COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 387 541
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 810
  • Там,където се събуждам щастлива.
Цитат
. Тя беше тук с идеята за няколко месеца и да се прибере в България, но остана там без работа и реши да остане тук. Българската изтича сега...
Намира ли се работа по време на пандемия при вас?Наемите са високи.Сигурно е по-добре,щом може да остане и да се издържа.Българската безплатната по здр.каса ли?Ние като пътуваме за кратко сме с такава.

Българската беше допълнителна застраховка. Хвърляне пари на вятъра, защото почти нищо не признават.
Работа има, но е различно по региони и вид работа. Факт е, че много хора започват да бъдат съкращавани. Днес четох за един от най-известните театри в Амстердам, който освобождава всички  с временни договори част от онези с постоянен. Честно казано, за мен е плашещо какво ще са последствията за културата.

Днес се обяви първия град, който няма да провежда карнавал догодина. Очаквам и други да последват. Това ще е твърде отрицателно за безброй кафенета, ресторанти и малки магазини в центъра на доста градове на юг.

# 24 811
https://www.dailymail.co.uk/debate/article-8652523/No-lockdown-n … rribly-wrong.html

Поредна статия от поредицата "Защо не си режем ръката, когато си порежем пръста".

Ех, тия шведи - дадоха ни Волво, АББА, Роксет и доказателство за безумието на ковид-мерките. Ако не ни бяха отупали жестоко на САЩ'94, щяха да са ми любимата нация. Grinning

# 24 812
Цитат
Днес се обяви първия град, който няма да провежда карнавал догодина. Очаквам и други да последват. Това ще е твърде отрицателно за безброй кафенета, ресторанти и малки магазини в центъра на доста градове на юг.
Май покрай карнавали февруари-март от юг,тръгна при вас.Студенти на ски в Италия.За много сфери затварянето ще е пагубно.Предполагам,че ще има парични помощи за загубилите работа?Тук симулират помощ.Колко струва здр.осигуровка при вас?

# 24 813
Цитат
А реакцията срещу Ковид беше съмнително сериозна, координирана и глобална. Държави, които в лицето на ядрена война не се разбраха с десетилетия, в един момент групово решиха да сложат икономиката, свободното придвижване и интернет-свободата на гилотината в името на вирус, който се бори с дистанция от 1.5 м. и миене на ръце.

Според мен не си следил вируса от самото начало, когато беше "някакъв китайски вирус дето няма да стигне до България". Реакцията беше всичко друго, но не и кординирана, сериозна и глобална. Вируса се омаловажаваше от самото начало, от редица политически лидери, света беше на вълна "просто грип" държави предпочитаха да си провеждат фестивали на смърфовете вместо да видят че къщата им гори, осъзнаха го чак когато покрива им падна върху главата, това не е сериозна реакция, нямаше кординирана реакция в глобален план. Имаше сериозна реакция с голямо закъснение когато всички се убедиха от личен опит, че китайците не са се майтапили. Снимките им със болни оставени в дворовете на болници със с-ми окачени по дървета заради претъпкани болници и работещите крематориуми 24/7 не са фейк. Първи го осъзнаха в Италия, после Испания, Британия където Бо Джо една песен пееше преди да се запознае лично с вируса, после друга песен запя, САЩ и т.н.  

Интернет-свободата и свободата на словото никога не е била потъпквана в белите държави, е верно че по едно време във форума доста сериозна цензура се появи, Grinning но после изчезна, и не можем да се оплачем в това отношение като цяло. Simple Smile В Китай наистина имаше много сериозно потъпкване на свободата на словото ама в обратната посока, не в тая която си мислиш. Там лекари бяха арестувани, за това че говорят че новият вирус е опасен, и по този начин всяват паника сред населението, арестувани затова че искат да лекуват болните с предпазни средства.

Свободата на придвижване наистина беше ограничена и нямаше смисъл от това. Аз бях против КПП-та и ги критикувах тука във форума, когато ги въведоха, както критикувах и друга неправилна мярка с която се ограничаваше свободата на придвижване, забраната на паркове и планини.

# 24 814
И ограниченията за международни пътувания са безумни. Държавите си правят една на друга мръсно.

# 24 815
Цитат
Май покрай карнавали февруари-март от юг,тръгна при вас.Студенти на ски в Италия.За много сфери затварянето ще е пагубно.Предполагам,че ще има парични помощи за загубилите работа?Тук симулират помощ.Колко струва здр.осигуровка при вас?

Да, почна от каравалите тогава. Невероятни навалици стават тогава и под влияние на алкохола има доста физически контакт. Дори непознати тръгват да те прегръщат.

Всички плащали данъци имат финансова помощ от правителството, ако загубят работата си.

Моята застраховка е 160 евро на месец, но покрива всичко за лекар и зъболекар. Първите 370 евро на година от лечение / прегледи е за сметка на пациента. Личният лекар е безплатен.

И ограниченията за международни пътувания са безумни. Държавите си правят една на друга мръсно.

Ами това не може да се каже със сигурност. Да, местните фирми за изнасяне на туризъм имат трудни времена, но в същото време всички занимаващи се с туризъм в страната (Нидерландия) имат уникално добър сезон. В нашата провинция увеличението на туристи е над 50%.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 01:08 от Kalinka

# 24 816
Цитат
Първите 370 евро на година от лечение / прегледи е за сметка на пациента. Личният лекар е безплатен.
Това не го разбирам.Например,оперирам се.Струва 500еу,от тях аз плащам 370,така ли?Много ми се вижда 160еу месечно,от моята камбанария.

# 24 817
Да, със сигурност местният туризъм в Скандинавието, UK и в Германия това лято е поставил рекорд. За сметка на Италия, Испания, Франция и разни цаци като нас.

# 24 818
Simple Smile Еми какво да направят някои цаци като нас, като някаква шефка на организация представляваща туристическият бранш се оплака че било голям проблем забележете, че чуждите туристи вярват на официалната статистика на България за вируса и затова ги нямало. Grinning Е на коя статистика да вярват на някоя неофициална ли.

# 24 819
Всъщност не би имало голямо значение коя калинка какво е казала. Всяка голяма държава си спря хората да си харчат парите в държавата.
Най-голямото добро за българския туризъм го направиха гърците с ПСР-ите в желанието си да си осигурят западни туристи. А сега и с тая смешка с маските на плажа няма да има много българи през септември по любимото Халкидики.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 01:35 от Notaris

# 24 820
Цитат
Първите 370 евро на година от лечение / прегледи е за сметка на пациента. Личният лекар е безплатен.
Това не го разбирам.Например,оперирам се.Струва 500еу,от тях аз плащам 370,така ли?Много ми се вижда 160еу месечно,от моята камбанария.

Преди време имах страшно възпаление на лимфните възли. Личният лекар направи преглед (безплатен) и ме изпрати на специалист. Прегледи и лечение струваше към 450 евро. Аз платих 370;и другото ми го пое застраховката. След няколко месеца имах киста и всички прегледи и манипулации бяха за сметка на застраховката. Всичко първо нещо в годината поемаш ти. Мислех, че и за зъболекар е така, но се оказа, че там само доплащам до максимум 20 евро (а на мен ми се налага често).

160 евро не е евтино, но всичко покрива. Не ми се рискува да имам по-ниска застраховка и след това да се случи нещо и да доплащам. Хората с ниски доходи получават финансова помощ за здравните си осигуровки (както и за наем).

# 24 821
Цитат
Всъщност не би имало голямо значение коя калинка какво е казала.

То няма значение, но тя всъщност се оплака че ние като тестваме и откриваме заразени, и като откриеме заразени няма туристи. Simple Smile Защото те вярват на нашите официални данни и това е голям проблем. Grinning Еми така е, в сила е максимата има вирус няма туристи, няма вирус има туристи. Не всички туристи, но явно доста от тях се интересуват каква е ситуацията с вируса, преди да тръгнат някъде на почивка.

# 24 822
Скрит текст:
Цитат
А реакцията срещу Ковид беше съмнително сериозна, координирана и глобална. Държави, които в лицето на ядрена война не се разбраха с десетилетия, в един момент групово решиха да сложат икономиката, свободното придвижване и интернет-свободата на гилотината в името на вирус, който се бори с дистанция от 1.5 м. и миене на ръце.

Според мен не си следил вируса от самото начало, когато беше "някакъв китайски вирус дето няма да стигне до България". Реакцията беше всичко друго, но не и кординирана, сериозна и глобална. Вируса се омаловажаваше от самото начало, от редица политически лидери, света беше на вълна "просто грип" държави предпочитаха да си провеждат фестивали на смърфовете вместо да видят че къщата им гори, осъзнаха го чак когато покрива им падна върху главата, това не е сериозна реакция, нямаше кординирана реакция в глобален план. Имаше сериозна реакция с голямо закъснение когато всички се убедиха от личен опит, че китайците не са се майтапили. Снимките им със болни оставени в дворовете на болници със с-ми окачени по дървета заради претъпкани болници и работещите крематориуми 24/7 не са фейк. Първи го осъзнаха в Италия, после Испания, Британия където Бо Джо една песен пееше преди да се запознае лично с вируса, после друга песен запя, САЩ и т.н.  

Интернет-свободата и свободата на словото никога не е била потъпквана в белите държави, е верно че по едно време във форума доста сериозна цензура се появи, Grinning но после изчезна, и не можем да се оплачем в това отношение като цяло. Simple Smile В Китай наистина имаше много сериозно потъпкване на свободата на словото ама в обратната посока, не в тая която си мислиш. Там лекари бяха арестувани, за това че говорят че новият вирус е опасен, и по този начин всяват паника сред населението, арестувани затова че искат да лекуват болните с предпазни средства.

Свободата на придвижване наистина беше ограничена и нямаше смисъл от това. Аз бях против КПП-та и ги критикувах тука във форума, когато ги въведоха, както критикувах и друга неправилна мярка с която се ограничаваше свободата на придвижване, забраната на паркове и планини.

Точно така си беше. Това е грип. Ще изчезне. Няма начин да дойде тук. Всичко е под контрол. Това се въртеше в много държави дори тук в България.

Ето едно видео с Тръмп и негови изказвания. Отгоре има брояч на случаите и жертвите:

"Всичко е под контрол, имаме само 1 случай от Китай"
"Много хора казват, че вирусът ще изчезне през април."
"Много сме близо до ваксина" (февруари)
"Рискът за американците е много малък"
"Имаме 50 случая. След няколко дни ще бъдат нула."
"Някой ден този вирус ще изчезне като истинско чудо."
"Това е измама."
"За съжаление 1 човек почина."
"Всеки, който има нужда от тест, ще се тества"( по това време САЩ правеха по-малко тестове дори от България)
"Вирусът ще си отиде"
"Не поемам отговорност за нищо"
"Всичко е под пълен контрол."
и т.н.

https://www.youtube.com/watch?v=4TGhgzZ8JG8

В САЩ вече има над 180 хиляди официално регистрирани жертви и пак някои хора продължават да се съмняват дали вирусът е сериозен.

# 24 823
Цитат
Всъщност не би имало голямо значение коя калинка какво е казала.

То няма значение, но тя всъщност се оплака че ние като тестваме и откриваме заразени, и като откриеме заразени няма туристи. Simple Smile Защото те вярват на нашите официални данни и това е голям проблем. Grinning Еми така е, в сила е максимата има вирус няма туристи, няма вирус има туристи. Не всички туристи, но явно доста от тях се интересуват каква е ситуацията с вируса, преди да тръгнат някъде на почивка.

Не е само последното. Тук от май месец се започна масова кампания “Ваканция в родната страна”. По телевизия реклами, известни личности (премиерът също не си позволи да отиде навън)  Всички фирми занимаващи се с организиране на екскурзии наблегнаха на организиране на екскурзии в страната. Навсякъде рекламата “Коста дел Сол” , която беше за Испания се преобразува на “Коста дел Холанда” В добавка местните си знаят, че има хигиена и ред във ваканционните селища и се чувстват сигурни. Една важна причина да пътуват толкова много в Испания, Италия или Франция е слънчевото времето (което имаха в изобилие това лято). Места за разглеждане и прекарване на времето, бол тук. И изведнъж осъзнаха колко много има на местна почва. Министерство на туризма нямаме.

# 24 824
И парите си останаха в Нидерландия ...... те и англичаните колко плажове си откриха, че имат. Само руснаците не ги разбрах къде ходиха, по дачите сигурно.

Днес май няма да докладват короните.

Общи условия

Активация на акаунт