COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 503
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 21 570
# 21 571
В момента има мерки в домовете от резидентен тип и това е още от началото на ИП, сега продължават да важат същите мерки. Това, че някъде са пускали свиждания е нарушение на мерките. Ясно е какви са мерките, а ако не знаете, питайте РЗИ.
За старческите домове ли е коментарът или пропускам нещо? Защото тези домове не са от резидентен тип.

# 21 572
Средна възраст на починалите била 75, у нас е по-ниска, но не ни информират.

# 21 573
Имаше страх от имуномодулатори, даже от природни такива поради свръхотговора и риска от цитокинова буря. Според мен пресилен страх за леките форми.

Вит С е прокоагулант.

За женшен незнам. Не ползвам билки, които не растат в страната, в която се намирам. Не ги и препоръчвам.
Жен-шена е адаптоген, т.е помафа при стрес и всички положителни неща произтичащи от тоеа, еключително и подобряване на имунитета като следствие. И няма нищо общо с анаболи или както е правилно да се казва - анаболни стероиди!

# 21 574
  • в страната на чудесата
Имаше страх от имуномодулатори, даже от природни такива поради свръхотговора и риска от цитокинова буря. Според мен пресилен страх за леките форми.

Вит С е прокоагулант.

За женшен незнам. Не ползвам билки, които не растат в страната, в която се намирам. Не ги и препоръчвам.
Жен-шена е адаптоген, т.е помафа при стрес и всички положителни неща произтичащи от тоеа, еключително и подобряване на имунитета като следствие. И няма нищо общо с анаболи или както е правилно да се казва - анаболни стероиди!
Никъде не съм писала за анаболи. Не знам защо се обръщате към мен. Аз не зная как работи женшен и не съм развълнувана да разбера. Но щом Вие знаете, защо Ви вълнува мнението на останалите. Просто потърсете информация и я споделете ако искате.

# 21 575
Относно "спада" в бройките в София.
При разговора с лл вчера, тя предупреди, че ако има влошаване, дори и във ВМА ще трябва да се плати теста. Не знам дали е нещо, с което се е сблъскала и предупреждава човешки, за да знаем, или е целенасочена политика, за да се откажат хората.
Не лъжете хората. Лекарите специалисти , като пулмолози например, могат да изпращат за тест за коронавирус по здравна каса, безплатно. ЛЛ не могат все още, но лекарите специалисти могат и ако те преценят, изпращат за тест по Здравна каса.

Извинявай за въпроса, но от личен опит ли го твърдиш? Grinning

# 21 576
Средна възраст на починалите била 75, у нас е по-ниска, но не ни информират.
Простете, ако ви притеснявам, но и днес имаме здраво момче на 37, и друг мъж на 48г. с белодробно съпътстващо.
Моята позната 18 ден е в болница и пу пу си се оправя, но още се налага да остане.
Вижте за каква продължителна битка става въпрос.

# 21 577
Интетресно защо родителите на почина;ото момче са затеяли кървава вендета срещу лекарите които са опитали да го спасят , а не срещу Мангъров който настояваше да го поепидемчи ? Май лекарката която даде Мангъров на комисията  беше точно от тази болница . Има нещо непоносимо идиотско в тази история .
Правилно си разбрала.
Манг . Е идеолог на пускането на младите и здравите напред.  Нямало страшно.
И бащата сега търси консултация от този док. Явно му вярва. И не допуска момчето да си е отишло от ковид.

Преди няколко дни говорих с моя братовчедка в България, с която бях поизгубила контакт последните 20-тина години. От дума на дума дойде ред и на ковид-19 вируса. Питах я дали има много зараза в града, в който живее. Първата й реакция беше: ''Абе това са глупости, пълна измислица.'' Попитах я какво има предвид. Ами нямало вирус, това е нечия измислица, за да се вземат едни пари и да се създава истерия. Останах без думи.
Жена на възраст с много престижно образование включително и от реномиран универистет в чужбина. Не исках да споря с нея, но си помислих, че щом тя не ''вярва'', че има вирус, какво остава за някакви по-млади хора, за които смисълът на деня е да стане късно вечер и да отидат в претъпкана дискотека да пийнат и да се огледат за гадже.

Ако от ковид19 не се умира, а от пораженията, които нанася, то това се отнася до всички патогени, които причиняват поражения в тялото, от които се умира. Не виждам някой да е тръгнал да се заразява нарочно обаче.

# 21 578
Нарочно не се заразява никой, но ако не се пазят, то е равносилно.

# 21 579
Нарочно не се заразява никой, но ако не се пазят, то е равносилно.

Това имам предвид. Да не се пазиш, да поемеш риск, на границата да е с умисъл.

# 21 580
Скрит текст:
Скрит текст:
Интетресно защо родителите на почина;ото момче са затеяли кървава вендета срещу лекарите които са опитали да го спасят , а не срещу Мангъров който настояваше да го поепидемчи ? Май лекарката която даде Мангъров на комисията  беше точно от тази болница . Има нещо непоносимо идиотско в тази история .
Правилно си разбрала.
Манг . Е идеолог на пускането на младите и здравите напред.  Нямало страшно.
И бащата сега търси консултация от този док. Явно му вярва. И не допуска момчето да си е отишло от ковид.

Защото е много странно момче на 19 да умре от ковид. И преди съм писала: при мъжа ми имаше пациент на 44 години, без придружаващи заболявания, интубиран. Всички лекари се чудеха как може да е толкова зле заради ковид. И търсеха причината за това. Еми намериха я: анаболи. Наистина е много странно и е голяма рядкост да почине толкова млад човек. Учудвам се, че бащата търси причината защо се е случило, а не лекарите.

Умряха и по-малки деца, които със сигурност не са вземали анаболи.

Наясно съм, благодаря за информацията все пак. Едното не изключва другото, смъртта при деца е още по-рядка. Въобще какво се опитваш да ми кажеш? Защото си спомням, че може би преди година едно детенце в София почина от хеморагична пневмония. А преди това едно българче в Кьолн си отиде от бактериална пневмония. Аз съм наясно, че хора(стари, млади, деца) умират всеки ден от всичко. Просто когато има подобен смъртен случай се прави проверка и се обсъжда случая в болницата. Какво е толкова странното и неразбираемо, не мога да разбера? Rolling Eyes

Допълвам си поста с информация за смъртните случаи в Германия във възрастовата група 0-19. Починали са 3 деца във възраст между 3 и 18 години, всички са имали придружаващи заболявания.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 23:37 от Gabito1504

# 21 581
Честно казано, изумявам се какъв човек трябва да си, за да ровиш кокалите на починало 19-годишно момче и да обвиняваш баща му, че го бил пуснал да отиде на бал.
Има смъртен случай с много неизвестни.
Докато не се изяснят всички обстоятелства около смъртта му, човешко е да се замълчи, да не се правят изводи и обобщения.
А баща му няма да спре да търси отговори, това е сигурно.
Изказването на директора на болницата е безкрайно цинично и говори, че това е един безскрупулен, самозабравил се човек.

# 21 582
Балът е бил нещо важно за тях,затова са решили да направят компромис със сигурността. Работило е в дискотека - дали е било толкова важно в период на пандемия при едно видимо задоволени семейство ? Когато взимаш решения жънеш резултати. Аз никъде не видях чувство за вина на родителите в случая, обвинения основно. Че бил здрав...
 Ние нали тука обсъждахме че два теста отрицателно, не значат че си здрав. Без ковид си, да, но как ти са дробовете и останалите невидими органи в тялото неде знае, тепърва ще се разбира... като се обърне колата пътища много.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 00:13 от _re_ge

# 21 583
Балът е бил нещо важно за тях,затова са решили да направят компромис със сигурността. Работило е в дискотека - дали е било толкова важно в период на пандемия при едно видимо задоволени семейство това? Когато взимаш решения жънеш резултати. Аз никъде не видях чувство за вина на родителите в случая, обвинения основно. Че бил здрав...
 Ние нали тука обсъждахме че два теста отрицателно, не значат че си здрав. Без ковид си, да, но как ти са дробовете и останалите невидими органи в тялото неде знае, тепърва ще се разбира. По взето като се обърне колата пътища много.
И къде точно видяхте че е работил като диджей по време на заразяването?Може ли да кажете заведението?

# 21 584
Балът е бил нещо важно за тях,затова са решили да направят компромис със сигурността.
Никой не може да докаже как се е заразило момчето.
Дали на бала, дали по време на работа, дали докато е било до магазина.
Никой все още не може да каже със сигурност дали е починало вследствие на вируса или друго.
Никой няма право да съди нито него, нито родителите му.

Общи условия

Активация на акаунт