COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 866
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 24 450
Изгледах го, съчувствам на бащата и чакаме резултата от прокуратурата. Не съм съгласен с "медицинската част" на мнението му, според мен истината е някъде по средата. Здрави и млади хора умират по света а коронавирусът не е "политикоикономическа измислица" а реален опасен вирус. В темата често споделяме мнения колко опасен може да бъде когато навлезе в тялото на човек и PCR тест взет от носоглътката не го лови. Както често съм казвал той е "троянски кон" за всякакви патогени и явно действа много избирателно. Някои го карат като проста настинка, други умират ... а тези лекари от ВТ наистина заслужават съд ако са действали по този начин, бог да го прости момчето.

# 24 451
  • При семейството си
Болницата в Дулово:

2020 година:
"Причината не е само коронавируса, а стар проблем, подчерта друга протестираща сестра. "Проблемът е в цялата система като такава. Тя не е изградена да здравеопазва, а да краде и да търгува с вашето здраве. Това, осъзнавайки го, много от нашите колеги заминаха зад граница."

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/healthy/16-ostavki-na-medici-v-bolnicat … news_1492358.html
© Actualno.com

2015 година:
Наистина трудностите не са малко в тежките икономически времена. Но резултата си струва- от едно-през 2011г- отделенията вече са 7 –през 2015г. Днес, на 6 март 2015г, откриваме възстановеното и реновирано Хирургично отделение. След 5 години без операции в болницата – вече е проведена и първата операция от лекарите

https://www.dulovo.bg/node/1651

# 24 452
Тесла, този спад е прекалено малък, засега е по-скоро плато, което също донякъде не е "лоша новина". Виж юни 10-20 и 21-30 е същата работа.  Според мен е още прекалено рано да се види в статистиката на смъртността имайки предвид  т.н. лаг. Но все пак платото е по-добре от покачване и да се надяваме, че следва път надолу.

# 24 453
Може и да го наречем плато, защото действително е малък спада, но той потвърждава останалите статистики, това е особено добрата новина, защото ако погледнем останалите статистики, можем да очакваме че предстоят още по добри дни и в тази статистика, и по сериозен спад на починалите.

# 24 454
Че то в София няма сестри, вие за Дулово! И самите сестри...за какво да учат и да напускат к обикалят болници, като дори в частните взимат 800 лева??? Кой от вас би държал живота на десетки пациенти в ръцете си всеки ден за тези пари и няма да иде да работи другаде?? Дори не в чужбина, а тук, просто да работи друго.

# 24 455
  • София
Фани, много съжалявам да прочета през какъв труден момент минавате в момента с мама!От сърце ви пожелавам все пак всичко да има добър край и да можете да си отпуснете душите.

Ето и един пресен пример от вчера с моя личен лекар (от ВМА): припомням, че на вратата му има бележка, че който има кашлица и/или температура, веднага да посети инфекциозна болница - ЗАПОВЕД!Както и ти беше казала, на входа на поликлиниката проверяват чинно температурата, т.е.ако имаш, никакъв шанс да стигнеш до лекаря си (камо ли преглед, направление...). Та питам го как се процедира, ако възникне проблем - аз съм с автоимунно заболяване, а страничен ефект на лекарството, което приемам е лимфопения (т.е.белите ми кръвни телца са под минимума, нямам имуннитет срещу каквото и да било) Представям изследвания. Отговор: "Яж, пий и си носи новите дрехи"...без коментар просто.

Това безсилие да виждаш как близък човек не е добре и никой не иска да помогне е неописуемо. И точно, както сме си говорили неведнъж, не толкова болестта, а да получиш адекватна медицинска грижа е проблемът.

...и за протокола имам дете, което ще бъде втори клас...сега четох изказване на Вълчев, че срещу медицинска документация може да се премине към неприсъствен вариант (това е само за ученика), а по отношение на родители с хронични заболявания (които хич не са малко) надали изобщо ще бъде взето под внимание - да си носим риска.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 15:27 от Velina25

# 24 456
Много се надявам децата като тръгнат на училище, да нямаме повишение на заболеваемостта. За спад не  се надявам  да има скоро, като нямаме  мерки.

# 24 457
Велина, правилно ли разрбах, че до личния ти лекар не може да стигнеш, ако си с температура? Що за нелепица, ами ако го търсиш именно за това? По домовете не ходят, сега не можем ние да ходим при тях, какво правим тогава?

# 24 458
Бърз поглед към балканите:

ни убеждава, че тенденцията не е само у нас ... т.е. напълно безпредметно е политиците у нас да се тупат в гърдите за някакъв успех. Поведението на коронавируса е като прогнозата за времето - не може да му се повлияе, поне не и в нашият географски район.

# 24 459
Аз вчера водих едното дете в ДКЦто ни, защото нашата лекарка и КОВИД не може да я спре пред упорството лично да мери и тегли децата, преди да подпише заветната здраво-профилактична карта.

В коридора беше почти празно, с изключение на още двама за мерене и теглене.

Имаше няколко бележки от името на ръководството на поликлиниката с МОЛБА към пациенти с температура да не идват на преглед, защото ще се застрашат здравето на хронично болните.

Наистина ще настане голяма объркация след 15 септември.
Особено пред кабинетите, където повечето пациенти са деца.

# 24 460
Дано, обаче нещо друго ми прави впечатление. Този спад повсеместен ли е? На пръв поглед изглежда, че има голям спад в София, но дали навсякъде има спад или поне на повечето места. Защото вирусът е доста разпространен из цялата страна, дори бих казала в малките градове повече от големите за разлика от други държави.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 15:28 от LillyM

# 24 461
Много се надявам децата като тръгнат на училище, да нямаме повишение на заболеваемостта. За спад не  се надявам  да има скоро, като нямаме  мерки.
В началото аз не очаквам да има повишение на заболеваемостта, защото времето ще е подходящо да държат отворени прозорците на у-щата. Когато застудее и трябва да се затворят прозорците и да се отопляват у-щата ще стане сложно.

# 24 462
  • София
Велина, правилно ли разрбах, че до личния ти лекар не може да стигнеш, ако си с температура? Що за нелепица, ами ако го търсиш именно за това? По домовете не ходят, сега не можем ние да ходим при тях, какво правим тогава?

Да, milittana, това пише на вратата - директно към инфекциозна болница!Абсолютна нелепост и не знам чия "заповед" е това!

# 24 463
Да отбележа, че в щатите някои училища ги затвориха една седмица след отваряне ... в големите жеги.

# 24 464
И в Германия вече има затворени училища, а започнаха в понеделник.
При тях обаче затварят цялото училище в случай на установен положителен.
При нас планират само класа да излиза в карантина.

Общи условия

Активация на акаунт