COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 822
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 21 915
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/koronaviru … trevozhna-6113310
Вижте германците какви усилия полагат за опазване на здравето на гражданите си.
Като видя кадрите от техните протести в Берлин и си имам едно наум.
А и някак не възприемам това сочене с пръст Златни, Варна....нима някъде в Европа сега е безопасно?
А и това са резултатите от отварянето на туризма.
Преди малко гледах кратък репортаж от Златни Пясъци по немски новини. С право ги  сочат с пръст. Пълни барове, партита, липса на дистанция, въобще на фона на взетите мерки в Германия, а и на мерките в много други страни, една тотално разгащена реалност. Недоумявам! Показа се бар или дискотека, пред която имаше подигравателен надпис COVID-19 free zone.
Аз пък обикалях Златни пясъци три седмици и нищо подобно не видях. През деня плажовете са  полу празни, а вечер е абсолютно пусто. Няма никакви хора и много малка част от заведенията въобще работят. Ако някоя групичка си е спретнала парти, то те са били германци.
За Златни пясъци не знам, но в Слънчев бряг живота тече на пълни обороти.

# 21 916
https://pik.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB- … i-news950496.html
Патилата на родителите с деца болни от Ковид.Лечение сами у дома, без лекар.При това се водят с леки симптоми.
Майката не иска да си помисля как минават през заболяването тези със средни и тежки симптоми.

При това майката е мед.лице, макар и не лекар.  Кошмар, нямало е дори кой да прослуша децата, лечение по телефон. 

Пък Мира Кожухарова да си се възмущава, че дистанционното обучение било кошмарна история. И че, ако не съобщавали данните всяка сутрин, нямало и да разберем, че има пандемия.??
Не пречи ДО да е кошмар. Това че има вирус не означава че е правилно да ни се прибутват нови методи за обучение в електронна среда.

# 21 917
Всичко е пълно на макс, ако знаете в Бургас какво става... 5000 души един до друг на фестивала. Обаче аз все пак си мисля, че докато не са пълни болниците или не пропищят майките (те са канарчето в мината) няма тооолкова много заразени. Което, как става, не знам. Но е факт. Дали няма все пак някаква истина в онези твърдения за БЦЖ/то, дали нещо друго не ни пази... Но факт е, че от април си скубем косите, как щяло да стане страшно, и от април хората са като изтървани, и това са 5 месеца. За 5 месеца, ако беше вярна теорията, щяхме да сме гръмнали. Никой не се пази, мерки няма, протести, концерти, дискотеки, балове...

# 21 918
на Халкидики днес са обявили 50 (от 300 тествани) положителни във фабрика за зехтин, същевременно Църквата им си настоява да си провежда церемониите и шествията за 15 август, правителството призовава ли призовава, хората продължават да нехаят... едно и също навсякъде

# 21 919
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ние от април си скубем косите, но реалната вакханалия започна да се случва от средата на юни. И резултатът си личи.
Аз също се надявам, че няма да достигнем мащабите на най-засегнатите, но за нашия разграден двор е достатъчна и по-малка секира.

# 21 920
Няма БЦЖ, няма кисело мляко.Трябва икономиката да се движи.
Балонът се надува.Това е ...До изнемогване  на болниците.После ще видим.

# 21 921
Значи, хора, които твърдят, че хората не умират от вирус, а от лечението, наистина заслужават отказ от лечение. Ама тогава пак ще опищят света.

За какво лечение изобщо говорим. За това заболяване лечение няма. Единственото на много тежко болните се дава лекарство което е със тежки странични ефекти, но когато пациентът е вече пътник се смята че рискът е оправдан. Всичко друго е пълен майтап и го твърдя от личен опит.
Не знам как хората така и не проумяха че лечение няма. Лекарите се опитват да облекчат всячески симптомите, но само се опитват. Истината е че организмът или ще се справи сам, или няма да се справи. И никой не знае кой ще изтегли късата клечка.

# 21 922
  • Пловдив
Не знам, питай тези, които смятат, че лекарите зорлем ги убиват.

# 21 923
Ние от април си скубем косите, но реалната вакханалия започна да се случва от средата на юни. И резултатът си личи.
Аз също се надявам, че няма да достигнем мащабите на най-засегнатите, но за нашия разграден двор е достатъчна и по-малка секира.
Не е вярно конкретно за събиранията, че са от средата на юни. Тук от май всички са като изтървани. Мерките са нулеви. Събирания, балове, още май, масови мероприятия на острова, пък той една шепа земя. Да не говорим, че фитнесите са пълни. Като чета в чужбина по-малко им трябва. В Италия за месец стана пълно мазало. Не знам, кой прав, кой крив. Просто статистиката за мен не е меродавна, защото всеки мери нещо различно, кой подправил, кой не. Меродавно е колко хора наистина познават болен, колко хора са се разболели, ей такива неща.

# 21 924
Това е някаква мода в последните години. Те и антибиотиците били много вредни. И другите хапчета и те... Пък после лекарите виновни ...
За починалите в болница, задължително се прави аутопсия. Ако се падне събота и неделя или е по натоварено или някакви изследвания които се бавят , чакат във фризера докато излезе официално становище за причина за смъртта и чак тогава ги включват в статистиката.
Много заразени не се тестват според мене защото  тестват при температура над 38 градуса, а много го карат с ниска температура около 37.5
Така който се съмнява трябва сам да се изръси 100 лв за ПСР , а доста хора нямат тази възможност.
Други привърженици на конспиративните теории пък смятат че това е леко грипче и също не се тестват.
Повечето открити случаи са на хора в по тежко състояние и техните контактни.
Другите с леки симптоми си ходят по улиците.

Последна редакция: нд, 09 авг 2020, 12:39 от geizer

# 21 925
В РЗИ търсят доброволци ли? Къде може да се прочете кое РЗИ търси доброволци и какви са критериите?

По казуса в Търново - според мен бащата въобще не е наясно какво се е случило с момчето му след 20.07. Говори за някакво "резорбиране на нещото, което в началото се виждало на снимките", за някакъв "отрицателен ПСР тест преди да го преместят в реанимация"... А, докторицата Сибила не беше ли шеф на донорството, какво дири в реанимация? Много заплетен целия случай. Има неща, които не се връзват. А, директорът на болницата - много грозно изказване, наистина. Аз не съм го лекувал, което ми дава право да не знам какво му се е случило... Хем си защитавам престижа на болницата, хем си нямам хал хабер какво се случва с нея... Най-младият тежко-болен от ковид в България и директора на болницата да не знае какво се случва с него... Много грозно...

# 21 926
Ако позволите имам спам въпрос към живеещите в Бургас. Близо сме до голяма и оживена улица, но далеч от болници. Обаче от поне месец минават почти всеки ден линейки със звуков сигнал. През нощта към 2ч минава машина, която пръска нещо - вода или дезинфектант. По време на ИП минаваше такава машина, после спря и от юли пак минава. Обаче от няколко дни някаква машина със същия звук обикаля и през деня. Има хора и коли и не се вижда разпръсква ли нещо, но обикаля по голямата улица периодично. Просто шума от нея се набива и няма как да не направи впечатление. И въпросът ми е имате ли подобни наблюдения във вашите райони на града или в нашия район нещо налага такива дейности.

# 21 927
  • Немция
Пускам видеото от Златни пясъци. В началото става дума за Турция. От 50та секунда нататък е за българския курорт, до 1 минута и 30 секунди. И туристът виноват, и нашенецът, който върти бизнеса си там също.

https://www.n-tv.de/panorama/Bulgariens-Ballermann-zu-Risikogebi … icle21960538.html

# 21 928
  • София
Със сигурност родителите в началото ще подпишат декларации за уведомяване, ако някой е с положителен тест или е контактен. Училището нататък ще трябва да предаде информацията. Обаче какво става след това е пълна загадка.

Няма как да се задължат родителите да подписват каквито и да било декларации в този дух. Също както няма закон, който да може да ги задължи да правят тестове - на себе си или на децата - за своя сметка при каквито и да било обстоятелства. Аз лично декларация за снемане на отговорност от училището нямам намерение да подписвам. А уведомяването е задължение на РЗИ, не на родителя.
A каква е отговорността на училището в случая? Питам най-добронамерено, изглежда не разбирам за какви декларации става дума. Кой кого да уведоми? И каква отговорност да снеме? Може ли малко разяснение на идеята?

Има съмнения, че ще искат от родителите да подписват декларации в смисъл, че са наясно с опасността и пускат децата си при условията каквито са ("полагаме максимални усилия, но въпреки това е възможно"...).Каквито декларации искат в момента в ДЗ (които, обаче, в момента не са задължителни за посещаване) и в болниците (където също не е задължително пребиваването). Не виждам как ще задължат родителите на деца в УЗ да ги подписват при положение, че посещаването е задължително.

Със сигурност родителите в началото ще подпишат декларации за уведомяване, ако някой е с положителен тест или е контактен. Училището нататък ще трябва да предаде информацията. Обаче какво става след това е пълна загадка.

Няма как да се задължат родителите да подписват каквито и да било декларации в този дух. Също както няма закон, който да може да ги задължи да правят тестове - на себе си или на децата - за своя сметка при каквито и да било обстоятелства. Аз лично декларация за снемане на отговорност от училището нямам намерение да подписвам. А уведомяването е задължение на РЗИ, не на родителя.

Могат. В градините и яслите при отварянето подписваха декларации, че не са контактни, болни и ще съобщават обстоятелства. Съвсем публично беше обявено още преди месеци като ги отваряха - не искаме изследвания, обаче попълвате декларации. Ти си имай каквито щеш намерения, но ако ти кажат, че без декларация детето ти няма да влезе в училище, тогава щеш-нещеш ще подпишеш.
Няма никаква причина да не се поиска същото и при започване на учебната година. Друг въпрос е колко ще се спазва от страна на родителите.

Не е същото. ДЗ не са задължителни.

Последна редакция: нд, 09 авг 2020, 13:01 от katiABV

# 21 929
Рори и при нас още от март всеки ден минават линейки със звуков сигнал, а сме къде къде под Бургас като население.
Предполагам са ги задължили и не е  само при коронавирус случаи, защото ние март нямахме такива болни, първите бяха април после също нямахме и пик след баловете.
При нас нощем пръскат за комари.

Общи условия

Активация на акаунт