваме на приказката, че сит на гладен вяра не хваща.

# 20 915
За моята област Благоевград:
Март - 11
Април - 32
Май- 87
Юни - 56
Юли - 493
Август - за 5 дни - 120. ( Какво ли ще е докрая?)
Тя е 5-6 по брой население, и 4 по брой заразени. Първи София, Пловдив, Варна.
Лошо! Само не знам каква е бройката тестове, които се правят по области. Има ли някъде такава справка?

# 20 916
  • в страната на чудесата
НЗОК плаща ПСР с направление 4а
Направлението се издава от РЗИ лекар
Незнам дали го плаща и на неосигурени

# 20 917
А от какво пламна Благоевград (града)? От джаз фестивала ли? Мого от селата са ясни - помаци с върнали се гастарбайтери, не спазват мерки, сватби и събиране на цялата рода. Отделно Курбан байряма. От него май ще отчитат бройки на много места след няколко дни.

Едит: Друго нещо, което ми прави впечатление за Благоевградско - май няма случаи в трите пирински помашки села - Брезница, Корница и Лъжница. Била съм само в Брезница - там са много хора, живеят няколко поколения заедно, надали спазват мерки. Но по думите на мои познати от там - не обичат да ходят на гурбет. Може би това, че не щъкат масово извън селото ги пази.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 21:18 от Недоволна

# 20 918
Как ще се пазим есента и зимата не ми е ясно
но определено ми звучи стряскащо 100 хил. заразени и 2/3 хил. умрели,
в болница и интензивни отделения 15/20 хил. - кой ще ги лекува..и дали наистина
може да се излекува и възстанови човек от тази страшна зараза,важното е два отрицателни  теста и вече си в бройката на излекуваните..досега от прочетеното на всеки 10 излекувани ,8 не се чувстват добре, 2 - ма внезапно се влошават и пак отново в болница.

# 20 919
Недоволна, не знам. Всъщност едва днес местната преса дава повече бройки за града - 19.  Преди това каквото съм видяла е било по- малко на глава от жителите спрямо другите селища. Даже в началните месеци в града почти нямаше случаи. Идваха точно от помашките села бройките. Вярно, че областта е може би най- бедната в страната ( конкурираме се с Видин) и оттам много хора работят навън. Също за Сърница и други места случаите в началото дойдоха от лечения по софийски болници ( и здравеопазване няма тук).
И джаз фестивала също допринесе за последните бройки.
Друг фактор е, че от тази област масово се ходи в Гърция на море, близо е. И от там според мен изскачат бройки.
И  много важно хората не искат да спазват мерки.

# 20 920
Скрит текст:
Как ще се пазим есента и зимата не ми е ясно
но определено ми звучи стряскащо 100 хил. заразени и 2/3 хил. умрели,
в болница и интензивни отделения 15/20 хил. - кой ще ги лекува..и дали наистина
може да се излекува и възстанови човек от тази страшна зараза,важното е два отрицателни  теста и вече си в бройката на излекуваните..досега от прочетеното на всеки 10 излекувани ,8 не се чувстват добре, 2 - ма внезапно се влошават и пак отново в болница
.

Това е някаква шега, нали? Rolling Eyes

# 20 921
Д-р Таблов е дал интервю за клубз, в което се опасява, че резултатите от интензивната грижа в България не са прозрачни и е оставена в ръцете на млади и неопитни лекари.
Във Варна сме на шведски модел, в домовете персоналът е напуснал, болните не се приемат в болница. Единственият ни болен, имал честта да се добере до реанимационни дейности беше пасторът. Инфекциозна клиника е в двора на Окръжна и не съм прочела друг да е бил закаран в Терапията.
А бях чела в София как медицинска сестра разказваше как тичат да вземат критичен пациент и го преведат в интензивно отделение. Тук такива екстри няма.

# 20 922
По БНТ 1-лига Европа-без публика!!! В Германия се провежда.
 Нашите велики футболисти без публика не могат. И им отстъпиха.

# 20 923
  • София
Добре де, сега си писах с позната. Приели са я с детето в болница. То е от два дни с несваляема под 39 градуса температура. 3 годишно. И лек конюнктивит.
Утре ще му правят ПСР тест, но лекарите казали, че точно несваляема дълго време температура е основен симптом при малките деца.
Аз бях останала с впечатление, че малките деца го карат почти безсимптомен?!

# 20 924
Бащата твърди, че синът е бил излекуван от ковид - с отр. тест и антитела, а е починал от вътреболнична инфекция.

https://trud.bg/христо-в-цинков-ковчег-след-18-дни-лечение/

Общи условия

Активация на акаунт