COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 023
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 075
  • София
За мен да имаш антитела е хубаво

# 3 076
Ето ти няколко цитати от имунолога:
Цитат
Антителата, установени чрез бързи тестове, не дават гаранции на човека, че има имунитет срещу коронавируса. Огромен брой хора не изграждат антитела, но може да имат имунитет, обясни специалистът.
Цитат
Масовото вярване на хората, че антителата са имунитет, е грешно. Те са малък компонент от него. Те нямат нищо положително за много голям брой вируси. Антителата по-скоро правят проблем и са фактор хората да се разболяват повече и по-често", завърши доцентът.
Цитат
Вирусът се променя. В редки случаи той може да засили заразителността си. Многото мутации, които се натрупват в него, го отслабват. Това е и причината всички вируси да изчезват, след като се превърнат в пандемия", поясни той.

# 3 077
Тука не мога да се изказвам, мед. специалисти трябва да кажат дали е така. Той и Мангъров май развиваше подобна теория че това че при хора не се откриват антитела не значи че не са имали близка среща с Ковид. Те имат имунитет на клетъчно ниво.

# 3 078
  • София
Точно така. Това отдавна го нищихме. Наличието на антитела не значи, че си спасен от среща с вируса, но особено важното в случая е, че липсата на антитела не значи, че нямаш имунитет.
При някои хора и то не малка група няма антитела, но те имат имунитет и няма да се разболеят отново.

# 3 079
Просто нещата са доста по-сложни от един математически модел на пандемия тъй като медицината не е точна наука - факторите са ужасно много и не могат да се вкарат в точен модел. Да броим тествани/заразени/умрели ще ни даде единствено груба представа как се движат нещата и то ако имаме достатъчно данни за да се оценят.

# 3 080
Е добре де, аз се чудя токава за какво се правят проучвания за антитела по целият свят, след като те първо нищо не показват, нито показват колко хора са имали близка среща с вируса, нито колко са неподатливи вече за него и за какъв стаден имунитет се говори че били близо в Бергамо, чието проучване за антитела полазало 57% от гражданите че имат антитела. Ми те утре могат пак да се разболеят тогава. И откъде например тогава от щаба са сигурни че 1% в Пловдив са се срещали с вируса, ми те може и да са 5% защото напрактика антителата нищо не показват.

# 3 081
В статистиката за новите заразени, освен старите огнища има и 15 от София област. Има ли информация откъде са?
А нови случаи си изкачат от старите огнища постоянно, не изглежда да са овладени.
Броят на хоспитализираните твърдо си расте - на 9.05 са били 152, а 8 дни по-късно вече са 267. Броят на интензивните се задържа между 13-16 обаче. Въпреки това имаме средно по 2ма починали на ден за последните 10 дни.
Гърците се усетиха, че рибата мирише - скоро сигурно ще ни пускат само с PCR. След това ще ни изолират и другите страни.

# 3 082
  • София
Не мога да повярвам, че всичко отиде на вятъра! Единият тръгнал към Гърция, другият не знам какво, а ние гледаме как растат числата! Половината карта се нацъфка от огнища, то и нямаше как да стане иначе при това рязко разпускане на мерките и рисуване на розови картини.
А най-лошото ми се струва, че все повече хора само повтарят като автомати, в някакъв транс "трябва да живеем с вируса, животът продължава, няма нищо, аз в началото се стресирах, но вече не съм, приех го, нищо ни няма, добре че махнаха маските, тя ми пречеше, ако ми е писано да се заразя...". Все едно съм в някакво Средновековие. И то хора, които не са брата от махалата, а хора образовани.

Изненадващо за мен, съвсем рядко в транспорта виждам хора без маски. Вярно, на половината носовете им стърчат, но все пак са  с маски. Май се постреснаха хората. Поне някои, които глемат в ГТ.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 06:08 от Andariel

# 3 083
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
...........
https://www.168chasa.bg/article/8684284?fbclid=IwAR0VbRKd6FD3SLP … mcjaqcpKTfC88uuSg
В нея е описан и лекарят като човек, като медик.....

Merri_An, благодаря ти, че пусна статията.
Човек остава да живее в сърцата на другите чрез доброто, което е направил в живота си.
Нека има повече такива Хора, а когато са и лекари - понякога дори и с дума и отношение могат да излекуват някого.
Да му е светло на душата на доктор Иванов!

... гледайки числата не знам наистина на какво да разчитаме - единственото, което може да ни помогне да не се докараме до някакъв черен сценарий е щамовете, които се въртят по нашите земи да са някакви по-леки, защото просто не виждам някакви пречки пред това сравнително клъстерното разпространение до сега да се превърне в дифузно.

Имам приятелка в Щатите, работи към The Pew Charitable Trusts - предупредили са ги, че по-рано от януари няма да се върнат на работа в офис.

# 3 084
Цитат
Изненадващо за мен, съвсем рядко в транспорта виждам хора без маски. Вярно, на половината носовете им стърчат, но все пак са  с маски. Май се постреснаха хората. Поне някои, които глемат в ГТ.

Анди, може би защото маските в ГТ са все още задължителни, затова ги виждаш с тях.

Просто не мога да повярвам, че сринахме постигнатото с размах, ей тъй с лека ръка. При толкова много заразени на ден, по новините ни занимават колко чакали пътуващите на гръцката граница. Ами те какво са очаквали, толкова народ нямаше търпение да се изнесе на почивка в чужбинско, ясно е, че ще има опашки.
Мен ми е странно, че много народ ревеше, че ще умре от глад ден след ИП, ревеше се, че икономиката се срива, няма пари, отпуските изгърмени, а за почивки и пари се намериха, и време се намери. Да, някои са капарирали тези почивки преди ситуацията да се изясни, но нали все пак не можеш да тръгнеш без никакви пари. Всичко е много странно.

Пп Инфото ми за 2 случая във Варна се потвърди.

Наистина ли на никой не му пука за хората или шепа хора знаят нещо, което не е достъпно за обикновения човек. Чудя си се просто.

# 3 085
От съседна тема:
Не е съвсем челно, но сега ме сюрпризираха, че в ДГ на детето има дете с ковид.

Това е за Плевен. Май вече там не е само в Буковлък.
https://bg-mam.ma/p/1204545/40914078
Многото в Софийска област от махалата в Самоков ли са или някъде другаде? А в Пазарджик? Шуменските май са ясни. Затварят махалата в Кюстендил.

# 3 086
Скокът е внушителен!
Искаме брифинг!

# 3 087
  • София
Цитат
Изненадващо за мен, съвсем рядко в транспорта виждам хора без маски. Вярно, на половината носовете им стърчат, но все пак са  с маски. Май се постреснаха хората. Поне някои, които глемат в ГТ.

Анди, може би защото маските в ГТ са все още задължителни, затова ги виждаш с тях.

Просто не мога да повярвам, че сринахме постигнатото с размах, ей тъй с лека ръка. При толкова много заразени на ден, по новините ни занимават колко чакали пътуващите на гръцката граница. Ами те какво са очаквали, толкова народ нямаше търпение да се изнесе на почивка в чужбинско, ясно е, че ще има опашки.
Мен ми е странно, че много народ ревеше, че ще умре от глад ден след ИП, ревеше се, че икономиката се срива, няма пари, отпуските изгърмени, а за почивки и пари се намериха, и време се намери. Да, някои са капарирали тези почивки преди ситуацията да се изясни, но нали все пак не можеш да тръгнеш без никакви пари. Всичко е много странно.

Пп Инфото ми за 2 случая във Варна се потвърди.

Наистина ли на никой не му пука за хората или шепа хора знаят нещо, което не е достъпно за обикновения човек. Чудя си се просто.
Какво би могло да бъде това?
Не, че не им пука, колкото гледат да пълнят хазната по някакъв начин. Убеден съм, че и най-големите привърженици на Мин Фин вече се убедиха, че нямаме избор и не можем да налагаме каквото и да е мерки, т.е. - държавата НЕ е в състояние да прилага повече ограничения. Надяват се да се затопли (най-после, но кога ли?) и да няма твърде много случаи, за да избутаме някак си летния сезон. Пари от Европа - в края на годината, така че....

# 3 088
Поредното огнище:
“Треньорът на младежкия национален отбор по футбол Александър Димитров също е с COVID-19, съобщава БГНЕС. В момента се установява с кои футболисти е контактувал.”

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/112-novi-s … i-zhertvi-6111029

# 3 089
Какво като се затопли? Вижда се, че топлото време не му влияе на вируса. Ще работят климатични системи в затворените помещения, още по-лошо.
Според мен е редно да върнат част от мерките - маски в закрити помещения, да спрат публиката от футболните мачове, да затворят пак дискотеките, баровете и нощните заведения. Нещо и за ресторантите трябва да измислят, в затворената им част.
Макар че тези в Буковлък или Шуменско, например, едва ли посещават точно мачове.

Общи условия

Активация на акаунт