COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 385 712
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 28 020
Ние сме също от тези, които биха изчакали с ваксината срещу ковид. Не бихме я сложили, преди да е минала през повече изпитания.
Преди години мъжът ми си сложи ваксина против свински грип, с рискова професия е. Изкара тежко ваксината, която го докара до типично грипно състояние с 3 дена температура и стигна до бронхит, наложи се лечение с антибиотици.
Произхождайки от този негов опит в нови ваксини, ще се въздържим от експерименти.

Това ми прилича по-скоро на съвпадение и е по-вероятно вече да е бил болен от нещо, отколкото на реакция от ваксината. Във ваксината няма нещо живо, което да предизвика разболяване, тя може да се сложи дори на хора, които са имуносупресирани,  а повечето от реакциите на имунната система, които напомнят за разболяване са краткотрайни. Аз самата съм имала реакция от ваксина срещу грип - мускулни болки за половин ден.

# 28 021
Индия изпреварва Бразилия по броя на регистрираните инфекции и сега е на второ място след САЩ. През последните 24 часа Индия регистрира над 90 000 нови случая на Covid-19
     UK почти 3000 души са положили положителни резултати в неделя - най-високата дневна сума от май
     Австралия осигурява почти 85 милиона дози ваксина, които ще бъдат пуснати през следващата година, ако опитите се окажат успешни
     Олимпийските игри в Токио ще продължат следващата година "със или без Covid", казва вицепрезидентът на Международния олимпийски комитет
     В световен мащаб са потвърдени над 27 милиона случая и 883 000 смъртни случая, според университета "Джон Хопкинс"
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-54053588

# 28 022
  • Немция
Ние сме също от тези, които биха изчакали с ваксината срещу ковид. Не бихме я сложили, преди да е минала през повече изпитания.
Преди години мъжът ми си сложи ваксина против свински грип, с рискова професия е. Изкара тежко ваксината, която го докара до типично грипно състояние с 3 дена температура и стигна до бронхит, наложи се лечение с антибиотици.
Произхождайки от този негов опит в нови ваксини, ще се въздържим от експерименти.

Това ми прилича по-скоро на съвпадение и е по-вероятно вече да е бил болен от нещо, отколкото на реакция от ваксината. Във ваксината няма нещо живо, което да предизвика разболяване, тя може да се сложи дори на хора, които са имуносупресирани,  а повечето от реакциите на имунната система, които напомнят за разболяване са краткотрайни. Аз самата съм имала реакция от ваксина срещу грип - мускулни болки за половин ден.
Нямаше нищо случайно според мен. Би си ваксината и на следващият ден се тръшна болен. Свинската ваксина беше нова, той я сложи пръв измежду от колегите си. Такъв грип не беше карал, чак се обрина по края на устните, на свинска зурличка изглеждаше. Grinning Неговата реакция към ваксината отказа колегите му да си я сложат. Това не означава, че всеки би я изкарал така, но ги има такива и като него.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 11:07 от Бибит

# 28 023
Следващите три дни ще бъдат решаващи за бившия италиански премиер Силвио Берлускони, казва професор Алберто Зангрило, който го лекува от пневмония в болница Сан Рафаеле в Милано.
Пациентът остава „спокоен“, каза проф. Зангрило.
Г-н Берлукони бе приет в четвъртък вечерта.

# 28 024
Няма 1% риск от ваксина, ако има такава ваксина изобщо тя моментално ще бъде изхвърлена като изключително опасна. Някои хора 1% за нищо го нямат, 1% от населението на България например са 60-70 хиляди души.

Бибит, аз пък ти казвам, че е невъзможно да се разболееш от грип от противогрипна ваксина, не съществува и биологичен механизъм, по който това да се случи. И да съвпадения понякога се случват, особено ако си ходил в някое медицинско заведение, не е невъзможно междувременно там да си се сдобил с нещо "живо".

# 28 025
Скрит текст:

Това ми прилича по-скоро на съвпадение и е по-вероятно вече да е бил болен от нещо, отколкото на реакция от ваксината. Във ваксината няма нещо живо, което да предизвика разболяване, тя може да се сложи дори на хора, които са имуносупресирани,  а повечето от реакциите на имунната система, които напомнят за разболяване са краткотрайни. Аз самата съм имала реакция от ваксина срещу грип - мускулни болки за половин ден.
Нямаше нищо случайно според мен. Би си ваксината и на следващият ден се тръшна болен. Свинската ваксина беше нова, той я сложи пръв измежду от колегите си. Такъв грип не беше карал, чак се обрина по края на устните, на свинска зурличка изглеждаше. Grinning Неговата реакция към ваксината отказа колегите му да си я сложат. Това не означава, че всеки би я изкарал така, но ги има и такива като него.

Изобщо не е случайно. И баща ми си сложи същата ваксина, на другия ден се тръшна болен.

# 28 026
Френският здравен орган, Sante Publique France, потвърди 15 621 нови случая на Covid-19 през уикенда (събота и неделя).
Франция постигна рекорд от близо 9 000 нови случая в петък.

# 28 027
Може ли противогрипната ваксина да те разболее от грип?
Не. Противогрипната ваксина съдържа инактивиран (мъртъв) вирус или само  части от вирус. Назалната ваксина съдържа живи, но отслабени вируси, които не могат да предизвикат разболяване.

https://www.cdc.gov/flu/prevent/misconceptions.htm

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 13:25 от Не се сърди, човече

# 28 028
Франция - случаите нарастват много по-бързо, отколкото в други европейски страни.
В петък тя регистрира почти 9 000 нови случая, най-голямото ежедневно увеличение от началото на пандемията през март. Този ръст е почти 2 пъти по-висок от този в Испания и 4 пъти по-висок от този в Италия.

Взривът оказва влияние върху болниците в страната, като някои предупреждават, че леглата за интензивно лечение се запълват. Понастоящем почти всички 70 легла в южния регион на Буш дю Рон са заети, казват служители.

Но броят на пациентите в реанимация - 473 към петък - все още е много по-малък, отколкото в пика на огнището.

През уикенда здравният министър Оливие Веран предупреди, че през следващите две седмици повече хора ще бъдат приети в реанимация. "Това няма да е масово, но въпреки това ще има увеличаване на броя на тежките случаи," каза той.
Но той отхвърли ново блокиране в цялата страна. „Не мога да си представя общо заключване. Заключването беше капак на препълнен съд за готвене ”, каза той пред BFMTV.

# 28 029
  • Немция
Не. Противогрипната ваксина съдържа инактивиран (мъртъв) вирус или само  части от вирус. Назалната ваксина съдържа живи, но отслабени вируси, които не могат да предизвикат разболяване.

Ние споделяме нашия опит.
Невъзможно или не, фактите говорят.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 13:27 от Не се сърди, човече

# 28 030
Основният тест, използван за диагностициране на коронавирус, е толкова чувствителен, че може да улавя фрагменти от мъртъв вирус от стари инфекции, казват учените.

Повечето хора са заразни само за около седмица, но могат да отчетат положителен тест седмици след това.

Изследователите казват, че това може да доведе до надценяване на настоящия мащаб на пандемията.

Но някои експерти казват, че е несигурно как може да се направи надежден тест, който да не рискува да пропусне случаи.

Проф. Карл Хенеган, един от авторите на изследването, заяви, че вместо да дадат резултат „да / не“ въз основа на това дали е открит някакъв вирус, тестовете трябва да имат пределна точка, така че много малки количества вирус да не предизвикат положителен резултат .
Той вярва, че откриването на следи от стар вирус може отчасти да обясни защо броят на случаите нараства, докато приемът в болница остава стабилен.

Центърът за доказателствена медицина към Университета в Оксфорд направи преглед на доказателствата от 25 проучвания, при които проби от вируси от положителни тестове се поставят в чашка на Петри, за да се види дали ще растат.
Този метод за "вирусно култивиране" може да покаже дали положителният тест е взел активен вирус, който може да се възпроизвежда и разпространява, или просто мъртви вирусни фрагменти, които няма да растат в лабораторията или в човек.
https://www.bbc.co.uk/news/health-54000629

# 28 031
  • София
Не знам как може някой да твърди, че може да се разболее от нещо, срещу което е ваксиниран с нежива ваксина. Да, може да не успее да те предпази ваксината, ако не развиеш имунитет или ако не е уцелен щамът, както се случва с грипните - там се правят прогнози кои щамове ще циркулират. Може да го изкараш и по-тежко, ако се заразиш - имам две колежки, които се ваксинират всяка година и тази зима бяха от тежко прекаралите го, не знам по каква причина. Но не може заради ваксината да се разболееш. Говоря за инактивираните (неживи), не за атенюираните (отслабени).

# 28 032
Министър Красен Кралев, от първо лице
https://www.24chasa.bg/novini/article/8986351

# 28 033
  • Варна

Браво, Габито, лекарка ще ставаш, а митове разпространяваш.
Ние споделяме нашия опит.
Невъзможно или не, фактите говорят.
Ще съм благодарна, ако може да уточните името на противогрипната ваксина, която е довела до такъв резултат. Само срещу свински грип ли е била, или някоя от три или четиривалентните противогрипни, които се слагат сезонно? За Инфлувак или Ваксигрип ли става въпрос?

# 28 034
Болницата в Хадаса в Йерусалим набира възстановени пациенти от Covid-19, за да се включат доброволно в отделенията за коронавирус, за да помогнат на пациентите там.

Според пилотната схема те ще посещават пациенти в умерено или тежко състояние, които иначе биха били в изолация. Доброволците ще помагат на пациентите да се хранят или просто ще разговарят.

Болницата смята, че проектът е първият по рода си в света. И вероятно ще бъде внимателно наблюдавано, като се има предвид все още неясната наука за това колко възстановен имунитет и антитела имат пациентите преболедували Covid-19.
https://www.bbc.co.uk/news/av/health-53941987

Общи условия

Активация на акаунт