COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 661
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 935
Лили,мислила съм си дали да не отговарям по този начин. Но разсъждаваш така , защото живееш на място, където никой никого не познава. Може и да ми цъфнат РЗИ да ме интервюират 😉.

Тъкмо ще те тествст безплатно и ще допринасяш към благоприятната статистика

# 4 936
Здравейте, нова съм в темата. Следя я от доста време, но не съм се престрашавала да пиша. Та, да споделя и аз виждането на нещата около мен.
Живея в София на квартира, работя в ресторант в Дианабад. Мярнах, че някой беше писал, че не почти нямало хора в закритите части на заведенията....ами, много ми се иска да е така. Обаче. Идната седмица имаме резервация за 25 човека в закритата част на заведението. И съм изцяло против, но пък мене никой не ме пита. Длъжна съм да обслужвам. Работя с маска (само аз!). Колегите са на мнение, че такова животно като коронавирус нЕма. Постоянно ми повтарят да съм я била махнела, клиентите също. А аз все повтарям, че няма. Тъпо им е на хората, че аз искам да се пазя. В очите им съм поредната луда. Макар че не знам дали има файда да спазвам някакви незадължителни правила, като другите не го правят...кел файда.
Та, при нас изглежда така, сякаш всичко си е по старому. И това ме плаши. И ме е страх да работя. Но няма как да плащам сметките иначе. Излизам от нас с нагласата, че всичко ще е наред и това е. Не знам какво друго може да се направи сред такова общество....

# 4 937
  • Сф
Мисля, че трябваше да останат дистанцията,дезинфекцията, маските.И без това е мърльотия по магазините,дип Била се сетиха ,че количките СЕ МИЯТ.То и по транспорта и улиците една чистота..
мисля си вече, че бизнеса натисна Баце, ина4е не мога да си обясня как някои хора по време на ИП знаех точно кога ще отворят и че ще!Обаче вируса е по-силен от баце и интересите на което и да е съсловие и сега ще е критично месец поне.И наистина, като почнат "яко да измират'и тия от сватбите,стадионите,туристите, провинцията, щото столичани щъкат,други се завръщат и ще си дойде истинския пик и локдаун и на ти икономика и всичко!

# 4 938
  • София
И на мен ми направи впечатление, че в провинцията отдавна са отсвирили маските. Но че в София не се носят маски просто не е вярно. И все пак, маските не са панацея. По-важното е болни, кашлящи, симптоматични хора да не се омешват със здрави, както винаги се е случвало.

# 4 939
  • София
А, тук една съфорумка много подходящо предложи да казваме при запитване защо сме с маска, че нещо имаме симптоми и сме след карантина. Да видиш как и дистанция ще се осигури около нас, че и първи ще ни обслужат....дори и с маски.

Хаха, тъкмо си мислех, че мен ако някой ме попита, ще кажа, че нося, защото съм го карала и все още не ми се е изчистила кашлицата Joy Че най-обичам да ми четат за решения, които засягат само мен, докато те доволно не спазват правила, които засягат другите.

# 4 940
  • Сф
И на мен ми направи впечатление, че в провинцията отдавна са отсвирили маските. Но че в София не се носят маски просто не е вярно. И все пак, маските не са панацея. По-важното е болни, кашлящи, симптоматични хора да не се омешват със здрави, както винаги се е случвало.
Да де, ама не на всички заразяващи, даже на никой не му свети лампа че е болен от кв.То е като с тифусната Мери.

# 4 941
# 4 942
  • Bulgaria
Попаднах на тази информация, от 18.06. е:

Втора жертва взе коронавирусът в Самоков за последното денонощие. Издъхнала е 62 – годишна жена, която е била без придружаващи заболявания. Тя е предпочела да се самолекува, докато заболяването не е излязло извън контрол. С нея жертвите станаха три, като две от тях са били без придружаващи заболявания, самолекували се продължително време. От РЗИ призовават гражданите да търсят лекарска помощ още при по-леки симптоми, което би ограничило усложнения, вследствие на заболяването.

Значи хем вирусът отслабва, хората го карат леко, не се налага хоспитализация, хем търсете помощ при леки симптоми, преди да се влошите. Все едно някой ще приеме в болница човек с леки симптоми.

# 4 943
Здравейте, нова съм в темата. Следя я от доста време, но не съм се престрашавала да пиша. Та, да споделя и аз виждането на нещата около мен.
Живея в София на квартира, работя в ресторант в Дианабад. Мярнах, че някой беше писал, че не почти нямало хора в закритите части на заведенията....ами, много ми се иска да е така. Обаче. Идната седмица имаме резервация за 25 човека в закритата част на заведението. И съм изцяло против, но пък мене никой не ме пита. Длъжна съм да обслужвам. Работя с маска (само аз!). Колегите са на мнение, че такова животно като коронавирус нЕма. Постоянно ми повтарят да съм я била махнела, клиентите също. А аз все повтарям, че няма. Тъпо им е на хората, че аз искам да се пазя. В очите им съм поредната луда. Макар че не знам дали има файда да спазвам някакви незадължителни правила, като другите не го правят...кел файда.
Та, при нас изглежда така, сякаш всичко си е по старому. И това ме плаши. И ме е страх да работя. Но няма как да плащам сметките иначе. Излизам от нас с нагласата, че всичко ще е наред и това е. Не знам какво друго може да се направи сред такова общество....

Не им обръщайте внимание. Трудно е да не се поведеш по акъла на глупака, но то за всичко е така.

# 4 944
Скрит текст:
Скрит текст:
Хора, давайте да правим нещо. Това ще ни затрие ако продължава така. Давайте да правим списък с искане какво да се върне. За мен кпп-та и локдауни няма смисъл, но да върнат маски на закрито, публика на стадиони, дискотеки и барове, ресторанти на закрито - трябва да бъдат спрени. И да се следи за спазваме на мерките. Ако трябва чрез доброволци. Полицията вместо да виси по кпп-та може да следи за мерките. И тестове за всички влизащи в страната. Трябва да се научим да живеем с вируса, не да се правим, че го няма.

Повечето хора си носят маските на закрито. По мои наблюдения са около 90%. Другите 10% и преди не ги носеха. В ресторантите много рядко има някой на закрито вътре. Около 95% са отвън. Наблюденията ми са от София и Пловдив.
Та всъщност не е виновно неносенето на маски, нито ресторантите за покачващите се цифри. Най-вече роля в това играят работните колективи. Тоест хората трябва да спрат да ходят болни на работа(както разбрахме, че са правили някои), и да се тества при съмнение. А вие сте се хванали за маските в магазина(дето няма описан начин по света на заразяване досега) и ресторантите на закрито, дето никой почти не сяда вътре? Въобще малко мисъл има ли? Това е риторичен въпрос.
Едно посещение от вас в малък областен град би променило наблюдението ви. По тези места за съжаление масово, никъде не носят маски. Но тези същите граждани на България идват и в София и в Пловдив. Пример е и родената в област Кърджали лекарка, която напускайки София, забравя всичко за което е учила и за което е подготвена да спазва. Картинката по тези места е плачевна.

Сигурно си права за малките градчета и села. Аз имам наблюдение от селото на баба и дядо. Дори по време на ИП, когато беше задължително с маски навсякъде, в това село никой никога не е ходил с маска никъде. Събирали са се също така. Което на мен ми говори едно: и да се върнат задължителните маски, пак ще си ги носят само тези, които ги носят и сега. И не, няма как да се глобяват пенсионери с 200 лв пенсия с 300 лв за неносене на маска. Да не говорим, че голяма част от тях са със ССЗ и е противопоказано да са с маска така или иначе.

# 4 945
Абе отвсякъде, все хората са си виновни че се заразяват и че умират. Те болниците ги чакат с отворени обятия и перфектни условия, те глупавите не желаели да отидат там и затова умират.

# 4 946

Втора жертва взе коронавирусът в Самоков за последното денонощие. Издъхнала е 62 – годишна жена, която е била без придружаващи заболявания. Тя е предпочела да се самолекува, докато заболяването не е излязло извън контрол. С нея жертвите станаха три, като две от тях са били без придружаващи заболявания, самолекували се продължително време. От РЗИ призовават гражданите да търсят лекарска помощ още при по-леки симптоми, което би ограничило усложнения, вследствие на заболяването.

Значи хем вирусът отслабва, хората го карат леко, не се налага хоспитализация, хем търсете помощ при леки симптоми, преди да се влошите. Все едно някой ще приеме в болница човек с леки симптоми.

Скоро няма да имаме лукса да търсим лекарска помощ при леки симптоми. Лично мнение.

# 4 947
  • гр.София
Вчера за първи път ни се наложи да отидем до близкия МОЛ. Търсихме конкретно нещо от магазин там. Не го намерихме и си тръгнахме. НО...почти никой не беше маска. Ние тримата с ММ и детето естествено бяхме с маски. Една от служителките в магазина ни попита защо мъчим детето с маска!?? Имаше разчертани стрелки за посоки на движение, които естествено никой не спазваше. Има създадена организация, но няма кой да я спазва.

И друг път е коментирано, но с оглед и на последните резултати в София не е ли редно вече да изкарат и една статистика по квартали? Така всеки ще е наясно в квартала, където живее/работи каква е ситуацията. Не ходим по ресторанти, дискотеки, мачове...интересува ме в квартала, в който живея и се движа доколко съм застрашена.
При положение, че има всякакви други статистики на заразените, защо да няма и такава...

# 4 948
  • Другата България

Болница? За ОПЛ чувала ли си?
Никога хора не са настанявани в болница с леки симптоми, сега кое е по-различното?

# 4 949
  • София
Съжалявам, че бях права като казвах, че не само, че няма да има летен туристически сезон, а и ще се омажем баш в жегите. Както и, че хората ще бъдат виновни. Кантарджиев ми беше симпатичен и сигурно, затова ми е най-неприятен в лъжите си в момента. То вируса отслабнал, то какво ли не беше, а сега хората виновни. Не знам как не ги е срам.

Общи условия

Активация на акаунт