COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 369 207
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 29 070
Тези могат ли да работят в присъствието на децата?
Да, в присъствие на хора работят - на английски. Ние ще вземем само кутия от този тип за маските, иначе лампата не ме убеди особено.

# 29 071
Точно за такива става въпрос и да те не работят в присъствието на хора, дори домашни любимци не трябва да има.

Кантарджиев каза, за някакви, които работят в присъствието на хора. И аз се интересувам от линк.
Видях, че е даден.

# 29 072
Те и да не го кажат, то се вижда. Когато не се тестват контактни първи и втори ред, когато симптоматични не отиват за тест, когато повечето тестове са от екскурзианти, дори не е нужно лаборант да го каже. Всеки може да събере на половината половината, че тези бройки не корелират както преди 2 месеца с другите данни.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 13:00 от Cygnus

# 29 073
Абсолютно нищо с UV -лъчение не е редно да се използва в присъствие на живи същества, тъй като UV  лъчението води до деградация и увреда на генетичния материал и е мутаген.

# 29 074
Абсолютно нищо с UV -лъчение не е редно да се използва в присъствие на живи същества, тъй като UV  лъчението води до деградация и увреда на генетичния материал и е мутаген.
Точно затова съм категорично против да се използват в училища, защото не знам кой ще бъде натоварен с тази задача и колко е компетентен.

# 29 075
Taзи лапма посочена от Лу-лу има автоматично изклюване, когато влезе някой в обсега от 5м
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/71SIzFsLr5L._AC_SL1200_.jpg

Тов, че сама се изключва не означава, че работи в присъствието на деца !
Отделно специално е добавена виолетова светлина, която да индикира, че си в обсега й

# 29 076
Аз съм генетик. Знам точно какво прави UV - лъчението и никога не бих доверила безопасността на човешко същество на уред за 30 евро. Това е абсолютно немислимо за мен.

# 29 077
Калинка, опазил ни Господ от централно разпределение. Ако няма някакъв изпит, провеждан в национален мащаб ще се гледат само оценките от училище. А да обяснявам ли как отличниците от някои училища не могат да докарат и по 60 от 100 т на НВО!
А съответно и в изискващите училища ще си защитят децата като им напишат 6-ци и ще имаме цял випуск пълни отличници Simple Smile

# 29 078
Ама те говорят за писане на починали. Тоест някой раздава (Кой и на кого???) пари на брой починали.

Само да посмее някой да каже, че България била в икономическа криза. Дават по 2000 (може и 2800 да беше), да те запишат болен. Отгоре още поне 1000 да те уморят. Някой да сметне, колко лева са хвърлени за таз пандемия, може ли? Само се чудя, откъде ги вземат тез пари? Че и данъците намалиха на някои. Сигурно от чекмеджето на Бойко. Само това ще да е!

# 29 079
Taзи лапма посочена от Лу-лу има автоматично изклюване, когато влезе някой в обсега от 5м
Мен ме отказа недоверието ми към технологията и изпълнението. Иначе от кутията някой впечатления има ли?

# 29 080
Мен ме отказа недоверието ми към технологията и изпълнението. Иначе от кутията някой впечатления има ли?

Аз току що се впечатлих от идеята. За вкъщи ли я мислите или за училище?

# 29 081
Хеликаза, а колко време след изключване на такава лампа е безопасно за живи същества? питам, защото обмисляме да си купим някакъв подобен уред за вкъщи, който отделя и озон, и да го ползваме за по половин час, когато сме извън съответното помещение /след озона трябва и да се проветрява/, но ще ми е полезно да знам дали не остават остатъчни лъчения и след изключването?

# 29 082
За вкъщи ли я мислите или за училище?
За вкъщи, в училището няма да допуснат сигурно.

# 29 083
Не, остатъчни лъчения не остават, но се образуват свободни радикали, което за мен е NO GO, в домашна атмосфера.

# 29 084
И тези пари, за циганите, пак са свободни съчинения на някой неразбрал.
Дават, не само на цигани, ако детето е ДО или в затворена ДГ, а родителят няма право на платен отпуск и не може да работи дистанционно.
Изобщо, някои хора все надничат в чуждата паница и все другите повече пари вземат.
1000 лв. ББ обеща за хората на първа линия, но не по принцип в болници, а в КОВИД отделения.
Колко им ги дава, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт