COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 638
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 570
  • Немция
Да, Швеция се счита в момента за hotspot на Европа. В немски медии го чета.
Не мога да проумея защо се остави да се стигне дотам. Sad

Горе-долу 2-3 месеца бяха необходими на Швеция да се изпозаразят масово.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 17:28 от Бибит

# 3 571
  • Русе
Да, Швеция се счита в момента за hot spot на Европа. В немски медии го чета
А Белгия, която е с двойно по-високи стойности на смъртности и заразени с почти 10 000  смъртни случая при почти същото население, защо се подминава

# 3 572
  • Немция
Белгия вече мина първия пик. Не е толкова зле положението за момента.

# 3 573
Да, Швеция се счита в момента за hot spot на Европа. В немски медии го чета
А Белгия, която е с двойно по-високи стойности на смъртности и заразени с почти 10 000  смъртни случая при почти същото население, защо се подминава

Белгия и Нидерландия овладяха вируса, виж им статистиките за последните 14 дни и ги сравни с тези на Швеция.

https://who.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/ead3c6 … ca51c248d52ab9c61

# 3 574
Sunshine_Reggae, виж какво пише PURE и си направи изводите дали липсата на моментален взрив означава, че такъв няма да има.

# 3 575
  • София
Тук е огромното разминаване. Някои казват "Да, и ние искаме да живеем нормално", докато други вече живеят нормално и... о, чудо! Нищо толкова не се случва. Защото това, че в Доспат и Сърница са се изпозаразили три цеха хора, не е причинено от факта, че софиянката Мария Петрова е отишла да пие едно просеко на "Витоша". Булеварда, не планината.
Не подкрепям идеята да не се спазват никакви мерки, но се видя, че вирусът не спира и не се контролира чрез затваряния и локдауни. Какво стана с онези 300 безимптомни, които Ухан гордо обяви, че е намерил след над два месеца пълен локдаун? Не се чу, не се разбра - откъде са, какви са... За Пекин и опашатите лъжи дори не ми се почва.
Гърция - излизали със sms-и, колко яко. И бааааааам - 55 нови. Германия - една кланица им стига да им омаже статистиката (като в Стара Загора, впрочем). Македония си играе на някакви заключвания от по три дена, като гледам - не помагат.
И на този фон някои хора още мечтаят да ги затварят, ако може - веднага, други бълнуват за "овладяване на епидемията", но не са много сигурни как (освен с вездесъщите маски, разбира се).

П.П.: Аз взрива го чакам от 8-ми март и все не идва...

# 3 576
Е да де, то целият свят е глупав, че се затваря и пази, само мангъровистите знаят истината за вируса. За София почакайте малко, тази с просекото ще гръмне и тя. Ама както се видя с фелдшера, на дебелата глава и смъртта на близък човек не може да й промени мнението, че такова животно нЕма

# 3 577
Има огромна разлика между това да се поддържа нисък брой случаи и с проследяване и карантиниране да се ограничават огнища и това всичко да се пусне на воля. Справка - Швеция.

# 3 578
  • Bulgaria
Различните дейности и какъв риск от заразяване крият според няколко лекари.

# 3 579

Това от американски сайт ли е? Гледам пише баскетбол, а футбол - не. По мое мнение футболът е по-разпространен в Европа от баскетбола и голфа.

# 3 580
Тук е огромното разминаване.

П.П.: Аз взрива го чакам от 8-ми март и все не идва...

Зависи какво разбираш под взрив. Ако под това разбираш всички масово да се натръшкаме по болници или вкъщи и да не може болните да бъдат обхванати от статистиката, може и никога да не дойде. Защото:
1. Сме малка страна.
2. Някои хора се пазят и внимават.Те спират взрива и донякъде мерките със затваряне на огнищата и потушаването им.

Ако под врив се разбира дифузно разпространение, при което се заразяват големи групи хора на отделни места, които се сменят непрекъснато, вече го имаме. Току едно огнище се затвори, друго се отваря. Болниците станаха опасни места, това е направо безумно. Братовчедка ми я оперираха по спешност и сега другата ми братовчедка и леля ми(на 87г) се редуват при нея да я гледат. После леля си прибира при 94- годишния си съпруг. На тръни съм както за оперираната, която е силно уязвима сега, така и за останалите от родата. Звучи направо налудничаво. Връщане към нормалния живот....няма такова нещо. Утре всеки може да е на мястото на братовчедка ми. Нищо й нямаше доскоро.....

# 3 581
  • Русе
Утре всеки може да е на мястото на братовчедка ми. Нищо й нямаше доскоро.....
    Внезапното и състояние ,свързано ли е с вируса.

# 3 582
  • Bulgaria

Това от американски сайт ли е? Гледам пише баскетбол, а футбол - не. По мое мнение футболът е по-разпространен в Европа от баскетбола и голфа.
Да, лекарите са от Мичиган.

https://www.mlive.com/public-interest/2020/06/from-hair-salons-t … s-risk-level.html

# 3 583
Е , все пак баскетболът се играе на закрито..

# 3 584

Защото се разчита, че хората със симптоми няма да отидат на сватба, кръщене, сбирка. Разчита се на съвестта на всеки отделен индивид, което трябва само да ни радва.
Скрит текст:
Самобичуването какви сме лоши и колко за нищо не ставаме и колко сме разюздани не са ми по вкуса. Който се има за разюздан - да работи върху поведението и дисциплината.

Стана ясно, че не може да се разчита на съвестта на болните със симптоми. Те си ходят на къмпинг и заразяват не само в София, но защо да не заразят и по другите градове. Какво им пречи или кой да ги спре?

Общи условия

Активация на акаунт