COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 257
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 21 840
  • Bulgaria
Интересно, че държавите взимат далеч по-строги мерки при по-малко случаи от нас. Няма Алибегов, няма Мангъров. Бягат преди вятъра, а ние си щракаме с пръсти и тестваме здравната система докога ще издържи. Повечето в този филм вече са участвали и гледат да натискат кривата още отрано. Много опасен експеримент си правим и няма да свърши добре. Дано поне като видят, че другите държави налагат строги мерки без да им мигне окото и тук посмеят преди да са се препълнили болниците, а не след дъжд - качулка.

Мисля, че не сме коментирали, но това са решенията, които са взели на извънредното заседание на кризисния щаб в Благоевград.
Скрит текст:

https://www.blagoevgrad.eu/akrizisniyat-shhab-na-blagoevgrad-s-k … ta-obstanovk.html

# 21 841
Абе какво става? Във всички държави при много по-малки бройки новозаразени се предприемат някакви мерки - локдауни, затваряне на баровете и дискотеките (или намаляване на работното време), ограничение в броя присъстващи на всякакъв вид мероприятия, никакви фестивали (Гърция), а в България - НИЩО! Дори напротив - пуснахме пак публиката по стадионите, а всичко останало е на макс - концерти, фестивали, мачове, сватби, дискотеки!! Няма мерки, няма забрани, пълна анархия..Ставаме за посмешище вече, а държавите една след друга ни изолират. Нямаме вече Щаб, а новия здравен министър ми дрънка глупости от рода на това, че "няма нищо притеснително в 300 нови на ден" и нямало нужда да се прави нещо допълнително... Anguished

# 21 842
Държавите си съобразяват мерките с населението. "Филмът" с мерките го играха всички в началото, видя се къде има смисъл и как тук няма.

# 21 843
Браво....... така им се пада на таксиметровите шофьори в Благоевград.

# 21 844
  • София
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/koronaviru … trevozhna-6113310
Вижте германците какви усилия полагат за опазване на здравето на гражданите си.

Като видя кадрите от техните протести в Берлин и си имам едно наум.
А и някак не възприемам това сочене с пръст Златни, Варна....нима някъде в Европа сега е безопасно?
А и това са резултатите от отварянето на туризма.

# 21 845
https://www.168chasa.bg/article/8891028

Гришо: "Аз изкарах тежко вируса, цял месец не излизах от къщи, нямах вкус, нямах обоняние."

# 21 846
Държавите си съобразяват мерките с населението. "Филмът" с мерките го играха всички в началото, видя се къде има смисъл и как тук няма.
Имаш в предвид, че българите сме толкова "кухи", че не можем да спазваме едни елементарни правила и вечно трябва да сме на бунт за всичко и затова при нас не действат мерки? Да не говорим, че това се прави с ясното съзнание, че го правиш, за да предпазиш себе си и своите близки от болест или смърт.
Питам се тогава какво действа при нас..Сериозни глоби? Анимационни филмчета с картинки, за да възприемем по-лесно правилата?

# 21 847
Мерки на хартия е едно, а дали ще се спазват е друг  въпрос. Пропуснали са да забранят свижданията в болницата си. Защото миналата седмица, когато бяха първенци, мъжът ми три пъти ходи да види баща си...

# 21 848
  • При семейството си
В Ирландия за една седмица бройката скача от 44 на 174.
Като цяло статистиката им е: 5390 заразени/милион и 358 починали/милион.

# 21 849
Имаш в предвид, че българите сме толкова "кухи", че не можем да спазваме едни елементарни правила и вечно трябва да сме на бунт за всичко и затова при нас не действат мерки? Да не говорим, че това се прави с ясното съзнание, че го правиш, за да предпазиш себе си и своите близки от болест или смърт.
Питам се тогава какво действа при нас..Сериозни глоби? Анимационни филмчета с картинки, за да възприемем по-лесно правилата?

Ами обикновено сме напук, така че ако ни забранят да носим маски и да спазваме дистанция, може и да има ефект.

# 21 850

В други страни пробват всичко. Не разчитат, че гражданите им не са кухи.
Абе нашият да не се е договорил със СЗО, ЕС и други абревиатури да се тества модел без предпазни мерки у нас, пък те да почерпят.

# 21 851
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/koronaviru … trevozhna-6113310
Вижте германците какви усилия полагат за опазване на здравето на гражданите си.

Като видя кадрите от техните протести в Берлин и си имам едно наум.
А и някак не възприемам това сочене с пръст Златни, Варна....нима някъде в Европа сега е безопасно?
А и това са резултатите от отварянето на туризма.
За протестите против мерките в Германия, немското о-во като цяло не ги одобрява, показва социологическо изследване, едва 9% ги подкрепят, 91% заявяват че не разбират протестите и не ги одобряват. Днес са се събрали протестиращи в Щутгарт на шествие против мерките за ограничаване на вируса, тази вечер има протест и в Дортмунд. Протестите са под надслов:
Краят на пандемията: денят на свободата и са организирани от някаква група "Различно мислене 711" Тази група редовно протестирала срещу мерките в Щутгарт.
 https://www.24chasa.bg/novini/article/8891331

# 21 852
Nikola Tesla,много точно! Като цяло обществото в Германия е "за " мерките. Тези протести са някаква капчица от цялото, изобщо не са представителна извадка.

# 21 853
За мерките в Благоевград- много е важно да се дезинфекцират количките в магазина, но в дискотеките все така ще се вихрят. Тази мярка с 50% капацитет и дистанция много отдавна се видя, че е абсолютно неизпълнима и никой не е глобен за неспазването й. Само прах в очите. Недоумявам защо досега лекарите не са се вдигнали на протести. В момента летим с 200 към стената пред нас, виждаме я и само обясняваме, че стената е стиропорена, а нашата кола е върхът и нищо няма да й стане.

# 21 854
Скрит текст:
Цитат
Ние осъмнахме с локален локдаун. Три от общо 26-те каунтита в Ирландия( към 400 000 души), едно от които е нашето са в локдаун за две седмици от полунощ в петък.

Ох не знам, някак си по новините от целият свят като че ли се усеща че бавно и полека спокойното лято по отношение на вируса отива към края си.
Скрит текст:
Аз се чудя каква е визията на нашите управници за учебната година. В Македония от сега изготвят планове, мерки, дебатират, нашите май никаква визия нямат как ще бъде учебната година.
Лично аз не усещам лятото спокойно. Живея в постоянно ограничение на контакти и отпуски, тотално препланиране на пътувания, носене на маски, навсякъде съм с дезинфектант.
Дори и едното посещение на зъболекар ми коства психологическа настройка, взимане на специални мерки....

Общи условия

Активация на акаунт