COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 368 078
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 25 440
Имунизациите срещу морбили с 30% по-малко заради карантината

https://m.24chasa.bg/novini/article/8937690

Това е притеснително, дано през зимата към ковид и грип да не реши да се присъедини и морбили. Надявам се мерките срещу ковид да ограничат и останалите, но трябва да наваксат с ваксините възможно най-бързо. България има горчив опит в Европа с морбили.

# 25 441
Хеликаза, моето свикна с маските и не я пипа без да си дезинфекцира ръцете преди и след това. Но повече от половин час му е некомфортно. Ако ги задължат да носят постоянно в училище, най-удачно ще е при намалени часове и увеличени междучасия, 20-20 или 30-20 минути, за да могат да излязат на двора без. Но по-приложим остава вариант да са без маски на чина, а да слагат когато стават или излизат от стаята. От съучениците няма да се опазят, но поне да не разнасят и по другите класове.

Barsa, за началните класове самостоятелно обучение по желание има само хипотетично. За да се случи, трябва да търсиш директор, който иска да съдейства, а е много бумащина за малко пари и не искат. Индивидуалното е за болни деца, гении и спортисти, не е приложимо за повечето деца.
Нали говорим за болни деца тук,при това временно обучение индивидуално...година да речем,в което време родителите ще са спокойни са тях,а и за себе си....Имаше и има време за бумащината да се справят....По напред някой беше писал за не помня коя държава че се работи по подобен начин с такива дечица.
А децата с болни родтели какво да ги правим? Примерно такива с майка/баща на химиотерапия?

# 25 442
По думите на министъра на образованието ще им се даде право да преминат в ДФО.

# 25 443
Ама то всяко семейство има по някой,който трябва да пазим по една или друга причина...ми пък да дадат нулева година,ако трябва две и без училище ..На нас от хапчетата на космонавтите,затваряме плътно врати и прозорци и не мърдаме от къщи....

# 25 444
  • Bulgaria
203 нови случая от 6232 теста.
715 хоспитализирани, 64 в интензивно
104 излекувани.
9 починали.

https://coronavirus.bg/bg/

Благоевград отново е начело по брой случаи с 36, следван от София с 27 и Пловдив - 17.
Търговище до вчера беше областта с най-малко регистрирани случаи - 51, днес отчитат цели 11 нови случая.
Ловеч става най-слабозасегнатата област с 59 случая.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 00:34 от MK_

# 25 445
Скрит текст:
Какви родители имало. Някаква майка във фб ме уби с коментара си за маските и децата : "Категорично и забранявам да я слага в пълен вид. Казала съм да я носи под носа и да диша с него в магазините и то само ако я накарат,  така че я инструктиран и за училище, да я слага на врата и да я слага, само ако и направят забележка и после пак да ги маха. Те ще ги облъчват всяка сутрин, но и аз ще си я облъчва като кажа че издиша отрова и бактерии, които се лепят по маската и го диша после. И с белезници няма да я накарат да я сложи, толкова е гнуслива." Grinning Тези маски по-страшни от вируса са явно Grinning
майкооо, колко .....жена........ А защо не ѝ обясни, че микробите по външната страна са още по-ужастни?
В една група видях този коментар. Отдавна не се разправям с такива хора, няма смисъл . Оня ден си плащах сметката за телефона. Понеже служителката реши да обслужва мен и още един клиент заедно, един до друг,  явно съм я погледнала по-така и тя започна да ми се обяснява. Каза, че й мерили температурата и й няма нищо, да не се притеснявам. Добави, че то нали вирус нямало нали. 😃 А другият клиент до мен точно, махаше и слагаше  маската непрекъснато. Той веднага се включи, че не издържа с маската, много жега, изпотил се. Замълчах си, излишно е човек да спори и да се обяснява с дървени глави.  И познати имам, които заявяват, че са над всякакви мерки. 😃

Сметките може да се плащат по банков път. Тогава няма да се налага да се занимаваш с.... "дървени глави".

# 25 446
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ама то всяко семейство има по някой,който трябва да пазим по една или друга причина...ми пък да дадат нулева година,ако трябва две и без училище ..На нас от хапчетата на космонавтите,затваряме плътно врати и прозорци и не мърдаме от къщи....

Ама ако във Вашето семейство има някой който трябва да пазите, но нещо Ви спира - никой нито Ви кара да ходите със скафандър, цялата свобода е в ръцете Ви!

# 25 447
Имам,да -едни 700 лева на месец за лекарства,които трябва да изработя....въпреки Ковид...
  И не се жалвам,не обвинявам,не прося,не изисквам от другите  нищо...

# 25 448
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Никой не казва, че обвинявате.
Просто не е нужно да говорите от името на другите, които също имат своите животи със своите радости и трудности, това е.

# 25 449
Скрит текст:
Какви родители имало. Някаква майка във фб ме уби с коментара си за маските и децата : "Категорично и забранявам да я слага в пълен вид. Казала съм да я носи под носа и да диша с него в магазините и то само ако я накарат,  така че я инструктиран и за училище, да я слага на врата и да я слага, само ако и направят забележка и после пак да ги маха. Те ще ги облъчват всяка сутрин, но и аз ще си я облъчва като кажа че издиша отрова и бактерии, които се лепят по маската и го диша после. И с белезници няма да я накарат да я сложи, толкова е гнуслива." Grinning Тези маски по-страшни от вируса са явно Grinning
майкооо, колко .....жена........ А защо не ѝ обясни, че микробите по външната страна са още по-ужастни?
В една група видях този коментар. Отдавна не се разправям с такива хора, няма смисъл . Оня ден си плащах сметката за телефона. Понеже служителката реши да обслужва мен и още един клиент заедно, един до друг,  явно съм я погледнала по-така и тя започна да ми се обяснява. Каза, че й мерили температурата и й няма нищо, да не се притеснявам. Добави, че то нали вирус нямало нали. 😃 А другият клиент до мен точно, махаше и слагаше  маската непрекъснато. Той веднага се включи, че не издържа с маската, много жега, изпотил се. Замълчах си, излишно е човек да спори и да се обяснява с дървени глави.  И познати имам, които заявяват, че са над всякакви мерки. 😃

Сметките може да се плащат по банков път. Тогава няма да се налага да се занимаваш с.... "дървени глави".
Така и правя  в повечето случаи, но когато имаш нужда и да попиташ нещо трябва на място да се отиде за съжаление . Едно нещо ограничаваш, друго не може. То зависи общо взето на какъв служител ще попаднеш. Някои даже правят забележки за спазване на дистанция, но явно не е често явление.

# 25 450
Изглежда това беше спада и се озовахме в плато. Според мен спадът дойде от София, но в останалите области нещата не са се успокоили. При починалите също не виждам намаление, започваме седмицата с повече случаи от предишната. Естествено след още малко време ще се види по-ясно тенденцията, но това е, което забелязвам.

# 25 451
Имунизациите срещу морбили с 30% по-малко заради карантината

https://m.24chasa.bg/novini/article/8937690

Това е притеснително, дано през зимата към ковид и грип да не реши да се присъедини и морбили. Надявам се мерките срещу ковид да ограничат и останалите, но трябва да наваксат с ваксините възможно най-бързо. България има горчив опит в Европа с морбили.
И аз закъсах с имунизациите на децата ми. Страхувам се  да не съчетая ваксиниране с разболяване от ковид... Все още не мога да преценя какво и как  да го направя.

# 25 452
  • При семейството си
https://m.bg-mamma.com/?topic=1242388.525

Може все пак в тази тема да се пише, ако и за модераторите да не е проблем,

# 25 453
И аз закъсах с имунизациите на децата ми. Страхувам се  да не съчетая ваксиниране с разболяване от ковид... Все още не мога да преценя какво и как  да го направя.

Зависи как са организирани нещата при твоята лл. Моята даже ми се обади, не за ваксини, искаше да заведа децата да ги тегли и да ги мери, защото не ги била виждала отдавна. Определи ми час, когато отидохме нямаше никой, всичко мина съвсем спокойно. Според мен, ако решиш да ходиш, отиди докато все още е топло, няма кихащи и кашлящи по коридорите и прозорците са отворени. Но пак казвам при твоята лл може да е различно, просто споделям моят опит.

# 25 454
  • В заешката дупка
Иначе аз не разбрах какви статистики и какви показатели ти имаш предвид, сравявайки хоспитализацията при ковид и грип. Може ли линк.

Чека, как така не си разбрала като вече два пъти давам линк към сайта на CDC за сезон 2017-2018 в предишните ми коментари. Можеш да си избереш който искаш сезон имат подробна статиктика, брой симптоматични случаи, брой посещения при лекар, брой хоспитализации и т.н. От там гледам какъв % от всички случаи стигат до болница, това е показателя. За ковид сравнявам с проучването на Лъчезар за ковид.

Ами не, Лили, не ми стана ясно, че имаше предиид суровите данните за ковид от Лъчезар. Мислех, че имаш предвид реално проучване със статистически модел, който коригира “under-detection” (плюс разни други неща) и на базата на който се изчисляват “estimated” данни и показателите за ковид. Защото точно такива  данни за грипа има в сайта на CDC. (Пише си го). На мен не би ми хрумнало да сравнявам “estimated” показатели със сурови данни, каквито изглежда са тези от Лъчезар от ковид.

Съпоставянето на данни коригира за “under-detection”  (+ други неща) и такива, които не са коригирани няма никакъв смисъл и в този случай, изводът че хоспитализацията при ковид при децата е по-голяма, не може да бъде направен.

Общи условия

Активация на акаунт