COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 493
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 21 900
  • Пловдив
Тези дни са цели 2 седмици през което време жената е много възможно да се е разболяла там. И даже вероятно така е и станало.

# 21 901
Иииии, не са обявени всички починали май.
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/shofyor-na-lineyka-ot-blagoevgr … ochina-s-covid-19
Дали случайно се е пропуснал, или просто в неделя трябва да са ни малко бройките, та си ги пазят?!
Дира съвсем е загинал, не знам защо още съществува. Човекът почина преди няколко дни, отдавна трябва да е в статистиката.
Не е само дира. И в Дневник, и навсякъде го съобщиха вчера.
Потърсих в старите данни от МЗ. От 4 август насам няма описан починал 52 г. мъж.
Затова писах. Ако наистина съм в грешка ще изтрия поста, но просто не го виждам дори и назад описан.
Наистина не са го обявили още. Ще видим дали утре ще се появи.

# 21 902
  • София
Със сигурност родителите в началото ще подпишат декларации за уведомяване, ако някой е с положителен тест или е контактен. Училището нататък ще трябва да предаде информацията. Обаче какво става след това е пълна загадка.

Няма как да се задължат родителите да подписват каквито и да било декларации в този дух. Също както няма закон, който да може да ги задължи да правят тестове - на себе си или на децата - за своя сметка при каквито и да било обстоятелства. Аз лично декларация за снемане на отговорност от училището нямам намерение да подписвам. А уведомяването е задължение на РЗИ, не на родителя.

# 21 903
Аз измислих защо София нямате болни. Съвсем шеговито.
Предполагам сме на норма, да кажем 1000-2000 теста на ден. При клъстерите в Добрич, Благоевград и Варна тестовете не стигат.
Местни локдауни ще има, ако не се вземат мерки, даже и започват но при нас са по селцата, има вече едно в Благоевград.
Имаше и в Шумен и в един квартал в Ямбол, не свърши света. За мен това е доста добър вариант.

Това с жената, починала в Гърция е ужасно неприятно. Вероятно се е заразила тук. Странно е защо не са давали информация, но аз отдавна казвам, че крият бройки. А може и да има и друго - съмнение за фалшифициран тест. Дано не е това.

Което отново показва, че болните тук са много повече от оповестините.

Разбира се че ни чакат клъстери след края на август и почивките. Връщане масово на работа, един ходил на гости на мама в Испания, друг- на море в Гърция, трети на детето в Германия, да не говорим иза лудостта в Бургас, която описват тук.

# 21 904
  • в страната на чудесата
Със сигурност родителите в началото ще подпишат декларации за уведомяване, ако някой е с положителен тест или е контактен. Училището нататък ще трябва да предаде информацията. Обаче какво става след това е пълна загадка.

Няма как да се задължат родителите да подписват каквито и да било декларации в този дух. Също както няма закон, който да може да ги задължи да правят тестове - на себе си или на децата - за своя сметка при каквито и да било обстоятелства. Аз лично декларация за снемане на отговорност от училището нямам намерение да подписвам. А уведомяването е задължение на РЗИ, не на родителя.
A каква е отговорността на училището в случая? Питам най-добронамерено, изглежда не разбирам за какви декларации става дума. Кой кого да уведоми? И каква отговорност да снеме? Може ли малко разяснение на идеята?

# 21 905
  • При семейството си
Реално заразените в цял свят са повече от потвърдените, откритите. Нали това е един от проблемите с вируса.

# 21 906
  • Варна
Тези дни са цели 2 седмици през което време жената е много възможно да се е разболяла там. И даже вероятно така е и станало.
Логично. Все пак е влязла в Гърция с отрицателен тест.

# 21 907
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/koronaviru … trevozhna-6113310
Вижте германците какви усилия полагат за опазване на здравето на гражданите си.

Като видя кадрите от техните протести в Берлин и си имам едно наум.
А и някак не възприемам това сочене с пръст Златни, Варна....нима някъде в Европа сега е безопасно?
А и това са резултатите от отварянето на туризма.
Преди малко гледах кратък репортаж от Златни Пясъци по немски новини. С право ги  сочат с пръст. Пълни барове, партита, липса на дистанция, въобще на фона на взетите мерки в Германия, а и на мерките в много други страни, една тотално разгащена реалност. Недоумявам! Показа се бар или дискотека, пред която имаше подигравателен надпис COVID-19 free zone.

Аз пък обикалях Златни пясъци три седмици и нищо подобно не видях. През деня плажовете са  полу празни, а вечер е абсолютно пусто. Няма никакви хора и много малка част от заведенията въобще работят. Ако някоя групичка си е спретнала парти, то те са били германци.

# 21 908
https://pik.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB- … i-news950496.html
Патилата на родителите с деца болни от Ковид.Лечение сами у дома, без лекар.При това се водят с леки симптоми.
Майката не иска да си помисля как минават през заболяването тези със средни и тежки симптоми.

При това майката е мед.лице, макар и не лекар.  Кошмар, нямало е дори кой да прослуша децата, лечение по телефон. 

Пък Мира Кожухарова да си се възмущава, че дистанционното обучение било кошмарна история. И че, ако не съобщавали данните всяка сутрин, нямало и да разберем, че има пандемия.??

# 21 909
  • София

Могат. В градините и яслите при отварянето подписваха декларации, че не са контактни, болни и ще съобщават обстоятелства. Съвсем публично беше обявено още преди месеци като ги отваряха - не искаме изследвания, обаче попълвате декларации. Ти си имай каквито щеш намерения, но ако ти кажат, че без декларация детето ти няма да влезе в училище, тогава щеш-нещеш ще подпишеш.
Няма никаква причина да не се поиска същото и при започване на учебната година. Друг въпрос е колко ще се спазва от страна на родителите.

# 21 910
https://www.dnes.bg/koronavirus/2020/08/09/nova-zelandiia-otbeli … oronavirus.459209
Браво на Нова Зеландия Simple Smile
А аз откога казах,че се крият и бройки и поинали..в началото на мин.мес.издирвах едни починали за Б-с за които излезе по вестниците  и така и не ги открих в бройките за сл.седмица и после вече не гледам-за мен си съм убедена,че лъжат и крият и не ЦРУ ами каквото и да си информация няма да получиш...Ще лъсне истината септември...като свършат с безумията и тогава ще е мъка...
Сутринта и в новините на Нова гледах репортажите от бара и заведението-където мерките се спазвали-и обобщават нявсякъде-а много интерсно защо ли не снимаха отсреща капана..Бих предложила наобед...ама без предупреждение..
Но явно в тази държава кръчмите са по-важни от образованието.

# 21 911
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/kak-da-pre … -covid-19-6113328
Как да предпазим децата от заразяване с COVID-19?

# 21 912
Иииии, не са обявени всички починали май.
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/shofyor-na-lineyka-ot-blagoevgr … ochina-s-covid-19
Дали случайно се е пропуснал, или просто в неделя трябва да са ни малко бройките, та си ги пазят?!
Дира съвсем е загинал, не знам защо още съществува. Човекът почина преди няколко дни, отдавна трябва да е в статистиката.
Не е само дира. И в Дневник, и навсякъде го съобщиха вчера.
Потърсих в старите данни от МЗ. От 4 август насам няма описан починал 52 г. мъж.
Затова писах. Ако наистина съм в грешка ще изтрия поста, но просто не го виждам дори и назад описан.
Наистина не са го обявили още. Ще видим дали утре ще се появи.
Това е същия случай като с моя съгражданин - почина в петък вечерта, а влезе в статистиката с починали чак във вторник вечер, т.е. сряда. Каква е причината за такова забавяне в информацията, незная. Дано само не го правят, за да ги натъкмяват така, че да не е твърде стряскащ наведнъж големия брой починали. А, и неговото придружаващо заболяване беше диабет тип 2...човек на едва 50+ г.

# 21 913
Това като препоръка може да го даде и всяка ССФ People Massage
Смеехме се ние ама и Ковид във форума ще лекуваме , като гледам накъде отиват нещата.Дано не съм права!

# 21 914
  • sofia
Остава около месец, а ясни правила за връщането на децата в училище не виждам...Притеснена съм и изнервена.
Партита, кръчми, фестивали, стадиони...Явно са решили да ни жертват....Явно и децата не са им мили...

Общи условия

Активация на акаунт