COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 370 113
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 25 050
Има доста и от Петрич, Сандански и др. населени места  - в региона заразата си е на високо ниво за нашите стандарти.

# 25 051
  • Другата България
Може ли линк, интересно ми е да видя някои неща.
Съвсем наскоро някой даде инфо, че в една от областите, забравих коя беше, всички положителни са настанени в болница. Което мисля, че е доста показателно за мащабите на тестването.
Да, област Монтана. От 15 активни случая - 11 настанени в болница , 4 на домашно лечение. Интубиран мъж на 29 г., всъщност 4-мата на домашно лечение са на средна и над средна възраст. Сред хоспитализираните има мъже на 29-32 г., не са само възрастни хора. Последните два случая са хванати след положителен случай в Германия, който там е тестван при пристигане.

https://www.bulnews.bg/article/381411
Къде в линка пише, че от 15 активни 11 са в болница? Което, ако е така, далеч не са "всички", все пак 15 не е равно на 11. В Монтана в болницата има двама, но няма как да го докажа с линк, така че все едно, че не съм го написала. Затова искам да видя откъде е твоето инфо. И за коя болница говориш.
Къде да прочета за интубирания 29 годишен?

Двамата с контактния от Германия са от "Хумата", ромския квартал на Лом.
Там който не е тестван, той не е излязъл положителен. Или с антитела.
Предполагам, не смяташ, че ако все пак това се случи, всички ще са в болница?

# 25 052
  • Bulgaria
Съвсем наскоро някой даде инфо, че в една от областите, забравих коя беше, всички положителни са настанени в болница. Което мисля, че е доста показателно за мащабите на тестването.
Да, област Монтана. От 15 активни случая - 11 настанени в болница , 4 на домашно лечение. Интубиран мъж на 29 г., всъщност 4-мата на домашно лечение са на средна и над средна възраст. Сред хоспитализираните има мъже на 29-32 г., не са само възрастни хора. Последните два случая са хванати след положителен случай в Германия, който там е тестван при пристигане.

https://www.bulnews.bg/article/381411
Къде в линка пише, че от 15 активни 11 са в болница? Което, ако е така, далеч не са "всички", все пак 15 не е равно на 11. В Монтана в болницата има двама, но няма как да го докажа с линк, така че все едно, че не съм го написала. Затова искам да видя откъде е твоето инфо. И за коя болница говориш.
Къде да прочета за интубирания 29 годишен?

Двамата с контактния от Германия са от "Хумата", ромския квартал на Лом.
Там който не е тестван, той не е излязъл положителен. Или с антитела.
Предполагам, не смяташ, че ако все пак това се случи, всички ще са в болница?
Мери, сама сметнах от последната информация за 11 активни случая - 8 настанени в болница и 3 на домашно лечение. Добавих новите 4 случая, за които е написано дали са на домашно лечение или са настанени в болница. Не е сложно. Написано е и за интубирания мъж в Александровска, не съм си го измислила.
Ето и линковете:

https://novinitem.com/11-sa-aktivnite-sluchai-na-korona-virus-v-regiona
https://novinitem.com/dnes-novi-dvama-s-korona-virus-v-regiona
https://novinitem.com/novi-sluchai-na-covid-19

# 25 053
  • Другата България
Никъде не казвам, че нещо си измисляш.
Нито, че нещо е сложно или просто.
Нямам време да пресмятам целодневно бройки, да вадя и събирам от вчера и днес, да правя предположения къде колко и да ги пиша тук като достоверна истина.
Което не значи, че написаното е лъжа, естествено.
Както и написах, в Монтана двама - потвърдено от линковете ти.
Останалите са в Лом, от определен етнос. Дали е такава бройката не знам, тях постоянно ги изписват и приемат нови. И както казах, ако тестват масово, всички ще са по домовете си, защото просто няма толкова места в отделението.
29 годишния в София и той е оттам.
Благодаря.

# 25 054
  • Bulgaria
Нямам време да пресмятам целодневно бройки, да вадя и събирам от вчера и днес, да правя предположения къде колко и да ги пиша тук като достоверна истина.
Останалите са в Лом, от определен етнос. Дали е такава бройката не знам, тях постоянно ги изписват и приемат нови. И както казах, ако тестват масово, всички ще са по домовете си, защото просто няма толкова места в отделението.
Благодаря.
В такъв случай не бързай да ме нападаш. Не си измислям числа все още. Говоря за област Монтана, както и съм написала. Не съм ги конкретизирала по градове, села и болници. Лили помни публикуваното от мен когато са били 11 активни случая. Сега добавих новите, за да предоставя достоверна информация, на която ти така държиш. И не съм казвала, че всички са настанени в болница, но по-голямата част от активните случаи, което е показателно.

# 25 055
  • Другата България
Скрит текст:
Благодаря.
В такъв случай не бързай да ме нападаш. Не си измислям числа все още. Говоря за област Монтана, както и съм написала. Не съм ги конкретизирала по градове, села и болници. Лили помни публикуваното от мен когато са били 11 активни случая. Сега добавих новите, за да предоставя достоверна информация, на която ти така държиш. И не съм казвала, че всички са настанени в болница, но по-голямата част от активните случаи, което е показателно.
Защо тук всяко различно мнение или пост, в който се иска достоверно инфо, подкрепено с линк, официален, се приема като "нападане", "агресия", "заяждане" или всичко различно от всеобщото охкане и ахкане от това колко са зле нещата и как ни лъжат и манипулират с бройките? Пак ще те питам - къде написах, че нещо си измисляш? Поисках да го прочета, прочетох, коментирах, благодарих. Какво трябваше да напиша, за да стане ясно, че мисля това, което казах?
Когато искам да те "нападна", ще го направя директно, не съм по завоалираните писания.
Що се отнася до "всички", на въпрос
твоят отговор за област Монтана беше за 11 от 15, което далеч не са всички, затова и коментирах.
Няма да изпадам повече в ненужни обяснения.

# 25 056
  • Mostly in my mind
Не съм сигурна, че това, че са настанени в болница (изключвам интензивни структури) е показателно.
Пример от практиката: познати, мъж и жена от София, с лека симптоматика,  мъжът остава вкъщи, но на жената страхът й е в повече и избира да отиде в болница. Не й отказват. Ще опънат едни пари все пак, нали. За щастие и двамата са вече оздравели. И тя е можела да си е вкъщи, но е предпочела болницата.

# 25 057
В интерес на истината помня инфо не за всички активни случаи, а за нови установени случаи в конкретния ден, всички от които са постъпили в болница. Но инфото за всички активни показва същото, че тестването не е достатъчно. Целта на тестването не е просто да се водят някакви статистики, а да се идентифицират заразените и да се изолират. Т.е. това е инструмент за овладяване на епидемията. Когато от тестването виждаш само най-тежките случаи, това не е достатъчно, защото това е само върхът на айсберга.

# 25 058
  • Bulgaria
Добре, тя не се е изразила правилно, но се подразбира какво е искала да каже, че по-голямата част от активните случаи са в болница. Което означава, че не се тества достатъчно, защото само около 20% се нуждаят от хоспитализация и това общо взето беше смисълът на нашата дискусия. Не знам за последните 2 случая, аз в линковете не видях да пише, че са от Лом, но и не ги характеризирам по етноси и квартали.

# 25 059
  • Другата България
Не съм сигурна, че това, че са настанени в болница (изключвам интензивни структури) е показателно.
Пример от практиката: познати, мъж и жена от София, с лека симптоматика,  мъжът остава вкъщи, но на жената страхът й е в повече и избира да отиде в болница. Не й отказват. Ще опънат едни пари все пак, нали. За щастие и двамата са вече оздравели. И тя е можела да си е вкъщи, но е предпочела болницата.
В област Монтана, по-точно област Монтана е една от най-слабо засегнатите области към момента.
Тоест, места в болниците има. В Лом всичкото пациент са роми.
Не се наемам да коментирам с какви симптоми са и в какво състояние, но ако бройката заразени се увеличи, то същите тези, с леката симптоматика, ама напъващи за болница /защото нямат ОПЛ-та, и естествено, нямат пари да се лекуват сами/, ще са си по домовете.
В интерес на истината помня инфо не за всички активни случаи, а за нови установени случаи в конкретния ден, всички от които са постъпили в болница. Но инфото за всички активни показва същото, че тестването не е достатъчно. Целта на тестването не е просто да се водят някакви статистики, а да се идентифицират заразените и да се изолират. Т.е. това е инструмент за овладяване на епидемията. Когато от тестването виждаш само най-тежките случаи, това не е достатъчно, защото това е само върхът на айсберга.
С това съм съгласна. Само дето специално за въпросната област това, че всички установени за деня са настанени в болница не е съвсем коректно като тълкувание. И не следва да е показател за тежко състояние на заразените.

# 25 060
  • Там,където се събуждам щастлива.

Ние винаги се оплакваме от системата, а доброволно спомагаме за нейното вмирисване.

# 25 061
  • При семейството си
Информацията от РЗИ Монтана:
Скрит текст:
За 19.08.2020 г. на територията на област Монтана не са установени нови случаи на COVID-19 инфекция.
Към 20.08.2020 г. има общо 7 лица с активна COVID-19 инфекция, както следва:
•   4 хоспитализирани лица (3 лица в МБАЛ „Св. Н. Чудотворец“ гр. Лом и 1 лице в МБАЛ „Д-р Ст. Илиев“ гр. Монтана);
•   3 лица диагностицирани на домашно лечение.
В МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ гр. Лом е настанено за лечение и едно лице от обл. Видин с потвърдена COVID-19 инфекция.
Разпределението на лицата с активна инфекция по общини е следното:
•   Община Монтана – 2 случая;
•   Община Лом – 4 случая;
•   Община Брусарци – 1 случай
На територията на областта излекуваните лица са 45, а лицата поставени под домашна карантина36.
От 06.08.2020 г. в изпълнение на писмо на Министерство на здравеопазването РЗИ – Монтана стартира ежемесечно изследване на потребители и персонал от специализирани институции за предоставяне на социални услуги за възрастни хора на територията на областта със серологично изследване за наличие на IgM и/или IgG антитела срещу SARS CoV-2. Към 19.08.2020 г. са обхванати 4 социални заведения с 263 изследвани лица. Няма установени положителни резултати. По предварително изготвен график до 11.09.2020 г. ще бъдат обхванати останалите социални заведения за възрастни хора на територията на областта.

За 20.08.2020 г. на територията на област Монтана са установени 4 нови случая на COVID-19 инфекция, както следва: две лица от общ. Лом (мъже на 29 г. и 32 г.), едно от общ. Брусарци (жена – 74 г.) и едно от общ. Монтана (мъж на 75 г.). Всички лица са хоспитализирани – 2 МБАЛ „Св. Н. Чудотворец“  гр. Лом, 1 лице в МБАЛ „Д-р Ст. Илиев“ гр. Монтана и едно лице в УМБАЛ „Александровска“ гр. София.
Към 21.08.2020 г. има общо 11 лица с активна COVID-19 инфекция, както следва:
•   8 хоспитализирани лица (5 лица в МБАЛ „Св. Н. Чудотворец“ гр. Лом, 2 лица в МБАЛ „Д-р Ст. Илиев“ гр. Монтана и 1 лице в УМБАЛ „Александровска“ гр. София);
В МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ гр. Лом е настанено за лечение и едно лице от обл. Видин с потвърдена COVID-19 инфекция.
•   Община Монтана – 3 случая;
•   Община Лом – 6 случая;
•   Община Брусарци – 2 случай

За 22.08.2020 г. на територията на област Монтана са установени 2 нови случая с потвърдена COVID-19 инфекция, както следва:
•   2 лица от общ. Лом, мъже на 30 г. и на 72 г. И двете лица са хоспитализирани в МБАЛ „Св. Н. Чудотворец“ гр. Лом. Установени са 3 контактни лица, които ще бъдат поставени под 14-дневна домашна изолация.
На 22.08.2020 г. три лица от община Лом са поставени под 14-дневна домашна изолация като контактни на заразен с COVID-19 инфекция и едно лице с положителен резултат на COVID-19 от общ. Монтана, установени на 21.08.2020 г.
За 23.08.2020 г. на територията на областта не са установени нови случаи на COVID-19 инфекция.
Към 08:30ч на 24.08.2020 г.  общо 11 лица са с активна COVID-19 инфекция, както следва:
•   10 хоспитализирани лица (7 лица в МБАЛ „Св. Н. Чудотворец“ гр. Лом, 2 лица в МБАЛ „Д-р Ст. Илиев“ гр. Монтана и 1 лице в УМБАЛ „Александровска“ гр. София);
•   1 лице диагностицирано на домашно лечение.
На територията на област Монтана излекуваните лица са 49, а лицата поставени под домашна карантина – 30.

# 25 062
  • Bulgaria
Информацията от РЗИ Монтана:
Скрит текст:
За 19.08.2020 г. на територията на област Монтана не са установени нови случаи на COVID-19 инфекция.
Към 20.08.2020 г. има общо 7 лица с активна COVID-19 инфекция, както следва:
•   4 хоспитализирани лица (3 лица в МБАЛ „Св. Н. Чудотворец“ гр. Лом и 1 лице в МБАЛ „Д-р Ст. Илиев“ гр. Монтана);
•   Община Монтана – 2 случая;
•   Община Лом – 4 случая;
•   Община Брусарци – 1 случай
На територията на областта излекуваните лица са 45, а лицата поставени под домашна карантина36.
От 06.08.2020 г. в изпълнение на писмо на Министерство на здравеопазването РЗИ – Монтана стартира ежемесечно изследване на потребители и персонал от специализирани институции за предоставяне на социални услуги за възрастни хора на територията на областта със серологично изследване за наличие на IgM и/или IgG антитела срещу SARS CoV-2. Към 19.08.2020 г. са обхванати 4 социални заведения с 263 изследвани лица. Няма установени положителни резултати. По предварително изготвен график до 11.09.2020 г. ще бъдат обхванати останалите социални заведения за възрастни хора на територията на областта.

За 20.08.2020 г. на територията на област Монтана са установени 4 нови случая на COVID-19 инфекция, както следва: две лица от общ. Лом (мъже на 29 г. и 32 г.), едно от общ. Брусарци (жена – 74 г.) и едно от общ. Монтана (мъж на 75 г.). Всички лица са хоспитализирани – 2 МБАЛ „Св. Н. Чудотворец“  гр. Лом, 1 лице в МБАЛ „Д-р Ст. Илиев“ гр. Монтана и едно лице в УМБАЛ „Александровска“ гр. София.
Към 21.08.2020 г. има общо 11 лица с активна COVID-19 инфекция, както следва:
•   8 хоспитализирани лица (5 лица в МБАЛ „Св. Н. Чудотворец“ гр. Лом, 2 лица в МБАЛ „Д-р Ст. Илиев“ гр. Монтана и 1 лице в УМБАЛ „Александровска“ гр. София);

За 22.08.2020 г. на територията на област Монтана са установени 2 нови случая с потвърдена COVID-19 инфекция, както следва:
•   2 лица от общ. Лом, мъже на 30 г. и на 72 г. И двете лица са хоспитализирани в МБАЛ „Св. Н. Чудотворец“ гр. Лом. Установени са 3 контактни лица, които ще бъдат поставени под 14-дневна домашна изолация.
На 22.08.2020 г. три лица от община Лом са поставени под 14-дневна домашна изолация като контактни на заразен с COVID-19 инфекция и едно лице с положителен резултат на COVID-19 от общ. Монтана, установени на 21.08.2020 г.
За 23.08.2020 г. на територията на областта не са установени нови случаи на COVID-19 инфекция.
Към 08:30ч на 24.08.2020 г.  общо 11 лица са с активна COVID-19 инфекция, както следва:
•   10 хоспитализирани лица (7 лица в МБАЛ „Св. Н. Чудотворец“ гр. Лом, 2 лица в МБАЛ „Д-р Ст. Илиев“ гр. Монтана и 1 лице в УМБАЛ „Александровска“ гр. София);
•   1 лице диагностицирано на домашно лечение.
На територията на област Монтана излекуваните лица са 49, а лицата поставени под домашна карантина – 30.
Благодаря. Значи част от тях вече са излекувани, но хоспитализираните са приблизително 90% от активните случаи.
Общо случаите са 63, 49 от които излекувани, 2-ма починали /възрастното семейство в Пирогов в началото на март/ и 11 активни случая, един случай остава, но аз не съм попадала на информация за друг починал от областта. Не знам откъде идва разминаването.
Сега погледнах, че от 10-ти август е информацията за заразения спешен екип от Лом, които са били на домашно лечение. И е чудесно, че са се възстановили без нужда от хоспитализация. Simple Smile

# 25 063
За хоспитализациите е от значение и възрастта. Преди твърдяха, че възрастните които няма как да се карантират се настаняват в болница.

# 25 064
Докторка е в тежко състояние, търсят кръводарител преболедувал кръвна група Б в София, за да се опитат да й прелеят плазма преди да я закачат на апарат.

Дано да има кой да откликне на молбата:

https://www.24chasa.bg/novini/article/8936706

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 15:38 от Lent

Общи условия

Активация на акаунт