COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 661
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 950
Мери, Брънзалов в интервюто казва, че още важи да се обаждат на РЗИ.
ОПЛ и те са като пиле в кълчища.
Няма нов протокол.
И аз съм сигурна, че моят джипар ще ми обърне внимание. И съм на мнение, че за първи симптоми трябва да вземаме мерки и да се обаждаме, защото ей го самолечението докъде води.

Лошото е, че ако е корона, какво да ме прави с леките симтпоми.
Ще  ми каже да пия парацетамол и да се наблюдавам. Вероятно. Пу пу, да не ми се налага.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 12:59 от tays

# 4 951
  • Bulgaria
Попаднах на тази информация, от 18.06. е:

Втора жертва взе коронавирусът в Самоков за последното денонощие. Издъхнала е 62 – годишна жена, която е била без придружаващи заболявания. Тя е предпочела да се самолекува, докато заболяването не е излязло извън контрол. С нея жертвите станаха три, като две от тях са били без придружаващи заболявания, самолекували се продължително време. От РЗИ призовават гражданите да търсят лекарска помощ още при по-леки симптоми, което би ограничило усложнения, вследствие на заболяването.

Значи хем вирусът отслабва, хората го карат леко, не се налага хоспитализация, хем търсете помощ при леки симптоми, преди да се влошите. Все едно някой ще приеме в болница човек с леки симптоми.
Болница? За ОПЛ чувала ли си?
Никога хора не са настанявани в болница с леки симптоми, сега кое е по-различното?
Така ли? Интересно защо някои ВИП-ове ги настаняват за наблюдение дори с леки симптоми? Защо ли възрастните хора от домовете ги настаниха веднага след положителния тест, за да ги лекуват, преди да чакат да започнат да се задушават? Точно на РЗИ и ОПЛ трябва да им е пределно ясно, че има хора, които трябва да постъпят веднага в болница, защото шансовете им да се излекуват успешно дори с благословията на ОПЛ и РЗИ в домашни условия са минимални.

# 4 952
А тези нашите журналисти за нищо не стават. Да бяха попитали на какви се дължат многото нови в София вече седмица... За циганските махали в провинцията питат, че и репортажи правят, ама за най-населения ни град не се сещат да питат

# 4 953
Скрит текст:

Втора жертва взе коронавирусът в Самоков за последното денонощие. Издъхнала е 62 – годишна жена, която е била без придружаващи заболявания. Тя е предпочела да се самолекува, докато заболяването не е излязло извън контрол. С нея жертвите станаха три, като две от тях са били без придружаващи заболявания, самолекували се продължително време. От РЗИ призовават гражданите да търсят лекарска помощ още при по-леки симптоми, което би ограничило усложнения, вследствие на заболяването.

Значи хем вирусът отслабва, хората го карат леко, не се налага хоспитализация, хем търсете помощ при леки симптоми, преди да се влошите. Все едно някой ще приеме в болница човек с леки симптоми.
Никога хора не са настанявани в болница с леки симптоми, сега кое е по-различното?
Така ли? Интересно защо някои ВИП-ове ги настаняват за наблюдение дори с леки симптоми? Защо ли възрастните хора от домовете ги настаниха веднага след положителния тест, за да ги лекуват, преди да чакат да започнат да се задушават? Точно на РЗИ и ОПЛ трябва да им е пределно ясно, че има хора, които трябва да постъпят веднага в болница, защото шансовете им да се излекуват успешно дори с благословията на ОПЛ и РЗИ в домашни условия са минимални.

Ясно им е. Над 65 години отиваш в болница. Има един индекс (CRB-65) и по него се преценява обикновено.

# 4 954
  • Другата България
МК, има протокол и той е ясен. И не е променен.
ОПЛ е човекът, на когото звъниш при леки симптоми. Разговор, воден безброй пъти.
За ВИП-овете не съм запозната какви точно симптоми са имали и не мога да коментирам.

# 4 955
Кантарджиев и ко както и баш шефа хубаво трябва да поемат отговорност за грешките, а тези, които през цялото време подстрекаваха хората към неспазване на мерките и към масово заразяване, както и медиите, които им осигуряваха трибуна, те какво? За тях отговорност никаква.

# 4 956
  • София
Кантарджиев и ко както и баш шефа хубаво трябва да поемат отговорност за грешките, а тези, които през цялото време подстрекаваха хората към неспазване на мерките и към масово заразяване, както и медиите, които им осигуряваха трибуна, те какво? За тях отговорност никаква.
Предимно ББ подстрекаваше, щабът само викаше: поотслабва, поптслабва...

# 4 957
Скрит текст:
Ако се направи петиция за връщане на някои мерки, ще подпиша, защото го искам, но иначе изобщо не вярвам това да се случи.
Моите предвиждания: ЕС няма да въвежда тепърва никакви общи мерки, защото при тях има вече спад.
Тиквата няма да върне абосолютно нито една мярка, защото така е обещал на
лумпенизираната част от населението, а един умен професор рече, че това са 80 процента от българите.
Скрит текст:

Все пак в един момент ще се върнат доста мерки и аз мисля, че това ще стане, защото същите тези лумпени ще реват с пълно гърло да ги връща.
Ще се случи, когато ЕС, където повечето държави бавно излизат от кризата, ни затворят.
И тогава сезонните работници няма да могат да работят лесно в ЕС, работодателите ще трябва да им намират място, където да ги държат по 2 седмици под карантина, за да не заразяват другите им работници и ще им бъде по-изгодно да си намерят други желаещи.
Охранените тарикати няма да могат да се разхождат из Европа, ще ги слагат под карантина, с което фактически ще им затворят пътя.
Дори студентите в чужбина след 2 месеца ще имат проблеми, сигурно ще им искат актуални тестове, за да ги допуснат в кампусите. Не знам какво ще стане с евентуалните положителни. Те сега не мислят и търчат по балове, после ще реват.
Туристическите фирми направо ще фалират този път.
ТуризЪмЪ вече го отписвам напълно както за лятото, така и за ски сезона.
Тиквата проста ще ни докара такава финансова криза, че няма да излезем изобщо от нея, не след години, ами никога.
Простаците изобщо не го разбират. Те ще са главните потърпевши.
Пп Ние лично освен до магазина за провизии и мъжа ми на работа няма да ходим никъде другаде. Говорих вчера с моя приятелка, която работи в бюрото по труда. Каза ,че досега са имали да обработват документите на най-много по 1000 безработни на месец, а последния месец са обработили документите на 10 000. Тя е стресната.
[/spoiler]
Констатацията е в противоречие с анкетата в началото на темата. Или пък не?

# 4 958
  • Немция
Скрит текст:

Ясно им е. Над 65 години отиваш в болница. Има един индекс (CRB-65) и по него се преценява обикновено.
За немска болница имам информация, че се настаняваха и млади, и стари с лек задух,  с температура. Били са под наблюдение, с кислородна маска при нужда.

# 4 959
Абсурд! Вчера влизах в столичен мол, единици бяхме с маски, продавачките също не носят. Да не говоря, че ме гледаха враждебно, сякаш им напомням нещо, за което не искат да мислят.
Същата работа и в един пловдивски МОЛ. Не видях хора с маски на лицето, на някои бяха под брадичката и то единици.

# 4 960
  • Bulgaria
МК, има протокол и той е ясен. И не е променен.
ОПЛ е човекът, на когото звъниш при леки симптоми. Разговор, воден безброй пъти.
За ВИП-овете не съм запозната какви точно симптоми са имали и не мога да коментирам.
На кого му е ясен този протокол? Защото точно ти преди няколко дни даде пример колко е неясен този протокол и как ОПЛ трябва да гадае или да праща пациентите си да си направят тест в частна лаборатория, защото РЗИ не тестват хора с леки симптоми.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 11:47 от MK_

# 4 961
Скрит текст:
Предимно ББ подстрекаваше, щабът само викаше: поотслабва, поптслабва...

Той е популист и се нагажда спрямо настроенията сред хората. Други бяха, които денонощно облъчваха хората как всички мерки трябва да отпаднат, как епидемия няма, не е страшна, как ако се изпозаразим масово ще си спасим туризма и икономиката и прочие щуротии с катастрофални последствия.

# 4 962
Коронавирус в БСП след пленум. Тестват всички.
https://www.24chasa.bg/novini/article/8725422
Неофициално става дума за Янаки Стоилов.

# 4 963
  • София
Тъй, тъй, ама виповете и разни подобни ги настаняват в частни болници или в стаи, които са като на хотел, а не в стаи, в които не смее човек да отиде до тоалетната да не хване нещо от нея и цялата мизерия с незнайно какъв още "съквартирант".

Ето, политическият живот си върви, хората си правят обиколки, пленуми, предизборни срещи... Ние тук сме седнали да се притесняваме за някакъв си вирус, който на всичко отгоре отслабвал.

# 4 964
  • в страната на чудесата
Кантарджиев:
https://m.24chasa.bg/novini/article/8725147
Надценил ни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт