COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 781
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 645
  • Bulgaria
Vapor, със сигурност е рисково. Аз лично тази година няма да почивам, защото не ми се поема този риск, но иначе бих избрала самостоятелно бунгало или вила със сигурност пред огромни хотели, още повече ол инклузив. Но съм сигурна, че на много хора не им пука особено и ще си се набутат в закритите ресторанти без проблем.

# 3 646
@Мериан ковид има доста отличителни симптоми, но не ми е ясно кога се появяват и дали вече не е късно когато стане. Затова тестът е задължителен особено ако човек има съмнение.

Тестът е задължителен, ако личният лекар прецени. Иначе няма как да е задължителен, особено щом не е безплатен.
Става въпрос за човек да се самозадължи а не външно някой да му налага. Един отличителен симптом е зачервяване по пръстите на краката или/и китките както и кръвясали очи, загуба на вкус обоняние.

# 3 647
Сега последно остана ли прозорец за пазаруване от възрастни хора сутрин или и това отмениха? Вече се удавих в тия заповеди, ако е отпаднало утре да си отида по-рано да напазарувам...

# 3 648
  • София
Сега последно остана ли прозорец за пазаруване от възрастни хора сутрин или и това отмениха? Вече се удавих в тия заповеди, ако е отпаднало утре да си отида по-рано да напазарувам...

Днес рано сутринта ходих до Лидл и нямаше прозорец. Вероятно така е навсякъде.

# 3 649

http://www.focus-news.net/news/2020/06/10/2780613/ministar-kiril … o-1030-chasa.html

Обаче не знам дали е формулирано в заповед.

# 3 650
Не знам за прозорец, но днес бях в голям магазин Кауфланд в София - 90-95% от пазаруващите бяха с маски. Част от служителите, подреждащи разни неща бяха без маски, на касата с маски и ръкавици.

# 3 651
  • София
Благодарение на Бруната днес разбирам, че имаме съседи под карантина. Писали са през кой апартамент не са минали и са уповестили кой е под карантина.
  Не ми се вижда редно на мен изнасянето на такава информация точно от тях.

# 3 652
Е да де, то целият свят е глупав, че се затваря и пази, само мангъровистите знаят истината за вируса. За София почакайте малко, тази с просекото ще гръмне и тя. Ама както се видя с фелдшера, на дебелата глава и смъртта на близък човек не може да й промени мнението, че такова животно нЕма
Мина времето на затварянето, сега е всеки според желанията и възможностите си.

# 3 653
Питай живеещите в Германия дали всеки може да прави каквото си иска там

# 3 654
Miltana, немците тръгнаха по почивки вече, така че за какво затваряне въобще на света говориш не разбирам.
И какво искаш да кажеш с това мангъровците, ти ако не си от тях очаквам да си от хората, които не излизат от вкъщи и не ходят работа. В случай, че правиш тези неща, от каква позиция се държиш така саркастично с останалите.

# 3 655
Топкулинарят Ути Бъчваров е болен от коронавирус. Въпреки това се чувства добре и е в добро настроение, като в момента се е изолирал в дома си.

Тест за COVID-19 направил в петък, след като загубил вкуса и обонянието си. Няма други симптоми като висока температура или хрема.

Останал приятно изненадан, че само 10 минути след излизането на онлайн резултата му от лабораторията, където отишъл да се изследва, е бил прозвънен от съответните държавни институции съответно - консултиран. Няма други симптоми като висока температура или хрема.

Близките ми са добре, каза още популярният водещ.

Той призна, че теориите за конспирация, че такъв вирус няма, очевидно не са подминали и негови познати. "Много мои приятели реагираха - ама ти наистина ли си болен?!"

"Това е нещо, което може да се случи на всеки. Няма начин този вирус да не ни засяга все повече и повече- Ще се получават такива огнища. Просто трябва да бъдем по-отговорни", коментира Ути Бъчваров.

# 3 656
  • София
Кой ще глобят римляните ли? Дето са на тумби денонощно и не смеят нищо да им кажат.
Римляните не са нито най-устатите, нито най-отявлените противници на мерките. Поне във всички случаи, в които аз съм била свидетел на грубо пренебрегване на мерките, става въпрос за хора около 40-те, бели, сносно облечени, които не желаят да се съобразяват с правилата и си търсят някого, на когото да вдигнат скандал. Щот са по-по-най-. Циганките си слагаха маските  и търпеливо си чакаха на опашката пред магазина, ако няма достатъчно за чааветата, оставят тези без отвън под надзор. Бизнес дами и родители от средната класа правеха кофти демонстрации.
И ти си права, но на белия ще му вземеш някой лев от глоби, на ония опинците. Ти 10 патрулки за разтурване на сватба на българин виждала ли си, защото във Факултета толкова изпратиха за 500 човека сборище.

# 3 657
Немците си овладяха епидемията и вече я държат под контрол, съответно отварят повече.  Наистина не разбирам защо дават за пример точно Германия. Или  защо смятат, че всеки отваря просто ей така и без връзка с епидемиологичната обстановка Sleeping

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 21:42 от Не се сърди, човече

# 3 658
Не можело всеки със симптоми да си седи вкъщи? А можеше всеки влизащ в страната да стои 2 седмици под карантина? Въпреки че този със симптоми е много по-вероятно да е заразен с корона, отколкото този без симптоми, който просто влиза в страната.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 21:53 от Не се сърди, човече

# 3 659
  • Немция
Относно губенето на вкус и обоняние, имам познат, който вече 3 месеца след изкаран ковид още не е с напълно възстановен вкус и обоняние.

Немците не са хукнали масово по почивки. Или поне много от тях няма да експериментират със здравето си и ще почиват на територията на Германия или в съседни държави.
Маски в затворени помещения като магазини се носят от всички. С градски транспорт не пътувам и нямам наблюдения.

Преди дни бях в един голям немски град. В кварталния супермаркет, който е доста посещаван, все още има човек, който бърше колички и те пуска само с такава в магазина.
В една сладкарница, комбинирана с хлебарница дори за дребно нещо от рода на салфетка, захарче не пускаха без маска.

Общи условия

Активация на акаунт