COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 596
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 760
  • София

Безхаберно поведение.Както навсякъде.
Днес пак наблюдавам вървейки хората в градския транспорт, ми нямат си маски така си пътуват особенно младежите.Направи ми впечатление, че и шофьорите са така.Влезнах в магазин където една дама раздава за проба безплатни електронни цигари, струпани до нея няколко дами, отделно продавача си обслужва клиентите.Магазина е не повече от 30 квадрата.
И като заговориш за вирус всеки се смее и казва: Айде стига с тия глупости, с тия измислени вируси.
Аз пък все като пътувам всички са с маски. Даже днес в метрото двойка влюбени около 20 годишни се целуваха с маски.

# 8 761
Кантарджиев: При спокоен разговор е малко вероятно да се заразим, но ако някой крещи - тогава да.

Защо тогава отворихте дискотеки и допускате 12000 души на стадион?
На луди ли ни правят, те ли вече не се усещат какво говорят.

# 8 762
  • София
А на мен сега ми направиха впечатление международните новини. Хората си правят избори, все едно вирус няма при тях - французите, поляците. Тълпи на поздравителните митинги. Интересно как ще са след две седмици. Миналия път французите много държаха да си проведат първия тур на изборите и цъфнаха. Вече вирусът не съществува в политическите новини, всичко си върви както преди. В европейски мащаб явно дружно решиха да разтурят седянката, че си имат работа хората, избори да правят.

# 8 763
Втори журналист от БНР с коронавирус:

https://www.24chasa.bg/novini/article/8756334

И за местата в болниците

https://www.24chasa.bg/novini/article/8752873

На 31 май са били 161 човека.
Всички знаем колко са били вчера. Капацитетът на столичните болници е запълнен на 40 процента.

Хубаво е наистина да ни кажат кои са тези столични болници. Поименно. В кои е запълнен да речем 80 процента, а в кои - 0 процента.

# 8 764
А на мен сега ми направиха впечатление международните новини. Хората си правят избори, все едно вирус няма при тях - французите, поляците. Тълпи на поздравителните митинги. Интересно как ще са след две седмици. Миналия път французите много държаха да си проведат първия тур на изборите и цъфнаха. Вече вирусът не съществува в политическите новини, всичко си върви както преди. В европейски мащаб явно дружно решиха да разтурят седянката, че си имат работа хората, избори да правят.
Ами, нормално...вирус-невирус, животът си върви, няма как да спре на стоп кадър.

# 8 765
  • София
не е въпросът да се спре на сто кадър. Явно е верен вицът, че епидемията свършва, когато политиците решат.

# 8 766
Ей ги сърбите - заразени политици след изборите, обаче са си и празнували:
https://www.bloombergtv.bg/a/8-novini-ot-sveta/79204-naprezhenie … ovid-19-polititsi

# 8 767
Има ли опоменато някъде от коя дискотека са заразените във Варна?

# 8 768
Покъртителен разказ на медецинска сестра от Пирогов - https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/06/26/sestra-ot-pirogov-mamo … -usmihvash.454642

# 8 769
  • София
Не видях да е писано, че вече има петиция за по-стриктен контрол на текущите мерки:
https://www.peticiq.com/covid-19_prevention
Може би не е съвсем пълна, но я има.

# 8 770
Хайде пак "мазане"...От завода за авточасти казват, че заразени са 27, а от областния щаб - 60.
Ново огнище на COVID-19 е регистрирано в завод за авточасти в Смолян. Данните колко точно са заразените в предприятието се разминават.
Според областния щаб положителните проби са 60, от предприятието, обаче, потвърждават за 27 от 377 тествани. „Навсякъде има болни, положението е такова. Шлемовете ще бъдат доставени днес, до сега сме с маски“, каза Александър Асенов от отдел „Поддръжка“ в завода. Оперативният директор Костадин Христов уточни, че продължават да тестват служителите си и се надяват да няма повече положителни проби. Предприятието не работи от събота. Спрени са и автобусите за организиран транспорт.

https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/obrat-s-ogromnoto-ogn … d_news755022.html

# 8 771
  • София /Абсурдистан
Кантарджиев: При спокоен разговор е малко вероятно да се заразим, но ако някой крещи - тогава да.

Защо тогава отворихте дискотеки и допускате 12000 души на стадион?
На луди ли ни правят, те ли вече не се усещат какво говорят.
Нали трябва да се усвоят и откраднат едни пари за борба с вируса. Какво ги е грижа за хората.

# 8 772
За сметките тип Хорейшо и проследяването.
Южна Корея пускаха смс-си с информация на дата хх.хх.2020г. от хх:хх до хх:хх часа е имало заразени във едикойси мол, ресторант, магазин.
Молят хората, които са били там около това време да си направят тестове.
Цената на положителните се поема от държавата, на отрицателните от самите хора.
Трудност за пълно проследяване няма, стига да има план.
Пациент 1 е контактувал със 20 близки, 10 колеги, посетил е този и този обект, пътувайки със такъв транспорт.
20 близки и 10 колеги се намират и проследяват, съответно стават карантинирани от 1 до 30. Техните контакти след последното общуване с пациент 1 се проследяват по същият начин, както неговите. За местата, където човекът е "минал" се издава предупреждение. Работещите там, шофьорите на транспортни средства се проследяват, тестват и карантинират. Пуска се смс по общата система за уведомяване на обществото за кога точно става дума. Хората съдействат. Подчертавам последното, защото то е най-важно в ситуацията.
Доколкото знам има държави, в които позволиха и проследяването на мобилни устройства, с цел по-добро проследяване. Начини има. Стига да се прави от държавни служители над които има надзор, не виждам причина да не се събират нужните данни по всеки възможен начин. Съответно трябва да е регламентирано за срок, за да не се окажем следени нон стоп.

# 8 773
https://m.24chasa.bg/novini/article/8756569
Това никак не ми харесва.Повторно заразяване при мед.персонал в Куманово.

# 8 774
В даден момент на карантина ще подлежат само симптомните, останалите ще си ходят на работа, ако работодателя реши да работи. Това е демократичния модел при висока заболеваемост, и може би тихомълком преминаваме към него. Или просто РЗИтата и преди не са тествали всички хоспитализирани болни с пневмонии и не са карантинирали всички контактни от първа линия, а чак сега при повече болни вече започва да се чува.

Азиатците не ги гледайте, това което правиха и правят там тук не е възможно да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт