COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 007
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 2 880
https://blitz.bg/sport
Повече информация за сервитьорката от Паничище.

# 2 881
  • София
Проф. Кантарджиев препоръча да се спазват трите Д-та – дезинфекция, дисциплина и дистанция.

„Спазването на мерки да не се събират много хора на закрито и при пряк контакт да се ползват маски, също така дезинфекцията и миенето, ще помогнат на високата температура, сухия въздух и слънцето да унищожим вируса и да спрем разпространението му, така че есента да се пазим само от внос“, заяви той.
Аз нещо недоумявам.
Да не се събират хора на закрито 😄
Дискотеките? Баровете?
Сух въздух?
Ами нямаме такъв, и гледайки прогнозата....

# 2 882
Нямам добри новини от Австрия днес, шест починали от 25 заразени в старчески дом през последната седмица. Как ще ги опазим тези хора, не знам. Отделно към тях позитивно тествани са седем от работниците, които са безсимптомни преносители. Сега им наложиха пак забрана за посещение. Днес 42 от 54 нови случая са във Виена.

Между другото, на мен ми е крайно противно, когато изнасят информацията за положителните тестове с имена и подробности. Няма ли в България кой да им поиска сметка? Отвратително е.

Скрит текст:
Ние ходим в офиса само по трима едновременно и седим през повече от три метра. На вратата се дезинфекцираме, не се ръкуваме и не сядаме на една маса/бюро. Забелязвам тенденция отвъд Европа, че големите компании наемат по-малки помещения с политиката desk sharing и пращат масово хората в хоум офис.

Защо пък да е противно, те не са прокажени или спинозни? А дори и да бяха... Всъщност не съм забелязала някой да посочва имената и адресите на заболелите, но ако беше така, бих го определила като полезна информация - може да са мои познати, колеги, съседи и да се замисля контактувала ли съм с тях в последно време, за да следя състоянието си.

# 2 883
ВасиТу, не, че съм се заблуждавала, предполагала съм, че може и да не са толкова, колкото казват, но понеже до мен достига известно инфо от първа ръка, някак се успокоявах, че наистина заразените във Варна са малко или близко до това, което се съобщава. И сега пак се стреснах като чух за приетите в недобро състояние. За другите случаи нямаше данни за тежко протичане на заболяването, бяха или безсимптомни или с леки такива.

# 2 884
Проф. Кантарджиев препоръча да се спазват трите Д-та – дезинфекция, дисциплина и дистанция.

„Спазването на мерки да не се събират много хора на закрито и при пряк контакт да се ползват маски, също така дезинфекцията и миенето, ще помогнат на високата температура, сухия въздух и слънцето да унищожим вируса и да спрем разпространението му, така че есента да се пазим само от внос“, заяви той.
Аз нещо недоумявам.
Да не се събират хора на закрито 😄
Дискотеките? Баровете?

Нали имаше упреци че управниците не проявявали уважение към хората, а ги третирали като овце. При положение, че по този начин поставиха нещата сравнително под контрол, нормално е да престанат да ги третират като овце и да позволят всичко да работи /за да не се налага формално да подпомагат ограничените със забрани бизнеси/ и да дадат препоръки на гражданите как да се предпазват, като се осланят на отговорното им поведение. Ако по една или друга причина, това доведе до лош резултат спрямо епидемията, вероятно пак ще се прибегне до забрани.

# 2 885
А спокойно в с. Изгрев и Буковлък ще си я искат карантината, Ясеновец ще са им светъл пример.. Вече май никой не говори там, че няма вирОс, а тичат към Русе да се лекуват за по-сигурно
https://dariknews.bg/regioni/razgrad/zhena-izlekuvana-ot-koronav … v-razgrad-2229736

А по каква къса линия ги изписват - единия ден ги екстубират, на следващия марш вкъщи щом тестът е отрицателен Scream

# 2 886
  • Другата България
А спокойно в с. Изгрев и Буковлък ще си я искат карантината, Ясеновец ще са им светъл пример.. Вече май никой не говори там, че няма вирОс, а тичат към Русе да се лекуват за по-сигурно
https://dariknews.bg/regioni/razgrad/zhena-izlekuvana-ot-koronav … v-razgrad-2229736

А по каква къса линия ги изписват - единия ден ги екстубират, на следващия марш вкъщи щом тестът е отрицателен Scream
Сега ще те питат защо постваш такива "брутални" материали.
А всъщност за мен по-....интересното и в моята статия, и в тази /откъм медицински аспект/ беше това "тука има, тука нЕма" с тестовете. Отрицателен, после пак положителен, на друг след отрицателен тест летален изход....с починалата лекарка от София също имаше нещо такова /ако не ми играе лоша шега паметта/.
На кой тест да вярваш, то става малко като игра на сляпа баба.

# 2 887
Затворили сградата на съда в Сливен за дезинфекция, при все че е била в отпуск, заразеният съдия.

https://www.bnr.bg/burgas/post/101294324/zatvoriha-sgradata-na-s … koronavirus-sadia

Китайската национална биотехнологична група (CNBG) обяви, че тяхна експериментална ваксина против коронавирус е създала антитела по време на клинични изпитания. Компанията планира да започне последна фаза на изпитания върху хора в чужди държави, информира "Гардиън".
Държавна медия съобщава, че кандидатът за ваксина, заедно с различна експериментална доза, разработена от звеното на Sinopharm, е предложена на китайски служители на държавни фирми, които пътуват в чужбина. Целта е събиране на още данни за ефикасността на ваксината.

https://news.bg/world/vaksina-na-kitayska-kompaniya-sazdava-anti … koronavirusa.html

# 2 888
  • софия
Сега четох за жена,която е починала ден след изписване с отрицателна проба. Нещо ми стана на телефона и не успявам да копирам линка,затова го слагам като снимка:

# 2 889
Нямам добри новини от Австрия днес, шест починали от 25 заразени в старчески дом през последната седмица. Как ще ги опазим тези хора, не знам. Отделно към тях позитивно тествани са седем от работниците, които са безсимптомни преносители. Сега им наложиха пак забрана за посещение. Днес 42 от 54 нови случая са във Виена.

Между другото, на мен ми е крайно противно, когато изнасят информацията за положителните тестове с имена и подробности. Няма ли в България кой да им поиска сметка? Отвратително е.

Скрит текст:
Ние ходим в офиса само по трима едновременно и седим през повече от три метра. На вратата се дезинфекцираме, не се ръкуваме и не сядаме на една маса/бюро. Забелязвам тенденция отвъд Европа, че големите компании наемат по-малки помещения с политиката desk sharing и пращат масово хората в хоум офис.
В Бг не ги съобщават. За Австрия ли говорите?
Аз лично искам да ги съобщават, ама също мисля, че е И безсмислено, защото има навсякъде заразени ... вече

# 2 890
. Виж, Пекин е много интересен, защото е ясно, че пак лъжат и мажат. Днес чукнаха 106 общо нови случая, но тезата за мръсните дъски от риба продължава да бъде водеща. И докато в Ухан беше ясно, че някой е папал недопечен прилеп, то тук отвсякъде версията издиша...

Май вече не е ясно дори дали някой е ял недопечен прилеп в Ухан.
https://www.globaltimes.cn/content/1189506.shtml

Но към момента за новото огнище в Пекин водещата версия е, че търсят откъде е дошъл вирусът.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-china/chin … ces-idUSKBN23M0A8

# 2 891
  • Другата България
Малко позитивизъм, и отново реализъм - както винаги, отново от Северозапад.
https://www.konkurent.bg/news/15922130916612/covid-19-prevarna-d … -grazhdani-na-lom
Статията е за две лекарки в Лом, градът, който прие най-много болни с коронавирус в Северозападна Бг.
Едната от тях отново пенсионерка, от Видин. Два месеца без да напускат болницата. Респект!

# 2 892
  • София

Скрит текст:

Защо пък да е противно, те не са прокажени или спинозни? А дори и да бяха... Всъщност не съм забелязала някой да посочва имената и адресите на заболелите, но ако беше така, бих го определила като полезна информация - може да са мои познати, колеги, съседи и да се замисля контактувала ли съм с тях в последно време, за да следя състоянието си.

А ако ти беше с ковид и те пишат с името ти и адреса ти  щеше ли да си доволна ?

В момента хората се страхуват, голяма част спират контакти,  други стигат по далеч,  да те обвиняват едва ли не нарочно си се разболяла.  Има и любопитни които не спират да те разпитват и разнасят.
В един такъв момент никой няма нужда от такова отношение и такива емоции.

Категорично смятам, че заразените и болните трябва да бъдат статистическа единица. Който трябва да научи, ще го научи .

# 2 893
Гърците, ако си спомняте в началото бяха доста по-зле от нас. След това бяха под локдаун за 2 седмици, а след локдауна мерките отпадаха постепенно и до вчера имаха карантина за всички влизащи на територията им (сами намерете разликите с България). В момента всички гърци треперят, какво ще се случи с отварянето на границите...Съдейки по големия брой български роми, които още в първия ден се юрнаха натам и всички останали от рискови държави, които ще се изсипят, мисля, че Гърция няма да успее дълго да удържи положението с вируса.
Македония продължава черната серия - 132 новозаразени и 8 починали. Междудругото, Македония е единствената държава в Европа, която в момента е под пълен локдаун и със затворени граници.

# 2 894
  • София
Вчера писах за моя колежка, която беше заразена и се върна на работа. Тя каза, че масово отношението към нея и семейството и от хората, които са знаели е ужасно. Отбягват ги и се държали като прокажени с тях ( съседи главно).

Общи условия

Активация на акаунт