COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 420 320
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 1 875
Хората масово си се събират. Всеки ден се постват във фейсбук снимки, като преди малко гледах клипчета на две познати, които са били снощи по барове на морето - с много хора и без никаква дистанция.

Гледам днес, че няма новооткрити заразени в Бургас, което ме кара да мисля, че или двамата сервитьори не са успели да заразят никой (дано), или просто не са тествали персонала на заведенията. Някой засичал ли е информация за това?

# 1 876
  • София
Е, след като ги затвориха, вече и собствениците няма да тестват - ако гръмне - гръмне, производственият процес си продължава.
Преди малко слушах и гледах по БНТ един вирусолог и онзи от Информационни технологии. Вирусологът в общи линии казва, че инфекцията има свой живот, били няколко щама (обаче нещо не ми стана ясно, защото той говори за "човешки коронавирус", което не зная дали става въпрос за сегашната корона или за всички коронавируси, барабар с настинките) и че в общи линии нещата се развиват по предвидим начин. От всичките думи за ваксината сочи към идеята, че ваксина скоро няма да чакаме, поне година най-малко трябва да мине, а и не се знае дали като стигне до човешки изпитания, ще влезе съвсем в употреба която и да е ваксина. За мерките - не бил той щабът, не можел да каже, но лекинко клони към това, че принципно може да се върнат мерките, хората биха ги спазвали при представяне на истината, но като цяло не вярва, че изобщо ще се връщат мерки.

Информационното обслужване - повече говореше за изборите, според него следващите наши парламентарни ще са на 23 март (двайсет и някой март във всеки случай) и повече се притесняваше за това как вирусът може да се разпространи при машинното гласуване чрез копчетата, дето никой няма да ги чисти.

# 1 877
Същият този вирусолог каза, че само аутопсия може да покаже от какво точно е починал даден пациент. Това беше в отговор на въпрос, дали се умира с корона вирус или от корона вирус.

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 09:49 от Паганне

# 1 878
  • Варна
105 през изминалото денонощие - източник БТВ.
На 28 г. лекарка тече проверка от прокуратурата.
Като чуя/видя някъде -  "тече проверка" ми е ясно какъв ще е резултата - подпорна стена.
Така се измъкват от всичко - назначава се проверка.

Н.О.Щ.   надцени интелекта на нацията.
Не е НОЩ, защото Мутафчийски знаеше какво ще стане и затова избухна, а онзи, който взима решенията.

# 1 879
За или със коронавирус припомням това https://clubz.bg/99521-doc_kamenova_umira_se_i_ot_covid_19_i_s_covid_19 Пише и за тромбозата и увредата на ЦНС, учените говорят за това, колкото и да не ни се иска

# 1 880
Хексе, онзи който взима решенията, ще си понесе последствията напролет, когато ще се броят пилците ако ме разбирате.

# 1 881
  • sofia
Чудя се, не се ли прилага Обратна психология на населението. След като не стана със заповеди и заплахи, това да е някакъв отчаян опит да се овладее обстановката.
Мисля обаче, че и това няма да проработи...Преди малко бях в офис на Еконт. Никой от клиентите не носеше маска...Добре поне, че момчетата, които работят там имаха. Но забелязвам, че в офисите на куриерите няма поставени защитни платна...

# 1 882
Уточнявам по повод собственото си запитване за барманите от Бургас. В медиите пише, че персонала на заведенията е тестван и няма други заразени.

# 1 883
  • София
Да се чуди човек - да пазим ли здравната система или да се пазим от нея?
Почти всеки пети от пациентите във Великобритания с COVID-19 се е заразил с болестта, докато е бил в болница, съобщи вестник "Дейли Телеграф", като се позова на документи на правителствени експерти. Предполага се, че за вътрешноболнично предаване става дума при най-малко 22 процента от случаите с хоспитализирани пациенти с коронавирус, както и при най-малко 11 процента от смъртните случаи, се допълва в информацията, предава БТА.
от ТУК
Излиза, че болниците са всъщност най-големия суперзаразител - ако изнесеното в статията е вярно.

# 1 884
  • София
Хексе, онзи който взима решенията, ще си понесе последствията напролет, когато ще се броят пилците ако ме разбирате.
Да, ще бъде преизбран за четвърти път. Тежка Му е задачата, а и короната....

Aпропо, имате ли представа, Франция малко тестове ли прави? 21 хиляди на милион (ние сме ок. 14.200 на милион), при все тяхното, все пак, доста, доста по-голямо население? Италия и Испания правят в пъти повече тестове....

# 1 885
  • Варна
Не мисля, че ще понесе, той е любимец на тълпата. Изборите не са ли догодина наесен всъщност?
Уточнявам по повод собственото си запитване за барманите от Бургас. В медиите пише, че персонала на заведенията е тестван и няма други заразени.
Тези сервитьори са донесли вируса от Сливен, ако са го разпространили/дано не/ е рано още да излязат резултати.

# 1 886
Значи досега близо 8 милиона души са "трайна инвалидизация"?! Не Ви ли омръзна да заявявате така категорично пред всички останали песимистичните си и негативни мисли и прогнози?! Лекарите се занимават с вируса от 5 !!!! месеца, но Вие знаете, че има доживотни последици.
Моля, спрете да изземвате ролята на Господ! Прекалено трудна е!

Много удобно се пропускат дългосрочните последици от боледуването, че има трайна инвалидизация. А това за страдането на нервната система го срещам за пореден път. Засега приемам доста скептично статиите, но съм склонна да се съглася във версията, че ако има кислороден глад, то съвсем логично той ще засегне и мозъка. Отделно че не знаем колко хора ще останат с тъканни изменения в белите дробове, сърцето и други органи. Остава ни сами да се пазим и аз лично вече по подразбиране приемам, че всеки е потенциален безотговорник. Имаме си го последния пример с лекарката, която въпреки всички инструктажи и знания, съвсем като една кокошка е тръгнала да щъка. Щом лекар е способен на такова поведение, какво да очаквам от човека с никакви знания и вярващ в световната конспирация или просто поредният немарлив индивид?

Дева, много съжалявам, че са те съкратили и дори на обезщетение нямаш право! А как така те съкратиха, по кой член, че нямаш право на обезщетение?

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 11:07 от Анонимен

# 1 887
  • Варна
Какво мислите за следната теза:
- в началото на пандемията - 10-20 заразени - щаба:ще стане страшно, през всички дни си стойте у вас и не пътувайте за идните почивни дни - карантина
- сега - 100 заразени - няма проблем, няма да се връщат мерките, всичко е точно, държавата е добре
Противоречат си нещат нещо...
Сети се за "имаме пари само за 3 месеца ИП" и ще ти се изясни.

# 1 888
  • София
Значи досега близо 8 милиона души са с "трайна инвалидизация"?! Не Ви ли омръзна да заявявате така категорично с всички останали песимистичните си и негативни мисли и прогнози?! Лекарите се занимават с вируса от 5 !!!! месеца, но Вие знаете, че има доживотни последици.
Моля, спрете да изземвате ролята на Господ! Прекалено трудна е!

Ох, ще го повтаря, че някои хора трудно схващат.
1. Не всички 8 млн. са с трайни последици, защото не всички са изследвани, за да се знае. Не малък % обаче са изследвани и са забелязани проблеми с белия дроб, сърцето и т. н
2. Няма никакво значение дали вирусът е от 1 седмица или 5 месеца. Ако след подобно боледуване имаш сраствания на белия дроб или сърдечна недостатъчност, те няма, повтарям няма да минат от само себе си. Те оставят трайни последици. И тези хора са с трайни инвалидизации. Това е като заради гангрена да ти отрежат ръката. Не, тя нама да порасне след това.

# 1 889
Почвам да си мисля, че случаите не се увеличават, а просто започват да ги откриват. И то благодарение на инициативата на собственици на  предприятия. Ако изследват 1000 души в Младост или Люлин, или който и да е соф квартал, вероятно резултатът ще е същият като в моментните огнища, а може дори и да е по-висок.
Браво на СУ, а какво почват в понеделник студентите, те не са ли в сесия ?
Студентите, които учат медицина в СУ не учиха дистанционно, защото ръководството прецени, че не може да се учи медицина така и в понеделник ще започват пак редовно обучение, като ще завършат семестъра към края на лятото. Условието беше да имат отрицателен ПСР тест(от последните 2 дни), като в лабораторията на болница Лозенец им правят безплатни. Понеже имат упражнения в болници в София са осигурили за всички защитни костюми и предпазни средства. По време на семестъра, можело да пускат още тестове, вече на случаен принцип.

Общи условия

Активация на акаунт