COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 084
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 285
Интересно знае ли се откъде се е заразил зам. министър-а, дали е клъстарно. Съмнявам се.

# 286
Гърция днес 52 нови заразени.
Скоро очаквам чуждата преса със новина: "Балканите пламнаха"Simple Smile

# 287
Шведът Микаел в отлична спортна форма преди да се разболее тежко от ковид.

Скрит текст:

След 6 седмици в респиратор и с единия крак в гроба, вече е с 30 кг по-малко, изглежда остарял с поне 20 години. Все още не може да ходи, предстои му рехабилитация. Но е оцелял!

с двете му деца след излизане от интензивното

Скрит текст:

Подробности в статията
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/jd4qjn/kroppsbyggaren-micke … --tappade-30-kilo

# 288
Отворих уърлдометърс да гледам стат. на 2 държави. България и Испания. При нас възхода на вируса продължава, вече над 7 дена очевидно и следващите бройки ще се увеличават от това което чета в темата вируса се движи така: Брой новозаразени в последните 7 дни: 6, 19, 22, 26, 41, 41, 43. Оправили са онова объркване със стат. и са разделили отново онези 2 дни които броихме за 1 ден а пък вероятно онези 16 от слабото тестване в Неделя ще ги прибавят към днескашните и май следващото число ще е бая голямо.

Испания какво става със стат. не мога да разбера. Пълни шашми стават. Те просто са спряли да си броят починалите, по каква причина не знам. Забележете колко е висока смъртността в Испания в стат. Близо 10%, отделно от това техният ИФР е от най високите в света, според тяхното тестване за антитела беше някъде около 1,5%. По висок от този в Ню Йорк и Стокхолм където е над 1%. И изведнъж спряха да си броят починалите. Забележете че след шашмите които са направили със стат, а това са уникални шашми, защото например забележете на 25 Май те са извадили от починалите 1 915, обаче не всички тях са ги извадили от слиучаите от там са извадили само 372. Тая пълна шашма просто няма логично обяснение. Или тия хора не са починали от Ковид, тогава защо са ги писали от Ковид, и трябва всички да ги извадят и от случаите на Ковид, или пък от тия 1 915 Ковид нямат само 372 починали, които са починали от нещо друго и затова само тях вадят от случаите а останалите 1 543 си имат Ковид и затова не са ги извадили от стат. но тогава се пита още по невероятното защо живи хора ги пишат за починали и после ги връщат сред живите. Направо не е истина какви шашми има в испанската стат. И шашмите не спират до тук. Отделно от това и те като нас и много други държави си прибаят на няколко пъти починали от други дни, на 22 май и на 26 май са прибавили 688 и 280 в тези дни очевидно се е редактирала стат. защото бройките не отговарят на естественият ход на нещата. Но това което най не отговаря на естественият ход на нещата е това което се случва след това. Там са спрели да умират от Ковид. След шашмите със стат. които приключват на 26 май само се заразят и никой вече не умира. А да видим заразените 3 седмици назад, напомням че Испания има една от най високите смъртността в целият свят не само в стат. но и извън нея. Близо 10% в нея и 1,5% извън нея. Заразените от 5 май нататъка: 2 260, 3 121, 3 173, и т.н. После в средата на Май успяват да ги свалят на под 2 000. Между другото сега са много добре по 200, 300 на ден, но от тия Хиляди които са се заразявали на ден през по голямата част от Май никой не е умирал а преди това при същите цифри заразени си умират по 50, 100 на ден и изведнъж от 50-100 правят някакви шашми след които Ковид вече е безобиден.
Явно и те имат проблеми с електронната система, които сега изчистват, не вярвам да саботират статистиката. За смъртността от вируса ще стане ясно след като се сравни смъртността за тази и миналата година. То и към момента има сравнения за смъртността за март и април, и нямаше държава, в която да е  имало надписване на бройките, даже напротив.

# 289
Утре ще ни очакват доста фрапиращ брой заразени - поне 51 само от Доспат, колко още ще има от Сърница не е ясно, за Сливен също. В допълнение в София вируса явно продължава да вирее дифузно. Не съобщават за клъстери тук, но всеки ден има едно 10тина.

Кога някой от тези 10тина на ден ще се превърне в суперзаразител, посещавайки футболен мач, кино, ресторант или просто хранителен магазин е въпрос на време.

Дано от щаба се вразумят и оставят маските поне задължителни, че иначе ще берем ядове.

# 290
Още един случай, потвърждаващ, че в София бройките са малко повечко от официално обявените:
https://m.24chasa.bg/region/article/8676353
Ronald, много ще спамя, ако реша да ти отговарям. Мен и така достатъчно ме трият. И не, не съм расистка, знам, че така прозвуча.

# 291
София е доста голям град, дори всички съобщавани случаи да са от София, това пак е много малък %. Всъщност хубавото е, че София  не пламна, защото най-засегнатите места в други държави са повечето все в големите градове, което е очаквано, там има най-голяма гъстота и движение на хора.

# 292
  • София
Още един случай, потвърждаващ, че в София бройките са малко повечко от официално обявените:
Ronald, много ще спамя, ако реша да ти отговарям. Мен и така достатъчно ме трият. И не, не съм расистка, знам, че така прозвуча.
Напротив, доста ме заинтригува, особено с искане за изследване на заболявания, които Не се предават по въздушно-капков път Simple Smile

# 293
Цитат
Явно и те имат проблеми с електронната система, които сега изчистват, не вярвам да саботират статистиката. За смъртността от вируса ще стане ясно след като се сравни смъртността за тази и миналата година. То и към момента има сравнения за смъртността за март и април, и нямаше държава, в която да е  имало надписване на бройките, даже напротив.
Там проблема явно е сериозен. Защото те от 12 дни са спрели да си броят починалите но не са спрели да си броят новозаразените. Е толкова ли не могат да сложат един тел. с един служител от здравното мин. който да отговаря на него и да спуснат директива към всички болници, да дадат данните си за починалите за конкретният ден на него докато оправят с-мата. И как се е сринала само в частта за почианлите а не и за новозаразените ми е съмнително, но може и причината да е такъв срив. Но е несериозно при най голямата пандемия сред човечеството през 21 век в една от най големите страни в света ние да не знаеме колко починали има от 27 май насам.

# 294
жената е проучена и няма контакти по постоянен адрес, на който не живее....омг...

# 295
  • София
жената е проучена и няма контакти по постоянен адрес, на който не живее....омг...
Тъй де, а защо не е проучено откъде/ от кого може да го е пипнала...
Още тема за размисъл за потенциални въпроси за мисирките....

# 296
Цитат
Това дори Кантарджиев го коментира в един от брифингите, че е манипулация и тук го коментирахме много пъти, но ти явно не си следил.
Е, не мога всичко да следя 24/7 за вируса. Но специално за сухите съчки е прав във тезата си в тази част че в една държава колкото е по възрастно населението толкова е по висока смъртността. Виждаме в държавата с едно от най младите населения Исландия каква е. Тук е прав, в останалото не е прав като започнам от термина сухи съчки който е неуважителен към възрастните хора и че починалите няма да са много. Те ще са много, ако вируса стигне до 70% от населението, но е прав че смъртността у нас е по ниска от други държави но не е толкова ниска колкото той си мисли. Разликата в птодължителността на живота между Италия и България е цели 8 години.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_страните_по_средна_продължителност_на_живота
Ако на теб разлика от дял хора над 65 от 2,1% ти се вижда малко, това всъщност е огромна разлика и дава огромна разлика в смъртността от вируса заради изключително прогресивният характер на смъртността по възраст.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 20:30 от Анонимен

# 297
https://m.24chasa.bg/region/article/8677012
Вече 54 човека са положителни

# 298
Това значи че може би утре ще осъмнем с цифрата от над 70 новозаразени в уърлдометърс, които би трябвало да вкарат ония 16 вчера при почивният ден на лабораториите към днешните понеже са разделили отново онези 84 които бяха 2 дни в 1. Общо взето се вижда че възхода на вируса продъжава както и да я въртим стат.

# 299
  • Русе
Механично бройките се увеличават, което е съвсем нормално за вирус в ограничена среда. По-интересно е дали се проследява коефицентът на зарязаемост в огранична среда и колко симптоматични и сериозно болни ще излязат от този клъстер. Това ще даде картина на сериозността и силата на вируса.

Общи условия

Активация на акаунт