COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 272
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 7 950
  • Пловдив
И как ще стане на практика това самоизолиране при най-малки симптоми? От март досега ме е боляло гърло 3-4 пъти по няколко дни, имала съм хрема сигурно още толкова и т.н. Невъзможно е работещ човек непрекъснато да се самоизолира за две седмици.
Да не говорим как имах болки в гърдите по едно време, джипито ми изписа АБ по телефона и някои хора в темата злорадстваха, пък после се оказа костохондрит, а не корона.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 11:05 от Козирогче

# 7 951
Рори, тези в Царево дали курортисти? Множко ми се виждат.

# 7 952
16 април: 435 теста - 53 случая (12.8% заразени)

24 април: 1065 теста - 90 случая (8.5% заразени)

26 юни: 2750 теста - 105 случая (3.8% заразени)

ШОК! ПАНИКА! Процента болни е значително по - нисък от преди.

Болниците си остават почти празни, парите си вървят, скандалите и корупцията не стихват.

# 7 953
  • Бургас
В Бургас отдавна си знаем, че вероятно има много заразени, просто досега не се правеха тестове, за да се угоди на хотелския бизнес и да се спаси сезона. И всички тези обявени масови мероприятия, разочарована съм от чичко Кмет.

# 7 954
  • Където морето целува небето...
В Бургас отдавна си знаем, че вероятно има много заразени, просто досега не се правеха тестове, за да се угоди на хотелския бизнес и да се спаси сезона. И всички тези обявени масови мероприятия, разочарована съм от чичко Кмет.

"Световната пандемия бавно отшумява и след внимателен анализ на ситуацията в България и по света, организаторите на SPICE Music Festival взеха решение фестивалът да се проведе на предварително обявените дати – 7, 8 и 9 август 2020 в Бургас!"
И ето такива "добри новини" се тиражират, как няма вече пандемия и хайде на големия фестивал. И аз съм разочарована от кмета. До сега показваше, че е така да го кажем страхлив, примерно със сезонните грипове масово пускаше ваканции. Парите и туризма изместиха всичко на заден план обаче. Не знам как го мислят, при все, че са наясно с положението в болницата и с малкото легла. Май имаше някакви тестове в спортна зала Бойчо Брънзов да правят полева, дано не се наложи, че в София поне Арена си имат (в кръга на шегата, да не се засегне някой).

# 7 955
А този купон е след три дни
https://www.burgasinfo.com/news/view/5/99588

# 7 956
Вчера след като написах за изследването в Ишгл и обнадеждаващите от него разултати, тук 4-5 човека ми отговориха един след друг, че средната възраст на населението там е 39 години. Колко си мислят тези хора, че е средната възраст в България? 43 години е и се е качила много, както в повечето европейски страни, но е 43 и разликата до 39 не е от абсолютно никакво значение.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 12:33 от Анонимен

# 7 957
По-скоро кметът на Бургас го смятам, че е натегач и каквото каже централната власт, той се съдира да угажда. Пролетта дигна пейките /"голямата опасност"/, сега пуска всичко на сто процента. Дръжте се, морските хора, ще стане като при нас в София. Жалко за което. Много ми се искаше тази година да видя морето - миналата изкарах само три дни при платена десетдневна почивка и спешно се връщахме в София, защото имахме неприятности. Та тази мислех да наваксам, но при тези условия категорично не. И ви благодаря на всички, че споделяте истинските условия там. А не като Кунчев вчера от Синеморец как докладва че всичко е наред. Явно не е обаче.

# 7 958
Преди време писах, че имам информация от колежка за големите турски сватби, които се правят в бургаските села. Е, Мангъров сигурно ще е предоволен, ако го поканят на такава. На такива сватби, освен че се събират много хора от селото, идват и от съседните, а и роднини от други краища на страната.
Дали ще е дифузно разпространението на заразата...? Как мислите?
За Бургас: имам някои наблюдения, вече писах за градския транспорт, но бях изтрита. Днес в хранителен магазин, жена обърна внимание на едно момче за дистанцията до касата / в интерес на истината, то беше почти залепено за нея /, а то се развика, че "пак ли го приеха това, луди хора". Да не говорим, че беше без маска.
Аз коментар нямам и за бургаския кмет, изтипосан на летището, а като се сетя как беше махнал пейките...

# 7 959
Рори, тези в Царево дали курортисти? Множко ми се виждат.

Не съм Рори, но тъкмо щях да споделям.

15 са новите случаи на заразени с коронавирус в Бургас. 7 от тях са на персонал в нощно заведение в Царево, съобщи bTV. Те пристигнали преди ден от София, за да обслужват абитуриентите от Царево. 24 часа преди празненствата, управителят на зеведението е осигурил тестове на служителите си. Балът е прекратен минути след началото, когато резултатите стават ясни.

Веднага след това ресторантът е затворен за дезинефкция, а персоналът му и абитуриентите са карантинирани.
https://topnovini.bg/novini/863164-polojitelni-probi-za-koronavi … nti-pod-karantina

Под пълна каринтина е и дом за възрастни хора в сунгурларското село Славянци, санитар,който работи там, е с положителна проба:
https://www.bnr.bg/burgas/post/101300796/mladeji-v-carevo-lekar- … a-burgaska-oblast

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 11:48 от stasha_s

# 7 960
Тук предупреждават, че трябва Сестра ми всяка година ваксинира цялото си семейство и пак го карат.
Нещо да й светна лампичка? Моя роднина редовно се ваксиниране и караше докато не спря да се ваксинира

# 7 961
  • Където морето целува небето...
Ако това горното е така, значи в София си е гъмжило. Седем заразени на куп да дойдат от там... не ми се мисли какво е в града. Много малко тестове се правят и последните случаи го доказват.  И бройката скача от самотествали се и от тестове от работаделите. Колко ли е реалната такава от РЗИ-тата?

# 7 962
В Бургас и района какво освен туризъм има?
Каквото е имало, отдавна е затрито. Един Лукойл остана, а знам, че там отдавна не е това, което е било навремето.

# 7 963
  • София
бат Бойко не само, че няма да спира публиката, но и клекна пред ултиматума на феновете и пуска 12 000 човека на финала на 1 юли на националния стадион, ЦСКА - Локо Пд. Ей, ама точно 12 хилки ги прогнозирах и аз в началото, ама не вярвах, че ще се стигна до това. Бях сигурен, че повече публика няма да има. Но дали не чакат да мине и финала и тогава да спуснат кепенците, като Макрон с изборите...

https://nova.bg/news

# 7 964
Ние вчера се разходихме в Морската , но по едно време дойдоха стотици хора да отбележат баловете и стана голяма навалица. Та и аз мисля, че по морето тепърва предстои.

Общи условия

Активация на акаунт