COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 041
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 210
От тези новооткрити заразени с Ковид 19 жители на Доспат и Сърница , има ли  хоспитализирани?

# 211
От тези новооткрити заразени с Ковид 19 жители на Доспат и Сърница , има ли  хоспитализирани?

От община Доспат (с. Любча) има една хоспитализирана жена с пневмония в болницата в Гоце Делчев. За Сърница не знам.

# 212
  • София
Оле, там в Родопите вече на политикантстване и локален патриотизъм го избиха. Сърница отговаря на удара:
... В същото време обаче Община Сърница заема твърда позиция срещу разпространението на невярна информация, в това число и от институции, за наличие на първоначално огнище на територията на гр.Сърница и разпространението му към съседните общини и области с оправдание за хронология на събитията.
Считаме, че решения на Общинския кризисен щаб на Община Доспат и изказвания на ръководните органи на общината, в това число и на Областния кризисен щаб в Смолян за ограничаване движението и присъствието на работниците и гражданите на Община Сърница до Община Доспат и Област Смолян, както и твърденията им, че разпространението на вируса е тръгнало от тях без надеждни доказателства, потвърдени от Националния кризисен щаб, за противоконституционни и нарушаващи основните права и свободи на нашите жители като граждани на Република България и Европейския съюз. Ние ще отстояване правото им на достоен и демократичен живот, както и правото им да получат адекватно и навременно здравно обслужване и информираност.

от ТУК
Какви права, какви свободи? Развъдиха вируси с общи усилия, сега си плюят един друг в очите. Мили родни картинки...

# 213
А аз си мислех, че само ромите са готови на бунт  в подобна рискова ситуация.
Има ли значение откъде е тръгнало ?  що за мислене.
То депутати се заразиха, те го ударили на местна чест.

# 214
Ама какво искат от Доспат и Сърница? Да не се разгласява това, което вирее там ли? Как си го представят това и що за местен егоизъм и простотия е това?

# 215
Очевидно е колко ги е наплашил Щабът на брифингите .

Явно там никой нищо не  е спазвал. А и да е спазвал, не зная как.
Призиви да не се събираме на големи трапези, и всичко останало , сигурно за половин България не важи.

# 216
Ама какво искат от Доспат и Сърница? Да не се разгласява това, което вирее там ли? Как си го представят това и що за местен егоизъм и простотия е това?
Искат да не им се разваля сезона. Може цялата държава да пламне, важно е някоя парица да влезе в съдраните им джобове.
Честно казано напълно съм шокирана от настроенията в народа - " да не ми спират паричните постъпления, пък ако ще да мре целия свят, дори и аз самия да мра, ама парите да вървят". Все си мислех, че животът е висша ценност, ама съм се объркала тотално. Парите са висшата ценност. Това значи, че тази цивилизация е в зенита си. Дори в края.

# 217
А аз си мислех, че само ромите са готови на бунт  в подобна рискова ситуация.
Има ли значение откъде е тръгнало ?  що за мислене.

Местна чест и пълно отрицание.
Имах разговор с човек, роден в Сърница и имащ роднини там - абе няма никакъв коронавирус. Онази жена не е излизала 10 години от дома си, няма как да е заразена. Платили са на семейството й, за да я запишат като болна от корона и да манипулират хората. Всичко е лъжа.
И това не е мнение на овчар като онзи, когото показаха по тв.

# 218
От тия 48 жени в доспатския цех, има ли реално болни /в болница, или са само положителни, защото са тествани?

Щом са носители на вируса  не се ли водят болни. Или както каза по тв оня овчар от Сърница - щом е болен що не е в болницата, значи всичко е измама.

Човек може да е носител на вируса САРС-2 без да развие заболяването КОВИД, което той причинява. Тогава човека е асимптоматичен. Също човек може да е носител на вируса САРС-2, в момента да не е развил заболяването КОВИД, но впоследствие да се разболее от КОВИД. Тогава човека е пресимптоматичен. Наскоро публикуваха изследване, че човек може да е асимптоматичен носител на САРС-2, но въпреки това да има КОВИД. Тоест човек носител на вируса, който няма симптоми, но в същото време има КОВИД без да знае. Казват, че липсата на симптоми може да не означава непременно отсъствие на вреда и че инфекцията от вируса може да предизвика проблеми с белодробната функция, които може да не бъдат очевидни веднага.

# 219
Ха-ха, туй се вика селска чест и тъпотия Joy Дали трипер или Ковид, за тях все е срам Joy

# 220
Аз си мисля, че параноята е в големите градове. В по- малките населени места, където хората си се познават, по нищо не може да се познае, че сме в извънредна епидемиологична обстановка.
Точно затова в момента, в който вирусът попадне в малко населено място, където хората се познават се разпространява експоненциално и случаите рязко скачат.
Животът си тече с няма вирус, то само в София. Това, че хората се познават не значи, че не са заразени. Справка последните клъстери - пламнаха от работните места и после тръгват навсякъде из населеното място.

# 221
Що за глупости! Вместо да приемат ситуацията на сериозно и да се съгласуват в действията си, за да се ограничи заразата, те щели, моля ти се, да си търсели правата. Хотелиерите и те! Хубаво бе, хора, кой има вина за това, че целия свят е подчинен на коронавируса? Абсолютно никой няма вина за случващото се. В крайна сметка, кое е по-важно парите или здравето (респ. живота)?
Това с огнищата в Родопите и Сливен е само началото...Тепърва трябва да очакваме още и още, а потушаването им ще става още по-трудно, защото ще е трудно да се проследяват контактите. Сега трябва да бъдем дори още по-внимателни.
п.с. Приятелите ми от чужбина, не вярват, че тук е допуснат да се проведе футболен мач пред 5400 души..Първата реакция беше мълчание и след това "Ама наистина ли?". Хм, нищо хубаво не ни чака...

# 222
А аз си мислех, че само ромите са готови на бунт  в подобна рискова ситуация.
Има ли значение откъде е тръгнало ?  що за мислене.

Това е поведение на нискоинтелигентни хора просто, без да искам да нараня нечии чувства, но има и такива. Затова ромските махали са също проблем.

# 223
Ами някои нищо не спазват, защото смятат, че са малки, че са далече и тях не ги засяга и така докато не гръмнат с много случаи.
35 човека в Сърница с население от около 3,6 хиляди е като в София да гръмнат огнища с около 20 хил. човека.

# 224

Не, правите си грешни изводи, защото ви се предоставя непълната информация. Дори от поста на NumLock става ясно защо са обидени сърничани. Накратко -  община Доспат просто иска временно да се ограничи присъствието на работници и служители от Сърница на територията на община Доспат, съобразно разпоредбите на Кодекса на труда.

Реакцията на Сърница е в отговор на това:

https://www.smolyaninfo.com/2020/06/08/57473/

Това за мен не е "плюене в очите един на друг", Доспат поне се опитват да овладеят ситуацията. А сърничани, че са си чешѝти е ясно на всички в този регион. Нищо, че са пламнали, сега се сърдят, че община Доспат временно не желае да ходят да работят на нейната територия.

Общи условия

Активация на акаунт