COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 370
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 705
В училището на дъщеря ми няма медицинско лице- уволниха го, 1000 деца са огромна сграда, както писах ще преместят и друго училище вътре заради ремонт.
Четох правилата на МОН Мин. 2 часа са нужни да се почисти преди и след смените всичко, което пише там. Не виждам кой ще затвори училището дори и час между двете смени докато едното училище напуска сградата и другото започва, а сутрин и вечер ако се чисти два часа тия чистачки ще имат прекомерен работен ден. И трабват поне 10-на жени на 5-6 етажна сграда.
Т.е нищо няма да се спазва, че те съдилища и общини затваряха за 2 часови помиствания от 12-14 пък сега как ще става? Нашият съд е точно пет пъти по-малък от училището на детето ми и чистеха два часа.
Нищо няма да спазват, ясно че лъжат.

# 27 706
Не можа да проумееш защо правителството на Великобритания по време на пандемия кара хората да ходят по ресторанти. Жалко. Наистина жалко!!!
Ти не проумяваш, че ако ти се подпали дома, първо трябва да изгасиш пожара, а чак след това да пребоядисваш стените. Китайците дето ги даваш за пример първо се изчистиха, след това спазват мерки и чак след това могат заслужено да ходят по ресторанти и т.н. На тези дето се опитват да си рестартират живота по старо му без да са се изчистили и без да се напънат няма да им се получи. Така че не ми пробутвай идеята "дайте да дадете". Като видя, че няма новозаразени за известен период сам ще отида не ресторант и без да има нужда държавата да ме стимулира.

Пожар? Какъв пожар? А и да има пожар, ако го оставим да изгори цялата къща, накрая той ще изгасне.

# 27 707
По БТВ казаха сега, че починалите за изминалото денонощие са 6. А в статистиката на сайта е написано 7. Всеки си говори каквото иска.

# 27 708
  • Немция
Над 4 милиона нови инфекции в Индия.
https://kurier.at/amp/chronik/oesterreich/mehr-als-vier-millione … erreich/401021000

В Украйна рекордни нови числа на новозаразени.

Испания и Франция са също с много нови инфекции.
Обяснява се с неглижиране на ситуацията и с начина на общуване. Много докосвания, целувки, не се спазва дистанция, празнува се с близки и приятели.

Като цяло лятото през носа ще ни излезе. Wink

# 27 709
Не "нови" и не "активни", а общо от началото на пандемията.
Не пишете лъжи, четете статиите или поне ги превеждайте минимум с Гугъл преводач.

# 27 710
  • Немция
Не "нови" и не "активни", а общо от началото на пандемията.
Не пишете лъжи, четете статиите или поне ги превеждайте минимум с Гугъл преводач.
Извинявам се, в бързината не съм прочела внимателно .
Не съм имала и намерение да лъжа. Wink

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 13:09 от Бибит

# 27 711
За присъственото обучение съм.
Ноо..МОН има ли ясни разписани инструкции как да процедират училищата- почистване и дезинфекция, които учат на смени?

В нашия град двете най- големи училища учат в една сграда на две смени. 1200 ученика учат сутрин, 15 минути за смяна и следобед влизат  други 1200 ученика от другото училище -  в същите коридори и класни стаи, от които току що са излезли децата от първото училище.
През тези 10 -15 минути, докато се извършва смяната, какво може да се направи? Почистване, дезинфекция, проветряване...
Инструктажите на МОН са само за малки и едносменни  училища, а другите ще разчитаме на какво ли..

# 27 712
Имат инструкции, още в началото на март засякох служител от РЗИ да обяснява на чистачката как да разрежда препарат и как и колко често да дезинфекцира, включително чиновете.

# 27 713
Борисов: "Пак продължаваме най-добре в Европа да управляваме пандемията"

https://m.24chasa.bg/novini/article/8979750

Реалност: От поне няколко месеца в челните места по смъртност.

# 27 714
  • София
Ха, ха, май с това ще се изчерпят нещата - как чистачката да разрежда препарата и да бърше чиновете. Не че ще ги бършат особено, но карай.

# 27 715
Надявам се да е вярно и да се потвърди при следващите по-масови изпитания.
Авторитетното британско научно списание "Лансет" публикува резултатите от изследванията на руската ваксина "Спутник V" срещу COVID-19, създадена от института "Гамалея". В публикацията се посочва, че препаратът е 100 процента ефективен, съобщават световните агенции и Интерфакс. Сп. "Лансет" предоставя подробни данни от първата и втората фаза на клиничните изпитания. Отбелязва се, че всички доброволци са развили стабилен хуморален и клетъчен имунен отговор. Освен това отчетеното ниво на антитела е 1,5 пъти по-високо в сравнение с това на преболедували инфекцията, предава БТА.   от ТУК
Ако се окаже още, и че няма странични ефекти и че имунитетът е траен - тогава ще празнуваме "Корона, чао!".
Без да претендирам, че съм специалист и разбирам от тези неща, но мисля, че повечето ваксини са разработени на сходни принципи, така че ако е вярно това, че тази създава "стабилен хуморален и клетъчен имунен отговор", то същото може да се очаква и за други подобни и да имаме скоро избор между повече качествени ваксини. Вярно е, че времето за разработка беше малко, но и все пак не се тръгна от бял лист, а се стъпи на опита от предишни антивирусни ваксини, така че има шанс да са уцелили от първия път - дано!
Радвам се че руснаците, понамалиха тайнствеността и секретността обвила тяхната ваксина. Те кааха още преди месец че ще предоставят всички данни които показват ефективността и безопасността на ваксината в досега проведените изпитания. Убеден бях че света реагира политически срещу Русия по отношение на тяхната ваксина, пък и заради тайнствеността с която я обвиха самите руснаци, но че тяхната ваксина дава добри резултати. Изобщо ситуацията с ваксините по света показва, че вече му се вижда края на битката с Ковид. Много ваксини: британски, руски, американски вече навлизат в последен етап на изпитанията по света след успешно преминати 1-ви 2 фази. Съвсем скоро ще си заживеем с вируса съвместно, без той да ни нанася такива щети.

Догодина по това време си мисля че вече ще сме защитили най уязвимите групи, възрастните, хронично болните, лекарите, които може и да са млади, но работят в много рискова среда в която има висок вирусен товар с 1-вите партиди от ваксините, и човечеството ще посрещне 2022 г. оставяки Ковид-кризата зад гърба си. Просто трябва да се премине с възможно най малко щети през последното тежко изпитание в битката с Ковид, есенно-зимният период и после през пролетта като дойде топлото време, ежедневието навън, отворените прозорци, и летните фактори които ни помагат, ваканцията, отпуските и т.н. напрактика ще сме минали през най тежкото и човечеството през лятото ще гледа с оптимизъм към ваксините, които вече ще идват.

Просто трябва северното полукълбо, което навлиза сега в последният труден етап от пандемията да направи последно голямо усилие, да се намали мрънкането срещу мерките, какъв тоталитаризъм и фашизъм са, и да се увеличи спазването им.

Догодина по това време ще съм си сменил пейзажа с някой по цветен, както съм обещал на една потребителка като символ на това кога трудното ще е зад нас. Попаднах си на този пост, от началото на юни,  докато си търсех поста за испанската стат.

Скрит текст:
Цитат
Nikola Tesla, някои от първите в темата само четем, но не сме се отказали, да знаеш!
Имам една молба към теб: когато това с вируса приключи, може ли да смениш аватара си, ча направо ме депресира този зимен пейзаж? За мен това ще е знак, че краят е дошъл.
В онези времена, за които ни припомняш, беше в унисон с настроението ми, но сега вече искам да е друго.

Simple Smile Той не е точно зимен, а пустинно-космически пейзаж но обещавам да го сменя с някой по цветен и светъл пейзаж когато съм убеден че всичко е приключило. Все още за съжаление не съм. Ако поразсъждавам по тази тема, кога всъщност всичко ще приключи. Ако видим последните дни, всъщност има възход на вируса, от друга страна Кантарджиев ни успокоява че този възход е временен и скоро ще приключи защото репродуктивното число на вируса е много под 1 при нас. Приемаме че така ще стане и ще се върнем на единични бройки скоро. Тогава ли ще бъде момента да сменя пейзажа. Все още за съжаление мисля че не. Най убеден ще съм че всичко ще е приключило когато науката направи своя пробив, който рано или късно ще дойде, убеден съм, и това ще е истинският удар по вируса, когато имаме или лекарство което да свали много-кратно смъртността и да направи Ковид обикновен грип или имаме ваксина която да спре разпространението му по земното кълбо. Тогава всичко наистина ще е приключило. Засега обаче няма да сменям пейзажа защото все още не съм убеден че всичко е приключило. Ако погледнем напред какво предстои, след лятото идва есента а не бива да забравяме че ние все още не сме видяли поведението на вируса в Европа в пълен цикъл есен-зима. Европа дали ще успее да овладее положението през силните периоди на вируса. Защото виждаме в Южна Америка какво става, която сега е в този силен цилък за вируса с по студен климат по малко слънчеви лъчи които трепят вируса както казва Кантарджиев и когато хората ще бъдат по малко навън в студа заради климата и повече в затворени пространства което улеснява много заразяването. Разбира се дотогава най добре науката да е направила своя пробив, но може и все още да не е. За това на въпроса кога ще приключи всичко, все още не се знае.

Мисля си че догодина по това време, ще съм си сменил пейзажа. Simple Smile

# 27 716
За властите всичко е наред и "показателите ни са най-добрите в Европа". Sob
А Тесла тук изчислява при колко смъртни случая щяли да въвеждат мерки. Той човекът си го каза, ако хората не усещат психическо  натоварване, значи всичко е наред, без значение колко хора умират всеки ден. А някои мислеха, че това за Туркменистан е шега.

# 27 717
Коментира се, че и в западния свят може да пуснат поне две от ваксините за рискови групи и медицински лица преди да е приключила трета фаза. Ако по време на плацебо контролираното изследване значително по-висок процент от плацебо групата се заразява с ковид и умира, не е етично да продължават да слагат плацебо. Заради по-високата смъртност без ваксина при рисковите групи, полза/риск от ваксинирането става оправдано.

# 27 718
Коментира се, че и в западния свят може да пуснат поне две от ваксините за рискови групи и медицински лица преди да е приключила трета фаза. Ако по време на плацебо контролираното изследване значително по-висок процент от плацебо групата се заразява с ковид и умира, не е етично да продължават да слагат плацебо. Заради по-високата смъртност без ваксина при рисковите групи, полза/риск от ваксинирането става оправдано.
Ако не се лъжа Фаучи има такива изказвания, че може в процеса на 3-ти етап да решат да ускорят одобрението с 3-4 седмици (т.е. за декември), и ако са добри резултатите да сложат ваксина и на групата с плацебо също. Мисля, че става въпрос за тестовете в САЩ на ваксината на Астра Зенека, които са на около 30000 човека.

# 27 719
Цитат
Възможно е, аз си мисля, че трябва много внимателно да се претеглят на везната полза/риск, защото в крайна сметка всеки спечелен ден, в изследванията на ваксините означава спасени животи, и трябва да се работи експедитивно, ситуацията го изисква.

Общи условия

Активация на акаунт