COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 371 303
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 28 545
За тази ваксина точно нещата са спорни все още, не бих я давала за пример, или по-точно бих я дала в друга светлина.

# 28 546
За тази ваксина точно нещата не са спорни - ефективна и безопасна.

По този повод, дано накрая всичко да е наред с Окфордската ваксина, защото това би било голям препъни камък. Ако се окаже, че това е предизвикано от ваксината, това ще бъде краят на тази ваксина.

# 28 547
  • sofia
"Сигурна бях, че ще бастисат лекарите от Разлог, плюс майката и се оказах права."
Какво значи пък това?

# 28 548
Специално за Красен Кралев (не съм му фенка и не мога да кажа, че вярвам на всичко, което казва) гледах снимки след изписването му от болницата. Ами свалил е човека поне 15кг според мен. Та надали от добро е свалил тези кг за има няма 1-2 седмици в болница.

# 28 549
orchid, в Пловдив почина много известен строителен предприемач, Стоян Сариев.
Лекарите и те ли са простолюдие? Или на тях им се пада, като лекуват такива безхаберни като теб?

# 28 550
  • Бургас
Вчера онази пълничката лекарка - не знам как й беше името, но често я дават в сутрешния блок, каза по ТВ, че са открити 4-5 мутирали гена, които предразполагат към тежко протичане на болестта. Така  че ако имаш този ген,  няма значение млад или стар, е вероятно тежко да го изкараш, че и да се гътнеш,  руска рулетка е всеки човек има ли такива гени или не.
Има логика, може би затова и семейството лекари от Белица ги отнесе всички, за смъртта им според мен не е  определяща професията им, защото смъртността при заразените медиците у нас е близо 5 пъти по-малка отколкото при другите хора.

# 28 551
  • София
orchid, в Пловдив почина много известен строителен предприемач, Стоян Сариев.
Лекарите и те ли са простолюдие? Или на тях им се пада, като лекуват такива безхаберни като теб?

"Простолюдие" е в кавички, ако не си забелязала. Не знам на кой какво му се пада и кой е безхаберен, но можеш да говориш само за себе си. То вече да те е страх да те "лекуват", справка злощастната съдба на Христо Денев от Търново.

# 28 552
Злощастната съдба на това момче се дължи на един друг лекар, не тези, които са го лекували.

Да не се връщаме пак на този случай.

# 28 553
  • София
"Сигурна бях, че ще бастисат лекарите от Разлог, плюс майката и се оказах права."
Какво значи пък това?

Щом интубират някого, в повечето случаи той не оцелява.

# 28 554
  • Bulgaria
Излишни са тези обвинения. Днес има починал на 28 г. без придружаващи заболявания. Онзи ден публикувах данните на Турция - имат 12 деца починали под 15-годишна възраст. Имат 10 починали във възрастовата група 15-24 години. И те ли са станали жертва на лекарска некомпетентност или грешка?

# 28 555
Да чуем истинските специалисти, а не незнайни "капацитети" от фб.
Чорбанов е бил в БНТ тази сутрин.
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/dots-chorbanov-za-covid-19-skoro- … lgarskata-vaksina
Цитат:
"Чорбанов смята, че категорично затваряне като това от март и април месец, каквото беше у нас, не е било нужно. Според него, ако не е имало информация всеки ден по медиите за коронавируса, нямаше изобщо да разберем за него."
Няма как да съм по-съгласна.
А има ли как да си по-съгласна с изследване от щатите което показва, че ако са затворили 1 седмица по-рано са щели да си намалят с 82% смъртните случаи а при 2 седмици с 84%?

# 28 556
  • София
Чорбанов пък какъв специалист е по епидемиология? Да си слага гащите и да не ни занимава с особата си. Ей го, избори идват, да не се пробва пак?

# 28 557
Следващите два-три месеца ще решат спора ни категорично. Wink

Ако стоенето на затворено в студените месеци не доведе до чувствителен скок на хоспитализираните, критичните и починалите, наистина много хора тук ще дължат извинение за паниката, патетиката и нравоученията, на които бяхме подложени през последните 6 месеца.

Оправданията, че слабото "представяне" на Ковид у нас се дължи на топлото време, стоенето на открито и все пак някакво спазване на мерки от част от населението в София, Пловдив и Варна на мен не са ми достатъчни. Вчера пуснах поредния линк за връзката между БЦЖ и силата на епидемията.

И точно както трагедията на семейството от Белица се обяснява с генетична свръхвъзприемчивост, не виждам защо цялостната немощ на Ковид по нашенско не се обяснява с подобна невъзприемчивост за огромна част от хората.

# 28 558
В момента България е на второ място по смъртност в ЕС. Не след няколко месеца, а сега.
Предполагам причината за това е, че всички останали в Европа междувременно са се бецежирали и са си присадили други гени. Sob

БЦЖ-то има ефект за няколко месеца след ваксиниране, както и други живи ваксини. БЦЖ-то е най-използваната ваксина в света.

П.С. Семейство от мъж и жена нямат кръвна връзка помежду си.

# 28 559
Който стигне до интубиране е толкова зле, че без него ще си замине по-бързо.

Вчера четох това, за което е писал Петър Велков, мислех да го преведа днес като съм малко по-свободна, ама ме е изпреварил. В болницата Папа Йоан XXIII си проследяват пациентите, по 20 дневно, правят скенер, ЕКГ, кръвни, и попълват въпросник. Още не е завършено и не са стигнали до научна публикация, статия на английски има във Вашингтон поуст (ето кеширана).

През март Бергамо беше e с шестчасово чакане за линейка и 16-часово чакане в спшното отделение. В един момент в болницата са 92 интубирани едновременно. В провинцията с население 1,1 милиона 10 000 са били хоспитализирани, включително над 2000 в Папа Йоан XXIII. Като са започнали да прозвъняват, 220 от тези, които са изписали като по-стабилни, за да освободят място за критични, са били починали. Това в добавка на 440 починали в тази болница.

Общи условия

Активация на акаунт