COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 097
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 090
Ей голям майтап :
Оранжадата 27 февруари 2020 :
"It's going to disappear. One day it's like a miracle, it will disappear,"   ....
Wink

Мдам. Точно след изборите.

В Астралия от днес:
1. https://www.dailymail.co.uk/news/article-8642881/Health-Minister … COVID-19-jab.html
2. https://www.theguardian.com/world/2020/aug/19/global-report-aust … vaccine-mandatory

Айде спрете се с това ДО, не знам кой да иска подобно нещо. Децата започват присъствено на 1ви септември в Ирландия, няма план Б за ДО.

# 24 091
Грипът почти напълно е изчезнал в Нова Зеландия през зимата на 2020 година.

Смъртните случаи обикновено отчетливо се повишават през зимата, но не и тази зима. Сега те са на същото ниво както през лятото, въпреки че обществото в Нова Зеландия отдавна се е върнало към стария нормален начин на живот. Има няколко предположения защо това е така. Едното е, че локдаунът освен коронавируса е спрял и един куп други вируси и болести от циркулация, другото е свързано с чистотата на въздуха, която също се е повишила. По това време на годината през 2019 година смъртните случаи са били 4 пъти повече, а през 2018 година 6 пъти повече.
От май досега няма лабораторно потвърден случай на грип.
Смъртните случаи са по-малко във всички възрастови групи, като трудовите злополуки също са по-малко.

Графика на смъртните случаи. През 2020 година няма го обичайното увеличение през зимата:

Съобщения за грипоподобни симптоми:

Хоспитализации в следствие на остри респираторни заболявания:

https://www.stuff.co.nz/national/health/coronavirus/122476223/co … s-from-all-causes

# 24 092
Охх, изкарах два дни на вилата в изолация - малко да се откъсна от ужаса, който е наоколо.
Днес отново съм в кюпа - в Добрич.
На работа се върна колега, който прекара ковид. На всичкото отгоре цял ден сме заедно...

Не знам дали е писано по-напред- в петък в Добрич почина известен доктор, специалист, на 70г. възраст.
Човекът си отиде точно за три дни.
Трябва да ви кажа, че ме хвана паниката.

За присъствено училище просто нямам нерви да мисля.
Ще ги отворят до първия карантиниран клас, първото затворено училище и първите заразени учители.
Ей тогава да видим какво образование ще получат децата - като останем без учители...
Наистина относно учителите не знам как я мислят от МОН - все пак учителите не са неизчерпаем ресурс.

Аз мисля, че от МОН също се чудят дали има вирус, тъй-като официално тестване на населението няма. Те нямат реална статистика на заболяемостта в момента, дефакто не могат и да сформират преценка, за това ще изчакат, както казваш, да видят ще "пламне" ли или няма да пламне и тогава ще мислят и произнасят.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 20:53 от amy_nka

# 24 093
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ние почнахме днес и работих от 8.30 до 16.30. Всички деца бяха на училище. Въобще и нямаме родители, които да не искат да пускат децата. Часовете са си почти като преди с изключение на дезинфекция (в началото на всеки час, аз минах чиновете в края), мощна вентилация (зимата ще навличам жилетките) и маршрут на минаване. Също стоя много повече отпред, което въобще не ми е в системата и се чудя как ще свикна.

Един колега с белодробни проблеми прави преговори как ще преподава онлайн. Аз бях по време на неговия час с децата. Наблюдавах ги колко серизно следят инструкции...Ами...Още повече се моля да не сме принудени да работим така..Загуба на време е на тази възраст.
.Съмнявам се директора да се съгласи на такъв вариант, защото трябва да плащат две заплати за едно и също време.

За момента няма план Б.

# 24 094
Че то аз не мисля да си пращам децата нито в Австралия, нито в Ирландия нито ...
ти  ......     къде смяташ да ги изпратиш твоите ?

Return to distance learning in school would widen digital divide, experts warn.
И то в страна, дето всички big tech фирми имат офиси. Facebook се провали преди време с този експеримент, сега всичко е заради само и единствено печалба. Скандалът около Zoom е потвърждение.
Проф. Иво Христов много правилно сподели какво мисли по въпроса за ДО.  

Kalinka, споменава ли се ползването на UV стерилизатори в класните стаи? Преди 40 г се ползваха в яслите и ДГ в БГ, вкъщи също имахме такъв (около Чернобилската авария).

# 24 095
Kalinka, споменава ли се ползването на UV стерилизатори в класните стаи? Преди 40 г се ползваха в яслите и ДГ в БГ, вкъщи също имахме такъв (около Чернобилската авария).
Това бяха кварцови лампи и се ползваха с друга цел.

# 24 096
  • Там,където се събуждам щастлива.

Това лампите ли са?

Нашата вентилация, която правиха от март до вчера, наподобява системата на всмукване и изсмукване на въздух в самолетите. Има филтри и преминава през всички стаи. Преди имахме само в три класни стаи, защото е много скъпо съоръжение и училищата трябва самостоятелно да го финансира. Факт е, че се усеща съвсем различен въздух в стаята. Обикновено съм изцедена лимонка след подобен ден. Днес не беше така. Остава да ни помогне и да си останем присъствено, което е реален шанс в нашата провинция, където ситуацията е в пъти по-добре от Рандстад (Амстердам, Ротердам, Утрехт).

# 24 097
  • Русе
Здравейте,
Къде мога да намеря актуална информация пристигащите от Испания подлежат ли на карантина? Рових в сайтовете на МВнР и МЗ, но не успях да намеря.
Предварително благодаря Hug

# 24 098
  • София
Около започването на учебната година се очертава сериозен проблем. В петък в 9:30 представители на групата искаща право на избор за начина на преподаване, ще има среща в МО.
За сега единствено Кунчев каза, че25% да за ДО, колко са точно няма официална статистика.
Най-вероятно ще се стигне и до протести, защото никой не може да гарантира безопасна училищна среда. Кого бих могла да съдя, ако детето донесе заразата вкъщи и някой остане инвалид, заради това заболяване?
Трябва да имаме избор, това е.
Да сформират по една паралелка, на която да се преподава дистанционно!

# 24 099
  • София
На нас кови не ни трябва за да бъдем на първо място по смъртност

България има най-високата смъртност в света от 15.433 смъртни случая на 1000 души. Според Световната здравна организация причините за смъртта в България са същите като тези в други европейски страни, включително неинфекциозни заболявания (заболявания на кръвоносната, храносмилателната или дихателната система) и ракови заболявания. В момента в България се наблюдава спад на населението, започващ от около 9 милиона през 2000 г. и се очаква да достигне между 2,8 милиона и 5 милиона.

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/death-rate-by … Hldk8GNcQ4c51qJRk

# 24 100

България има най-високата смъртност в света от 15.433 смъртни случая на 1000 души. Според Световната здравна организация причините за смъртта в България са същите като тези в други европейски страни, включително неинфекциозни заболявания (заболявания на кръвоносната, храносмилателната или дихателната система) и ракови заболявания. В момента в България се наблюдава спад на населението, започващ от около 9 милиона през 2000 г. и се очаква да достигне между 2,8 милиона и 5 милиона.

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/death-rate-by … Hldk8GNcQ4c51qJRk

В България много се пуши, мисля че сме на първо място в ЕС по заклети пушачи.

Да, ето намериха някаква статистика - България е на първо място, Швеция на последно.

Процент, който пуши всеки ден (%)
България - 28.2
Швеция - 9.8

В България и доста се пие - вари се ракия, алкохол евтин навсякъде. Тук в Швеция алкохол се продава само в един държавен магазин, алкохолът е много скъп.

https://fof.se/tidning/2017/2/artikel/listan-har-finns-eus-rokare

# 24 101
Ние почнахме днес и работих от 8.30 до 16.30. Всички деца бяха на училище. Въобще и нямаме родители, които да не искат да пускат децата. Часовете са си почти като преди с изключение на дезинфекция (в началото на всеки час, аз минах чиновете в края), мощна вентилация (зимата ще навличам жилетките) и маршрут на минаване. Също стоя много повече отпред, което въобще не ми е в системата и се чудя как ще свикна.

Един колега с белодробни проблеми прави преговори как ще преподава онлайн. Аз бях по време на неговия час с децата. Наблюдавах ги колко серизно следят инструкции...Ами...Още повече се моля да не сме принудени да работим така..Загуба на време е на тази възраст.
.Съмнявам се директора да се съгласи на такъв вариант, защото трябва да плащат две заплати за едно и също време.
За момента няма план Б.
Калинка, колко са децата в клас и каква дистанция има между тях? Нещо не разбрах за колегата ти - идеята е той да преподава он-лайн, а ти да си с децата в стаята ли?

# 24 102
Аз това не го разбрах:
Цитат
Съмнявам се директора да се съгласи на такъв вариант, защото трябва да плащат две заплати за едно и също време.
За въздуха в класната стая сигурна ли си,че е по-добър,ти по-свежа?Може да е просто,защото си за първи ден след ваканция и още си по-бодра.Не знам.

# 24 103
Скрит текст:

В България много се пуши, мисля че сме на първо място в ЕС по заклети пушачи.

Да, ето намериха някаква статистика - България е на първо място, Швеция на последно.

Процент, който пуши всеки ден (%)
България - 28.2
Швеция - 9.8

В България и доста се пие - вари се ракия, алкохол евтин навсякъде. Тук в Швеция алкохол се продава само в един държавен магазин, алкохолът е много скъп.

https://fof.se/tidning/2017/2/artikel/listan-har-finns-eus-rokare
Не сте права - в Швеция алкохола е монопол и скъп, защото иначе ще стане страшно. Относно пушенето мисля гърците или италианците са пред България, но това е съвсем друга работа.

# 24 104
Не сте права - в Швеция алкохола е монопол и скъп, защото иначе ще стане страшно. Относно пушенето мисля гърците или италианците са пред България, но това е съвсем друга работа.

За кое не съм права!? Монополът и цените са въведени, за да се ограничи консумацията на алкохол. Тук не се вари ракия, в България се пие много повече и то всякакви евтини спиртни напитки. Тук такива няма, само скъп алкохол се продава.

За тютюнопушенето Гърция е след България, а Италия е доста надолу в таблицата, която съм дала.

Общи условия

Активация на акаунт