COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 368 366
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 25 455
Чека,
Скрит текст:
]проучването на Лъчезар за ковид е мета-анализ на лабораторно потвърдени случаи на ковид. Аз всъщност сега се върнах да видя проучването на Лъчезар за грипа и то е за хоспитализации при лабораторно потвърдени случаи на грип. Понеже ти каза, че е за честота на хоспитализации, пък другото за ковид не било такова и затова сравнявал два съвсем различни показателя, оттам тръгна разговора. Аз не го отворих да го чета подробно, защото взех да сравнявам с други данни за грипа, тези на CDC, които наистина са доста коригирани, но все пак са само симптоматични случаи.
Но всъщност Лъчезар е прав в сравненията си, а това "честота на хоспитализациите" го няма в проучванията.

Иначе Юлия Тимошенко е в интензивното на апаратно дишане. Дано се оправи.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/timoshenko-s-kovid-19-na-aparatno-dishane-6113998

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 04:35 от LillyM

# 25 456
Толерансът, който беше даден от статистиците на Николова, май приключи. От днес пак реални данни.

# 25 457
Кунчев по БНТ....Аз пак не мога да разбера - ако поставят под карантина цял клас или цяло училище Flushed, какво се случва със семействата на тези деца?! И как са сигурни, че с една карантина ще премахнат опасността? И докога ще говорят хипотетично без реални решения....

# 25 458
Не можем да разберем, защото и журналистите не питат. Защо са го поканили като питат за неща, които знаем вече.

# 25 459
  • в страната на чудесата
Предполагам както досега - децата хипотетично са контактни от първи ред, но семействата им не са и няма да бъдат под карантина. Би трябвало под карантина да е само семейството на болно/положително дете и онези, контактували директно с него.
Според мен трябва да изчакаме спокойно, всякакви сценарии объркват и нагнетяват напрежение. И без друго даже да сме по-умни от Кунчев никой в света не знае Simple Smile и съответно няма да се допита до великите предложения на форума.

# 25 460
Сравнение между СССР и Русия е като между олимпийските ни постижения на Москва'80 и на последната Олимпиада.

В момента дори храните в руските магазини масово се произвеждат в Германия, Молдова и Прибалтика.
Обезценена рубла, избягали специалисти и икономика, изцяло висяща на нефт и газ... само предпоставки за качествени ваксини, създадени без бързане и претупване. Grinning

Разбира се, има области, в които все още имат специалисти и качество, но не знам дали медицината е сред тях и не бих искал да разбирам по трудния начин.

Аз очаквам Запада да излезе с решение рано или късно. Бих се доверил и на Япония, Южна Корея и Австралия.

# 25 461
Добро утро.Не знам дали ви интересува,но аз пак ще досаждам с информация.Излъгаха ме за резултата на близките.Сега ми се обади човекът от РЗИ,понеже снощи е имал работа и информацията ми беше от колегата на ММ.Така..Майката на заразената-отрицателна.Съпругът,който работи в голям месокомбинат-положителен.Синът(колегата)-отрицателен,съпругата му-отрицателна,детето им-положително.Под карантина са до 03.09.Тестове от РЗИ ще се направят повторно на доказано заразените.И сега ме човърка един въпрос.За тези дни под карантина,дали няма и останалите да се заразят?Как ще ги оставят да си ходят на работа,при условие че няма да бъдат тествани?А жената тази сутрин пак е по-добре.Вчера следобяд са й изписали антибиотик  и са се обадили да отиде някой близък,да вземе рецептата,да го купи и да го занесе.

# 25 462
В Швеция са установили много фалшивоположителни тестове... https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Hilyadi-shvedi-sa-p … alshiv-pol-995101

# 25 463
Lunatichka, каква е тази жена, за която говориш?

# 25 464
И Красимир Вълчев по БНТ. Още уточняват.......

Редактирам се да добавя линк към казаното от Кунчев
https://www.24chasa.bg/novini/article/8941701

И Вълчев
https://www.24chasa.bg/novini/article/8941791
Според мен, обаче, каза че нямат списък, а ще го мислят.
За часовете по музика и физическо също каза, че ще се провеждат редовно, независимо, че теоретично при пеене и близък физически контакт може да се поеме по-висок вирусен товар.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 09:14 от blueeyes

# 25 465
Предполагам както досега - децата хипотетично са контактни от първи ред, но семействата им не са и няма да бъдат под карантина. Би трябвало под карантина да е само семейството на болно/положително дете и онези, контактували директно с него.
Според мен трябва да изчакаме спокойно, всякакви сценарии объркват и нагнетяват напрежение. И без друго даже да сме по-умни от Кунчев никой в света не знае Simple Smile и съответно няма да се допита до великите предложения на форума.
 Как точно карантинирано дете ще бъде прегледано и ще му бъде назначено лечение ако развие някакви симпроми на ОВИ. Веднага ли става ковид подозрително? Все пак е контактувало и други хора не само с онова дете в други край на класната стая, с което даже не говори ... Това ще лиши децата не само от образование, но и от евентуално право на адекватно лечение по време на карантината и след това ще ги върне в клас до новото тестване.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 09:07 от Sparkles

# 25 466
  • в страната на чудесата
  Как точно карантинирано дете ще бъде прегледано и ще му бъде назначено лечение ако развие някакви симпроми на ОВИ. Веднага ли става ковид подозрително? Все пак е контактувало и други хора не само с онова дете в други край на класната стая, с което даже не говори ... Това ще лиши децата не само от образование, но и от евентуално право на адекватно лечение по време на карантината и след това радостно ще ги връне в клас до новото тестване.
Не разбирам въпроса. Как се преглеждат карантинираните заради шарки? Недай боже с морбили?

# 25 467
Кунчев: "Може и да не удължим мерките срещу коронавируса след септември." Е баш за есенния сезон без мерки ли го вижда....                                                                 Погледнах сайта на БНТ, за да видя какво
точно е казал:"Епидемичната обстановка се налага тогава, когато има условия. Ситуацията в Европа не се подобрява особено много. За щастие, през последните две седмици се подобрява значително в България. Ако процесът стане стабилен и се задържи тенденцията за намаляване, можем да помислим за неудължаване след края на септември. В момента нямаме никакви данни за такова подобряване, което да позволи да прекратим извънредната епидемична обстановка", обясни д-р Кунчев." Блажени са вярващите, че се подобрява положението....

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 09:23 от daisy12

# 25 468
  • София
Преди десет години бях карантинирана с дъщеря ми заради варицела, и двете. Аз бях зле и ЛЛ ме викна на преглед в поликлиниката за мой ужас и учудване. Отидох с нахлупена шапка и шал на муцуната. В чакалнята една бременна жена се лепна за мен, аз веднагически се отдръпнах и тя ме погледна възмутена. Още го помня. После и на лекарска комисия ме викнаха да ходя на крака, за да ми продължат болничния.
Та така за прегледите по време на карантина.

# 25 469
Имунизациите срещу морбили с 30% по-малко заради карантината

https://m.24chasa.bg/novini/article/8937690

Това е притеснително, дано през зимата към ковид и грип да не реши да се присъедини и морбили. Надявам се мерките срещу ковид да ограничат и останалите, но трябва да наваксат с ваксините възможно най-бързо. България има горчив опит в Европа с морбили.
В тази връзка да питам, какво е мнението за слагане на противогрипни ваксини в условията на ковид? За или против?

Общи условия

Активация на акаунт