COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 760
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 21 705
Аз лично бих се спряла да коментирам повече бащата и починалото момче, най-малко от суеверие. Дано не се случва на никой и на тези, които си мислят, че са застраховани.
Всъщност повечето в тази тема сме тук точно защото не мислим, че сме застраховани и затова взимаме мерки за да се пазим. Очевидно бащата е бил последовател на Мангъров и е подценявал сериозността на вируса.

# 21 706
На мен от интервюто на бащата ми направи впечатление че личен лекар и познат доцент са изписвали антибиотици по телефона , никой не е инициирал тест за COVID докато пациента сам не си го направил . Това показва цялото безумие на системата в република Тикволандия .

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 15:03 от chubaka

# 21 707
То е така от март.
Не че е правилно.
Но как да е ?

# 21 708
Понеже се рови и отново избирателно се интерпретира, аз пък попаднах на това
kanal3.bg/broadcast_video/21575-%20Puls%20-na-26.07.2020-g.%253A … syIcaXG6HPbvx82NE
Да, от профила на бащата е, и го видях не сега, нарочно тогава не го коментирах, но сега ще го коментирам. В това публично интервю по ТВ д-р Сибила Маринова, на дата 26.07. отново публично оповестява, че в реанимацията на болницата "Стефан Черкезов" пациенти НЯМА. След като дни преди това, отново тя, е съобщила лично на бащата, че синът му е там, и е "много зле и може да го изгубим". Интерпретациите всеки може сам да си ги направи, това /а и всичко останало/ са истинските проблеми и несъответствия, пораждащи множество въпроси и изискващи отговори, а не кой какво публикувал в личния си профил някъде в нета.

Момчето е интубирано на 30 юли и ден по-късно е починало, така че на 26.07. може и да не е било в реанимация все още.

Индикациите за интубацията на Христо на 30 юли според медици са дискутабилни. Момчето е било интубирано след като ден по-рано сатурацията му е 80,2 при норма над 94-95.

https://trud.bg/%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1% … 0%BD%D0%B8%D0%B5/

# 21 709
Ми тъй де... Интервюто със Сибила е за Ковид и я питат има ли в реанимация случай, и тя отговаря че няма... Къде е Христо тогава?
Ми не , не я питат това . Явно проблеми с разбитането на БГ езика .
Питат я за колко пациети с КОВИД се грижи , тя отговаря че в реанимацията няма пациетни с КОВИД . Не би трябвало и да има . Не може излезнал от операция без КОВИД да го сложиш до такъв с КОВИД . Момчето вероятно е в специализираното КОВИД отделение , зависи каква е организацията на лечение в тази болница .

# 21 710
Ми тъй де... Интервюто със Сибила е за Ковид и я питат има ли в реанимация случай, и тя отговаря че няма... Къде е Христо тогава?
Питат я за колко пациети с КОВИД се грижи , тя отговаря че в реанимацията няма пациетни с КОВИД . Не би трябвало и да има . Не може излезнал от операция без КОВИД да го сложиш до такъв с КОВИД . Момчето вероятно е в специализираното КОВИД отделение , зависи каква е организацията на лечение в тази болница .
Пак казвам... Интервюто е насочено към Ковид.... Ковид. Не в нейното отделение колко болни има...

# 21 711

Според мен, въпросната Сибила е имала предвид, че към 26.07. нямат интубиран пациент с ковид. Доколкото разбрах тук от темата, в статистиката за интензивно лечение влизат само интубираните  пациенти. Момчето е интубирано на 30 юли.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 15:09 от Анонимен

# 21 712
  • Другата България

Според мен, въпросната Сибила е казала на 26.07., че нямат интубиран пациент с ковид. Момчето е интубирано на 30 юли.
Blush Не го мислиш сериозно, нали?
Въпреки че отново се стигна до интерпретации, "казал-рекъл", "може би", "евентуално", "според мен" и т.н.
Тоест, до субективизъм.
Но колкото повече чета, толкова повече си мисля, че наистина всеки може да се оправдае с "аз не съм искал да кажа това, а...". Не говоря за тук, а за случая.

# 21 713
Още преди повече от месец се изпуснаха на онази пресконференция с Фандъкова, че тези в реанимация се обявяват критични, само ако са интубирани.
Още тогава индиректно признаха, че има повече в реанимациите, но не ги споменават критични, докато не ги интубират.
Има натиск в момента, и които може да чете между редовете го вижда, да се омекотява информацията за пред публиката.
Интензивно не значи интубация.

# 21 714
  • София
За нашенско не зная да има такава длъжност. Мисля, че тук всеки си отговаря за пациентите и той държи комуникацията с тях точно по медицинските въпроси, защото той пряко следи състоянието на пациента и взема решенията.
Няма нужда да търсиш длъжност. Отдели от времето си в полза на това, което всички тук искаме - по-добра комуникация. Не става дума за решения нито за проследяване на състояние.
А ти каза, че знаеш как става, с твоите пациенти

Именно, че отговарям за комуникацията с моите клиенти/пациенти за терапията, която аз като терапевт преценявам за най-подходяща. Не за комуникацията с чужди пациенти за терапия, която друг е назначил.

Прочетох за ролята на този консултант, за който говориш и в описанието е казано, че има конкретни функци и е нещо като междинно звено, което всъщност не може кой знае колко да каже на пациентите и на близките, не може да отговори на конкретни въпроси относно лечението. По-скоро функцията му е нещо редно между административна и успокояваща.

https://www.betterteam.com/patient-liaison-job-description

# 21 715
И си е получил заслуженото, нали? Успокояваш се, че подобно нещо може и се случва само на мангъровците ли...аз не бих била толкова самонадеяна, цинична.
Не за съжаление. Случва се и на хора, която се отнасят с респект към вируса точно заради мангъровците. Просто при мангъровците рискът е много по-голям.

# 21 716

Според мен, въпросната Сибила е казала на 26.07., че нямат интубиран пациент с ковид. Момчето е интубирано на 30 юли.
Blush Не го мислиш сериозно, нали?
Въпреки че отново се стигна до интерпретации, "казал-рекъл", "може би", "евентуално", "според мен" и т.н.
Тоест, до субективизъм.
Но колкото повече чета, толкова повече си мисля, че наистина всеки може да се оправдае с "аз не съм искал да кажа това, а...". Не говоря за тук, а за случая.

Напротив, съвсем сериозно го мисля.  Доколкото разбрах тук от темата, в статистиката за интензивно лечение влизат само интубираните  пациенти. В реанимация може да има и други пациенти, които не са интубирани, но не ги числят към интензивните. И според мен точно това е имала предвид Сибила, като е казала, че към 26.07. нямат интубиран пациент с ковид. Момчето е интубирано на 30 юли.

# 21 717
  • София
Andariel, малко със закъснение, съжалявам.
Не отговарям на въпроса с въпрос, за да нападам, просто наистина не разбирам. Ти казваш, че родителят е изнесъл информацията. Така е, при това в крайно съмнителна телевизия, която сега има едни съвсем други амбиции, далеч от общественото здраве. Не го обвинявам, човекът сигурно дори още не знае какво се е случило, обръща го на гняв...
Но фактът, че случаят беше подет по този начин от обществото (не само тук), е меко казано неприятен. Ти казваш, че искаш да си добре информирана. И аз като пациент искам да е така. В Пирогов ми спасиха крака от ампутация, но държах преди да ме пратят в операционна, да знам какво става. Отнесох скандал, разбрахме се с хирурга, до ден-днешен се поздравяваме. Който има нужда от ортопед, който да му спаси крайниците - всеки пращам при този човек.
Просто според мен в конкретния случай с това момче, както и с много от починалите от коронавирус, колкото и подробности да изнесат - те предизвикват само спорове и не носят никаква реална информация. Болестта се лекува симптомно, на един му влияе едно, на друг - друго. Не съм съгласна, че е непозната, минаха седем месеца, но всеки организъм реагира различно явно.
Затова и казах, че предпочитам да не се дава в такива детайли информация за починалите - виждаме какво става, дискусии, изказвания, всеки - специалист, всеки си защитава тезата - нищо полезно...

# 21 718
В други европейски държави провеждат ли се/ разрешени ли са подобни фестовете в момента или ние сме единственият “оазис” в този смисъл?
В Германия всяка провинция си определя свой регламент, според динамиката на ситуацията. А тя се променя отново и отново. Като цяло разликите не са много.
Ето синтез, надявам се с гугъл преводача да се ориентираш лесно.
https://www.morgenpost.de/vermischtes/article228706533/Corona-Re … t-NRW-Bayern.html
Навсякъде има ограничения в броя присъстващи, който варира според мероприятието (частно/ обществено;  открито/ закрито), средно между 100 и 500 човека, като са задължителни хигиенните изисквания  за дистанция,  маски и дезинфекция , според мястото и естеството на събитието. За неспазване има глоби.
За провинцията, в която съм, клубовете и дискотеките остават затворени.
 Мероприятия са позволени, но броят на хората трябва да е максимум до 500 души , като всеки трябва да има свое  определено място ( стол).
За частни събирания, не повече от 100 души.

За починалито момче ( мир на душата му)  чета написаните мнения и съвсем се заплетох. Едно ми е ясно- смъртта е факт. Много ми е мъчно.
Правя някаква аналогия с другият млад мъж, тежкоатлета, чиито родители се бяха заразили и те, като бащата също не вярваше в сериозността на вируса.
Тук май и двамата родителя по някакво чудо, не са се заразили.
Във всички случаи, драмата е голяма. Не ми се иска повече да има драми. Нямам сили вече  да ги чувам и да ги знам.

# 21 719
Влиза тхора, които имат нужда-
Ама сега май излиза, че момчето не е имало нужда , а са го уморили.

Общи условия

Активация на акаунт