COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 956
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 23 460
По нова тв много тържествено и гръмко тая го обяви “55 души са хоспитализирани от новите 90 случая”.
Много ми се струва.... Повече от половината.

# 23 461
  • София
Тоест, при такъв процент е напълно възможно да се окаже, че тестват само такива със силно изявени симптоми и в по-сериозно състояние. Това е един от показателите, по които може да се следи как и колко се тества.

# 23 462
  • София
Те наистина ли мислят, че им вярваме за бройките? Всъщност мен в цялата ситуация и с вируса, и с протестите най-много ме дразни това, че ме гледат в очите и ме лъжат най-нагло.

# 23 463
По нова тв много тържествено и гръмко тая го обяви “55 души са хоспитализирани от новите 90 случая”.

55 са в интензивни отделения от всички 811 хоспитализирани.

# 23 464

55 са в интензивни отделения от всички 811 хоспитализирани.
Но наистина в сайта на Нова пише 55 хоспитализирани. Някоя върховна мисирка го е писала.

# 23 465
  • Бургас
Не знам защо някои хора все си мислят, че ги лъжат за бройките, няма голяма логика, сезоньт свършва след 15 дни, отпуски, почивки, чартъри, хотели се планират предварително, повече туристи няма как да дойдат, иначе бях в Несебър и Сл.бряг, има малко хора в сравнение с предишни годони, главно българи, малко поляци и чехи и един-два пъти чух и немска реч

# 23 466
  • София
Не е нужно умишлено да криеш бройки. Достатъчно е да направиш нещата така, че да затрудниш максимално достъпа до тестове. И не, не става въпрос за това "нали има частни лаборатории, какво ти пречи да се тестваш", а че човек няма как да се тества от РЗИ, направени са сто хиляди спънки, плюс това че всяко РЗИ си решава как да контролира и дали да тества изобщо контактните и карантините. Може ли в един областен град да са направени на ден, и то не всеки ден, по 30 теста, от които 10 да са на пациенти, които вече са се влошили и са в болница? Все едно в София да се правят по 100 теста на ден.

# 23 467
Поредното героизиране в момента на великото послание "маските са, за да мълчите". Голям журналист стана човекът, чието предаване години наред беше "госпожо, намалете си звука на телевизора" и официализира глупавите репортери, след като го блъснаха.

# 23 468
  • При семейството си
Информацията от Министерство на здравеопазването, включително за починалите лица:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/90-sa-novite-slu … otvrdeni-u-nas-p/

# 23 469
Деленето на червени и неопасни зони ми се струва смешно. Примерно - как може някой да смята, че Варна е опасен район, а Бургас неопасен. Миналите почивни дни пътувахме натам и обратно. И в двете посоки пътуваха колони от коли. Почивните дни пък  голяма част от варненци ходят на плаж в Албена заради промоциите с паркинг, плажни аксесоари и храна, чак имаше статии в пресата. Ето я връзката  Варна с Добрич. България е малка като територия, той, вируса да не е глупав да си седи в опасните зони само и да не препълзява в неопасните.

# 23 470
Къде без Чорбанов? И отдолу коментарите, че бил един от малко казващи истината. Гледам някои даже искали съд и затвор за тези, които психясали хората. 😐https://m.fakti.bg/bulgaria/501961-doc-chorbanov-tejkite-prognoz … ologicheska-voina                      
Имам познати, които мислят, че ако спазваш елементарни правила си вманиачен и те гледат странно.

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 09:59 от daisy12

# 23 471
От 2-3 дни чета навсякъде, че пак ще има затваряне и КПП, говорят даже за общ локдаун в ЕС. Наистина ли си вярвате ,че това ще се случи? Изобщо няма да стане подобно нещо, даже не си помислям. Възможно е тук- там да затворят за седмица някое село или махала, ако положението стане прекалено напечено, но за общо затваряне не може да става дума. Поне у нас няма да се случи. Допускам го само ако цяла Европа се затвори и от ЕС ни наредят и ние да го направим от страх пред сериозни рестрикции. Не вярвам обаче в някоя държава да се направи подобно нещо, да не говорим за целия ЕС. Децата ще започнат на 15.09 присъствено в училище, не го забравяйте. Ще е като в детските градини в началото, тук-там ще избухне малко огнище, ще го потушат и продължават. Може би ще се увеличат по-чувствително заболелите, както и умрелите, но всеки ще кара по старому. Човешкият живот изгуби вскакаква стойност.
Мисля, че точно това тестваха и пробваха, колко е цената на живота според днешната популация. Оказа се, че е почти колкото през средните векове. Това е лоша новина. Може спокойно да ни спретнат каквото искат.

# 23 472
  • София
Две новини, които показват - надявам се, посоката за развитие на тестването за коронавирус. Ако то може да става бързо, лесно, евтино и най-важното - достатъчно точно, то това ще позволи в много голяма степен да се ограничава разпространението на вируса, докато бъдат изнамерени лекарства и ваксини.
Новоразработен слюнчен тест открива за по-малко от секунда дали човек е заразен с коронавирус, съобщи най-големият израелски медицински център, цитиран от Ройтерс. Пациентите си изплакват устата с физиологичен разтвор и после изплюват течността в шишенце. След това резултатът се изследва от малко спектрално устройство, което, простичко казано, осветлява пробата и анализира дали реакцията съответства на Covid-19.    Центърът посочи, че при първоначалните клинични изпитания с участието на стотици пациенти новото устройство, базирано на изкуствения интелект, има 95 процента успеваемост при откриването на следи от вируса в човешкото тяло.    Компанията заяви, че в момента е в процедура по получаване на одобрение от регулаторните органи. Всеки тест струва по-малко от 25 щатски цента, а крайната цена на устройството се очаква да бъде по-малко от 200 долара.  от ТУК

САЩ одобриха нов тест за COVID-19. Създателите му смятат, че цената на теста SalivaDirect в САЩ ще бъде около 10 долара, предадоха световните агенции. Както е посочено в ръководството, "пробата от слюнка може да бъде поставена във всеки стерилен контейнер". Очаква се резултатът да може да бъде получен в много лаборатории в Съединените щати.
от ТУК

# 23 473
Човешкият живот изгуби вскакаква стойност.
Мисля, че точно това тестваха и пробваха, колко е цената на живота според днешната популация. Оказа се, че е почти колкото през средните векове.
Много точно казано. Просто нещата бяха завоалирани зад едни патосни лозунги и вероятно много хора са се заблудили. Живота на възрастните не струва, нашият също, разбираме че и на децата не струва.  Ще оцелеят най-приспособените, както е било во всеки веков - естествен отбор.

# 23 474
  • София
Това със слюнката ми прилича по-скоро на бърз тест, хващащ антигена, а не антитела. Иначе не си представям как спектрално ще хванат вирус Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт