COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 314
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 21 885
Не мисля, че само гърци се тестват. Все пак до началото на юли ги нямаше. На 01.07 са публикували данни за направени 3443 теста. Вероятно около тази бройка се въртят тестовете на контактните и хората със симптоми. Като секнат тестовете на пътуващите със сигурност обаче ще се вдигне процентът на положителните тестове.

За децата споделям мнението от статията, че изобщо няма яснота къде се получава лекарска помощ.

# 21 886
Медицинския одит по случая с Христо е с проверяващи познайте... шефа на агенцията по донорство и бившия министър М. Ненков, хората които са назначил  Сибила и са си в близки отношения... Ха познайте какъв ще е резултата...

Последна редакция: нд, 09 авг 2020, 09:43 от Barsa

# 21 887
А кой да е?
Мангъров ли?

# 21 888
Д-р Мирослав НЕнков е анастезилог-реаниматор, така че определено му е в компетентността.

# 21 889
  • При семейството си
А кой да е?
Мангъров ли?

Независими, безпристрастни.

Информация от МЗ, включително за починалите лица:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/13343-sa-obsho-p … -na-covid-19-u-n/

# 21 890
  • София
На практика още сме в ситуацията от март, когато също не беше ясно как става физически достъп до лекар (не до болница), ако си със симптоми и първо се обадиш по телефона, така ли? Вярно, че някой по-назад беше споменал, че май протоколите не са сменени, но все пак. Сега се замислих, тези които се лекуват вкъщи, пускат ли им се примерно някакви кръвни изследвания или друго след като са установени и карантинирани, ако се налага и как се преценява това по телефона? Как става на практика, ако ЛЛ прецени, че има нужда или директно насочват към болница? Или може би е добре, всеки който си прави или му правят тест, да си пуска профилактично и други изследвания преди да му излязат резултатите? Хубаво е да има някаква организация за прегледи, но пък то и лекари трябва да има, които да имат желание за това. Защото те реално ще работят само със заразени без да работят в болница, по-сериозна екипировка за да се предпазват, силно рискови са за близките си и може да се наложи да не ги виждат. То е ясно, че на този етап няма как да направим много, но дали не може да се изиска по-подробна информация от МЗ с конкретни въпроси за изясняване на тези и други неясноти?

# 21 891
Да де, ама той определено не е подходящ за независим арбитър, защото вече от излъченото предаване се видя колко е независим. Съветваше да се заведе дело срещу бащата за клевета /без да знае подробностите/. То по принцип няма лошо да се търси истината във всички случаи, но в тази ситуация никой не е загубил повече от семейството на починалото момче и е редно да замесените да бъдат по-смирени.

# 21 892
Иииии, не са обявени всички починали май.
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/shofyor-na-lineyka-ot-blagoevgr … ochina-s-covid-19
Дали случайно се е пропуснал, или просто в неделя трябва да са ни малко бройките, та си ги пазят?!

# 21 893
проблемът е, че веднъж като си излязъл положителен, и то с лично платен тест, на теория нямаш право вече да ходиш където и да било - никакви лаборатории, нито по снимки, нито по лекари - нали си в карантина... дори и да искаш да си пускаш допълнителни изследвания през два дни, пак лично платени, как да стане? домашно посещение от лаборант за взимане на кръв най-рано два дни по-късно след записване на час? а като кажеш на лабораторията, че си и положителен, дали ще пратят някой? абсолютно е наложително да се създаде структура, която да осигурява лечение и достъп до лекар и на лекосимптомните

# 21 894
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/shofyor-na-lineyka-ot-blagoevgr … ochina-s-covid-19
Дали случайно се е пропуснал, или просто в неделя трябва да са ни малко бройките, та си ги пазят?!
Дира съвсем е загинал, не знам защо още съществува. Човекът почина преди няколко дни, отдавна трябва да е в статистиката.

# 21 895
То като цяло при корона вируса е водещо че пациентът трябва да се изолира доктолкова че всъщност не може да се лекува като хората, с още по-голяма сила в интензивното където лекарите заради вируса работят в нечовешко облекло, тип лаборатория с биологична опасност. В същото време този вирус циркулира в обществото, за някои без усложенения. Може би трябва да се съсредоточим не върху свръхзаразността, а върху предотвратяване и лечение на усложненията, както си функционира медицината по принцип. Затова казвам че ако се отварят училищата и всичко друго, все едно имаме нормален вирус, трябва и лечението му да е достъпно както е като при нормален вирус и медицината да се върне към нормалното. Наскоро гледах интервю с д-р Първанова, каза че общественият ресурс от осигуровки при отнемане на доболничната помощ всъщност се насочва към търговски дружества (болниците). Това спорд мен не гарантира задължително лечение с фокус върху пациента. т.е. болниците като първи контакт не са решение според мен.

Последна редакция: нд, 09 авг 2020, 10:39 от Sparkles

# 21 896
  • София
Точно, antea, и аз това питам. Ясно е, че под карантина няма как да стане по обичайния начин. Единственият вариант, който може би в момента прилагат е насочване към болница с Ковид отделение. Дали да не оформим един списък с въпроси и да ги входираме официално в МЗ?

milittana, той може и да действа напълно безпристрастно и компетентно, но щом още от обявяването му има съмнения и подозрения в обществото, ще се компрометира резултатът от проверката в очите на публиката. А това не е добре. Много хора и без това са убедени, че от вируса не се умира, че ги лъжат, че лекарите или Бил Гейтс са виновни.

# 21 897
Дира съвсем е загинал, не знам защо още съществува. Човекът почина преди няколко дни, отдавна трябва да е в статистиката.
Не е само дира. И в Дневник, и навсякъде го съобщиха вчера.
Потърсих в старите данни от МЗ. От 4 август насам няма описан починал 52 г. мъж.
Затова писах. Ако наистина съм в грешка ще изтрия поста, но просто не го виждам дори и назад описан.

# 21 898
# 21 899
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз мисля, че отдавн се уверихме в незаинтересоваността и некомпетенцията на държавата да се справи с коронавируса и достигнахме до съждението, че тя няма да ни опази, тъй че трябва да се пазим сами. Не виждам смисъл да се коментира повече каквото и да било възмущение и констатация. Ние сме една пародия на държава и народ и си заслужаваме абсолютно всичко което ни се случва около нас.

Човече, кажи ми как да се пазим сами, след като държавата ме задължава да си пусна децата на училище?

Общи условия

Активация на акаунт