COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 742
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 480
Че той Мангъров откога се надява на 60-70% имунитет...Дори и в най-смелите си мечти не е стигал до 95%.

# 24 481
Русия започва следващата седмица масовото тестване на първата потенциална ваксина срещу Ковид-19
Скрит текст:
Масовото тестване на първата руска потенциална ваксина срещу Ковид-19 ще започне следващата седмица и в него ще участват над 40 хиляди души, предаде Ройтерс. Резултатите от досегашните тестове още не са оповестени публично. Затова западни експерти посрещнаха с известен скептицизъм съобщението за създаването на ваксината и подчертаха, че тя не бива да се използва, преди да премине през всички тестове по международни стандарти. "Редица страни водят информационна война срещу руската ваксина", заяви на брифинг Кирил Дмитриев, ръководител на Руския фонд за преки инвестиции, който финансира работата по ваксината. Данните за нея ще бъдат публикувани в академично списание по-късно този месец, заяви той. Русия е получила молби за около един милиард бройки от ваксината и може да произвежда 500 милиона дози на година, каза още Дмитриев.

http://www.bta.bg/bg/c/NF/id/2265088

Учени откриха причина за повторно заразяване с Ковид-19

Скрит текст:
Учени от Масачузетската многопрофилна болница в гр. Бостън доказаха, че високото ниво на някои цикотини при пациенти с Ковид-19 може да предотврати изграждането на устойчив имунитет срещу Ковид-19, пише сп. "Сел".

Екипът на д-р Наоки Канеко изследвал проби от далак и лимфни възли на починали пациенти от Ковид-19. В тях отсъствали герминативни центрове, които са съставна част от трайната имунна реакция. Тези центрове представляват структури, възникващи в лимфните възли и в далака по време на инфекции или имунизации. В тях узряват изработващите антитела В-клетки, които стават дълговременни носители на имунната памет. В-клетките позволяват на организма бързо и ефикасно да идентифицира патогена и да го атакува в случай на повторно заразяване.

Ключова роля в образуването на герминативните центрове играят спомагателните Т-клетки. Оказало се, че при тежко болните от Ковид-19, спомагателните Т-клетки не се формират. Причината за това са високите нива на цикотините - сигналните молекули, участващи в имунния отговор. При тежките случаи на Ковид-19 било открито огромно количество на цикотина TNF на онези места, където обичайно се формират герминативните центрове.

Това означава, че въпреки че антителата могат да защитят хората за относително кратко време, някои оздравели пациенти могат да се заразят повторно с Ковид-19 след няколко месеца и то не само веднъж.

https://bnr.bg/varna/post/101329162

# 24 482
Така така... Ние вече свикнах е... Нека големите сили си правят биологичните оръжия, има още много матриял... Пфу.. Само че забравили за племето на Аспарух... Хахаха

Хората могат да правят биологични оръжия, но по принцип по-голяма лаборатория за биологични оръжия от самата планета Земя няма и така е от милиарди години досега.  Едрата шарка също е нейно творение, а тогава, когато за пръв път е прескочила от животно на човек не е имало Бил Гейтс, "велики сили" или "вещици", които да бъдат обвинени за появата й. Вируси е имало и ще има, пандемии също, особено пък с глобализацията е просто задължително да има по-голяма подготовка и план за реакция.

# 24 483
  • София
Аз вярвам в добрите намерения на Бил Гейтс, защото следя какво прави в Африка от поне пет години, а и няколко от най-мащабните благотворителни кампании в САЩ отново са негови. Повечето световни милиардери са удивително стиснати - Безос например.
Просто не ми се нрави точно Гейтс да се изказва колко човека трябва да се ваксинират. СЗО са категорични, че ако 70 на сто (любимото число на Мангъров) са ваксинирани срещу коронавирус - един на всеки пет отново ще се заразява. И идваме на рефрена - ами ако този пети е твой близък, ами ако е с хронично заболяване, ами ако е възрастен и рисков...

# 24 484
самоназначения ми антибиотик.

Антибиотиците нали се продават само срещу рецепта, ти как го взе твоя, че ми стана интересно?
90% от аптеките дават антибиотик без рецепта.

# 24 485
  • Пловдив
Бил Гейтс пък откога има експертизата да се занимава с медицински въпроси?! Освен щедър дарител, той не е нищо друго. Да не говорим, че и в неговата си област невинаги му се получава, че да се насочва към медицина...
нали знаеш лафа, че "тоя който плаща той поръчва музиката" Wink Същото е и тук...той налива маса пари.

# 24 486
Назад имаше един коментар за среднодневната смъртност па десетдневка. Беше изразена надежда, че тенденцията на намаляване може да продължи в края на август. Тази прогноза обаче противоречи на увеличаващия се брой хора в интензивни отделения. Дано да греша.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 23:49 от Monza

# 24 487
Аз вярвам в добрите намерения на Бил Гейтс, защото следя какво прави в Африка от поне пет години, а и няколко от най-мащабните благотворителни кампании в САЩ отново са негови. Повечето световни милиардери са удивително стиснати - Безос например.
Просто не ми се нрави точно Гейтс да се изказва колко човека трябва да се ваксинират. СЗО са категорични, че ако 70 на сто (любимото число на Мангъров) са ваксинирани срещу коронавирус - един на всеки пет отново ще се заразява. И идваме на рефрена - ами ако този пети е твой близък, ами ако е с хронично заболяване, ами ако е възрастен и рисков...

Дай линк към това "категорично" изказване на СЗО, защото съм 100% сигурна, че ти нещо не си разбрала написаното. Стадния имунитет спира разпространението на дадена болест в обществото. Може да има единични случаи, естествено, някой без имунитет може да се разболее, но не може да има епидемия. За различните болести този праг е различен и зависи от това колко заразна е дадена болест. За морбили е около 95%. Всичко под това е предпоставка за възникване на епидемии и действителност точно това се случва. Дори при най-малкия спад в имунизационното покритие морбили веднага се завръща е прави епидемични взривове. Но същите хора, които нямат имунитет срещу морбили, нямат и срещу една друга болест, която е от същата ваксина - рубеола. Но епидемии от рубеола няма, макар от време на време да има единични случаи. Защото прагът на стадния имунитет за рубеола е различен от този за морбили.
Ето ти една таблица от уикипедия в която са дадени различните болести, включително и ковид, тяхното репродуктивно число и съответния праг на стаден имунитет. По-голямо репродуктивно число = по-висок праг на стаден имунитет и обратното.

https://en.wikipedia.org/wiki/Herd_immunity

# 24 488
Стадният имунитет не действа светкавично. При коронавирусът, ефект се очаква още при +40%. При 40% имунни не е възможно експлизивно разпространение, но дори при достигане на 70%, няма да може да плеснемс ръце и да викаме „Готово”.

# 24 489
  • София
Да бе, повярвах им. А ще кажат ли кои са тези модерни самолети и дали се ползват от авиокомпаниите или само така си говорят.
[/quote]

За мен е показателно, че дори когато през март и април имаше хора с доказан кови, не се бяха разболели целия самолет. Дори не съобщиха за един болен или заразен от тези полети, а все пак на борда е имало поне 100 човека при всеки полет.
Мисля, че няма самолет без такива модерни филтри, дори да е имало, са им сложили защото никоя авиокомпания не би рискувала да бъде обявена за опасна, особено при тези силно намалели полети в момента .
[/quote]
Няма как да съм сигурна, че 80% от самолета не са се заразили точно заради измислените филтри. Това преспокойно може да са хора, които не биха се заразили никога или заразоносителят може да е отделял съвсем малко зараза и т.н... не вярвам на филтри и авиокомпании, те целят да привлекат клиенти, за да печелят пари от клиентите и ще кажат всичко, за да имат печалба
Ами то и в модерните офиси има модерни климатични системи - примерно Бизнес парка - ама колко често ги сменят? - аз не съм сигурна - пък и то какъв контрол им осъществяват на това дали филтрите са сменени, пък и дори някой да контролира - >корупцията е навсякъде

[/quote]

Ех, как така ще сравнявате филтрите в самолетите с тези в Бизнес парка !?

Филтрите в самолетите на са се появили след появата на кови.Ако нямаше надеждна система много хора през годините щяха да разнасят разни болести  във всички посоки на света и ние нямаше да можем да се отървем от епидемии които се предават по въздушно-капков път.

Самолети са се използвали години наред от болни хора, които са пътували за лечение и трансплантации, защото това е  сигурен и бърз транспорт.Ако нямаше тази надеждна система, мислите ли, че този вид транспорт би бил предпочитан?

Сега при тези мерки които се вземат по света е несериозно някой превозвач да си позволи да свали на земята голяма бройка заразени пътници. Най-малкото до сега щяха да са гръмнали такива скандали все някъде по света.

Най- сигурния начин една авиокомпания да привлече пътници респективно да има високи доходи е да предложи на хората сигурност.  Никакви други екстри не могат да компенсират сигурността.
Не е коректно с лека ръка да се сипят обвинения без да има доказателствен материал.
Ако случайно разполагате с такъв, моля подкрепете твърдението си с него

# 24 490
Добре как се планира карантина за целия клас при един установен?! След 14 дни като се върне класа и се установи друг - пак ли така? Значи докато се изредят хайде да кажем половината клас - по 14 дена при всеки един установен ли? Без тестове, без нищо? Ами в семейството, ако другото дете е в друго училище и там примерно в остатъка от другите 14 дни от месеца се разболее от техния клас и хоп съответно и родителите ли? Може ли някой да има разумен подход и какво ще се прави изобщо?! Stuck Out Tongue Winking Eye
Или аз съм недоразбрала нещо Sunglasses

# 24 491
Блю, аз да добавя друг въпрос. Как ще го установят и кой? Идва дете със симптоми. И? Кой ще го тества, задължително ли ще е? То се прибира в къщи, а другите.

# 24 492
Добре как се планира карантина за целия клас при един установен?! След 14 дни като се върне класа и се установи друг - пак ли така? Значи докато се изредят хайде да кажем половината клас - по 14 дена при всеки един установен ли? Без тестове, без нищо? Ами в семейството, ако другото дете е в друго училище и там примерно в остатъка от другите 14 дни от месеца се разболее от техния клас и хоп съответно и родителите ли? Може ли някой да има разумен подход и какво ще се прави изобщо?! Stuck Out Tongue Winking Eye

Веднага след като се върне класът от 14 дневна карантина няма как да се установи друг, ако децата биват наблюдавани и тествани през този период. За 14 дни все ще имат симптоми, ако пък нямат, най-вероятно няма да заразят никого. Досега поне не към чула в Германия да са карантинирали един клас два пъти,  а много ученици ходеха на училище преди лятната ваканция и имаше случаи с цели класове, дори и училища под карантина. Същото и с ДГ, които много отдавна работят.

Cygnus, какви симтоми, кашлица и хрема ли? Аз тези симтоми ги имам всеки месец откакто живея в Германия,  даже и в момента, но още никой не ме е тествал и не знам да съм заразила някого.

# 24 493

Веднага след като се върне класът от 14 дневна карантина няма как да се установи друг, ако децата биват наблюдавани и тествани през този период. За 14 дни все ще имат симптоми, ако пък нямат, най-вероятно няма да заразят никого. Досега поне не към чула в Германия да са карантинирали един клас два пъти,  а много ученици ходеха на училище преди лятната ваканция и имаше случаи с цели класове, дори и училища под карантина. Същото и с ДГ, които много отдавна работят.

Т.е затваря се цялото семейство ли? А другото дете от семейството, от друго училище...

# 24 494
Добре, затварят се за 14 дни и няма симптоми, изкарва се карантината здрави и после тръгват всички пак кой на работа, кой на училище и къде е гаранцията, че пак няма да се заразят отнейде. Извинете, това е малоумно..
Може би РЗИ си пазят тестовете за след 15-ти септ., защото не е ли по-разумно да се тества класа на 5-7 ден от установяване и отрицателните да се пуснат...Така или иначе класа не е капсулован, ползват се общи помещения, как се очаква веднъж карантина 14 дни и всичко е точно после?

Общи условия

Активация на акаунт