COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 113
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 825
Може да са си взели почивен ден. В Босна така ги обявяват, през почивните дни няма статистика, в Понеделник обявяват цялата пропусната статистика.

Май няма да е дочакаме тази вечер статистиката. Аз чаках да видя колко са починалите, с очакване че са под 7 за да си легна доволен че регреса на вируса продължава. Въпреки че как се променят нещата. Едно време да имаме 6, 7 починали беше нещо невиждано, щеше да е събитие което щеше на много хора да направи впечатление, а сега се радваме или поне аз се радвам ако са под 7.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 02:19 от Анонимен

# 24 826
Познанията ми по статистика са по-малко от тези по ядрена физика, но ми се струват засега по показателни за развитието бройките новозаразени, пък за намаляването на починалите ще почакаме.

# 24 827
Починалите показват най точната картина макар и със забавяне, аз затова се радвам че там се появяват тенденции които показват че епидемията е започнала да се свива. Защото зад движенията на новозаразените може да стоят и други фактори освен самият вирус, (намаляване на таргетираното тестване, тестване на по малко контактни на заразени), но починалите показват че наистина има добра тенденция каквато показват и новозаразените.

Обаче статистиката защо така се бави не е ясно. В началото винаги излизаше някъде около 0,30. Сега става 3 часа, още я няма.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 02:52 от Анонимен

# 24 828
Пак се започна преписването на данни от вчера. https://www.standartnews.com/zarazata/169-novi-sluchaya-na-koron … 6373-testa-434255                  
 Поне по БТВ вече не допускат тази грешка. Казаха сега, че системата още не е актуализирана.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 09:44 от daisy12

# 24 829
Няма статистика за вчера.
Невероятно е как напълно автоматизирана система иска човешка намеса за да покаже статистики.
Смъртните случаи няма да намалеят с тези 73 интубирани, през уикенда не обявяват всички, но за понеделник числото отново ще бъде страховито.
Прави впечатление, че вече доста от починалите са без придружаващи заболявания (пневмония, предизвикана от вируса или сърдечно заболяване, също от вируса, или хипертония - голяма стъкмистика има с придружаващите заболявания).

# 24 830
Излязоха - 96 нови от  3 402 направени теста, 74 в интензивно отделение,  6 починали.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 09:19 от daisy12

# 24 831
  • Bulgaria
545 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Шест от случаите са от изминалото денонощие. Починали са мъж на 62 г. с диабет, мъж на 72 г. с пневмония, мъж на 80 г. със сърдечно заболяване, мъж на 69 г. с пневмония, мъж на 66 г. с диабет и мъж на 79 г. с пневмония.

Щеше да е смешно, ако не беше трагично, докога ще обявяват пневмонията като придружаващо заболяване? 3 от 6 човека са без придружаващи заболявания.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/96-sa-novodiagno … d-19-lica-prez-i/

# 24 832
  • Немция
Всички фирми занимаващи се с организиране на екскурзии наблегнаха на организиране на екскурзии в страната. Навсякъде рекламата “Коста дел Сол” , която беше за Испания се преобразува на “Коста дел Холанда” В добавка местните си знаят, че има хигиена и ред във ваканционните селища и се чувстват сигурни.
И хигиената + редът са фактори, както и вероятността, ако хванеш ковид да попаднеш в болница в държавата, в която правиш почивка. Хората се замислят и над този риск и предпочитат да са там, където имат доверие на здравеопазването.
Сещам се, че един от първите починали немци от ковид, възрастен човек, го застигна вируса на почивка в Египет, заболяването се разви бързо и попадна в египетска болница.

Какви са тези масови пневмонии в статистиката? Thinking
Грипът през студените сезони също ще е в графата "придружаващи заболявания".

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 10:13 от Бибит

# 24 833
То и сърдечното заболяване колко е сърдечно и колко е предизвикано също от вируса.

# 24 834
  • При семейството си
Излязоха - 96 нови от  3 402 направени теста, 74 в интензивно отделение,  6 починали.

Хоспитализирани 743 (+9)
Излекувани 40.

По области и София град:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 24 835
То и сърдечното заболяване колко е сърдечно и колко е предизвикано също от вируса.
Като изключим пневмонията си мисля, че всичките придружаващи състояния са известни отпреди заразяването с Ковид.

# 24 836
Напротив, вирусът удря в кравоносните съдовете , а оттам и е сърцето. Така се получава сърдечносъдово заболяване.

# 24 837
Оф как пък така решихте сега, че всички сърдечни заболявания са предизвикани от вируса. Може в някои случаи така да е,  ама не във всички. Възрастните хора (а и не само те за съжаление) много често наистина си имат сърдечни проблеми доста от преди вируса.

# 24 838
  • Mostly in my mind
Напротив, вирусът удря в кравоносните съдовете , а оттам и е сърцето. Така се получава сърдечносъдово заболяване.
Какво намекваш с това? Че болният е придобил сърдечносъдово заболяване в следствие на короната? А не, че го е имал отпреди вируса?

Пп на всички ни е ясно, че удря крЪвоносните съдове.

# 24 839
За два случая знам, които бяха обявени със сърдечни заболявания, а преди това не са имали хората здравословни проблеми - единият е близка на майка ми - на 62г беше, никакви заболявания не е имала и никакви хапчета не беше вземала през живота си жената. В статистиката беше обявена със сърдечно заболяване. Другият случай е за лекаря от спешното дето почина и дето редовно си спортувал - той също беше обявен със сърдечно заболяване, а никъде по интервютата никой не спомена да има каквото и да е заболяване- бил е здрав, спортувал си редовно.
Вирусът удря също сърцето - по вероятно е да е от него отколкото хроничен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт