COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 078
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 015
  • Другата България
Но тоалетните, още повече обществените представляват риск не само заради самата тоалетна. Те са тесни пространства, без добра вентилация. Така, както и асансьорите.
Недей.
Не си го причинявай.
Едно "широко пространство" с обща вътрешна вентилация също представлява риск. Тоалетните поне по обясними причини се дезинфекцират по-често от една маршрутка например. А и предполагам, не влизаш в която и да е.
В самолет да пътуваш също. В таксито, в маршрутката, в метрото, ГТ, в МОЛ-а....да не изброяваме пак.
На първо място е личната хигиена, дезинфекцията. Слагай маска в тоалетната и асансьора, ако това ще те направи по-спокойна, но и прекалената стерилност, не само сега по този повод, не е препоръчителна. Така организмът става доста по-податлив на всякакви други инфекции и зарази.

# 3 016
  • София
Новина е за вестниците. Още когато заговориха за цитокинната буря, беше ясно, че прилагат дексометазон. Аз не съм лекар, само съм имала астматично дете, и ми беше ясно какво правят лекарите, само медиите откриха топлата вода сега.
Впечатляващо. Шарки, за какво става въпрос и каква е връзката между "откритието" дексаметазон и цитокинната буря??
Обясни един специалист по TV - дексаметазон подтиска имунната система и може да предотврати въпросната цитокинната буря. Хък-мък призна, че го били прилагали на свой страх и риск, защото досега официално не бил утвърден като лекарство против COVID-19, но лекарите по интуиция знаели , че може да помогне, по аналогия с други вирусни заболявания, и го прилагали тихомълком - за конкретни пациенти, разбира се, не че е пенкилер.

# 3 017
  • в страната на чудесата
Точно за него влязох да пиша. Дали наистина ще бъде така нужния пробив?
Не. Просто успокои духовете, че може да се ползват КС в реанимациите и при ковид
...
Сериозно Нот Simple Smile

# 3 018
Впечатляващо. Шарки, за какво става въпрос и каква е връзката между "откритието" дексаметазон и цитокинната буря??
Пак говорят за "малки дози" както по същия начин с хидроксихлорикина. Само, че Тръмп го пиеше за превенция а не за лечение както и лекарите на първа линия които са пили. А като чета в колко от случаите помага този дексаметазон (1 от 8 ) то е по-скоро силно пожелателно, че върши някаква работа ... за хлорикина нашия генерал-професор каза че работата е "50 на 50". Другото ремдесивир помага на 30%, но е ужасно скъпо и дефицитно лекарство ... така, че отново стигаме на "изходната точка" ваксина и нищо друго.

# 3 019
Медиите не са открили сега топлата вода, просто сега има научно потвърждение след мащабни проучвания, затова го съобщават официално.

# 3 020
Между другото новината за лекарството дексаметазон, което значително намалява риска от смърт и тежко протичане е страхотна новина. Това, че лекарството е евтино и достъпно е още по-добра новина.

С много странични ефекти също

# 3 021
Ремдесивир на 900 пациента го тестваха затова и толкова убедени бяха по всички правила и с плацебо дози.
А Тръмп беше обещал ако се намери лекарство да е с цена от 1$, да видим дали и това ще "спази" както и другото си обещание "безплатно лечение за всеки американец болен от ковид".

# 3 022
Да, разбира се че са предвидени възможности за използване на данни за предотвратяване и контрол на заразни болести , но само от компетентни здравни органи (МЗ, РЗИ, НЦЗПБ и т.н.). Което няма общо със сульо и пульо от квартала, някой сайт или вестник.

Сульо и пульо от квартала не лепят бележки за карантина /каквито няма, но и да има не биха противоречили на GDPR, ако здравните органи вземат такова решение/. Сайт или вестник наистина не съм срещала да публикува лични данни, не съм сигурна, че местоработата е такова.

# 3 023
В Германия от днес всеки , който пожелае може да си инсталира Арр за предупреждение за намиращ се наблизо човек, който е бил контактен на заразен с вируса. Всичко е на доброволна основа.
Отново имаше репортаж за изследването върху децата и по- слабото заразяване при и от тях.

Относно изследването за потенциалния риск за зарязаване от аерозоли, разпръскани от водата в тоалетната чиния се сешам за Париж, който спря да мие улиците си, понеже откриха вирусни частици в Сена.
Иначе, ми се вижда несериозно. Това е проучване, почиващо на чисто теоретично - изследователски интерес, за научните книги, което едва ли би имало особена практическа полза.

# 3 024
В Германия от днес всеки , който пожелае може да си инсталира Арр за предупреждение за намиращ се наблизо човек, който е бил контактен на заразен с вируса. Всичко е на доброволна основа.
Значи все пак доброволно трябва да се идентифицираш като заразен + това къде си бил и с кой си контактувал в противен случай никой освен лекарите няма да знаят  ... а после тук се оплакваме, че казвали имена и се разкривала лична информация.

# 3 025
Евтино и достъпно лекарство успокоява населението, доколко наистина помага не е от значение. По-скоро го тиражрат в новините заради това, че производството и необходимата суровина (предполагам само) на дексометазона са някъде из Европа и Щатите и/или не очакват проблем с доставки и наличности. Съмнявам се толкова бързо да открият магическо лекарство за вируси, и то евтино.

# 3 026
  • София
Отново имаше репортаж за изследването върху децата и по- слабото заразяване при и от тях.
Това е много интересна и позабравена, сякаш, тема. Има ли по-сериозни доказателства, че при децата е по-слабо заразяването?
Чудя се дали няма скоро да изскочи някое китайско проучване, че бебето от утробата “разпръсква” вирус по колелета, дъски за сьомга, шахти, от които пък хората приФащат после....

# 3 027
Скрит текст:
80г.фелдшер защо практикува?Може да има деменция или псих.отклонения.

Освен да няма друг,по-млад за друга причина не се сещам

Да, те понеже умират от кеф да практикуват до 100 години, тук и права искат да им отнемат. Ми да отнемат, но после да не се чудят като няма кой да ги прегледа. Защото лекари и сестри наистина няма, особено в по-малките градове и села.

# 3 028
Гърция от тази вечер ни третира като “трета държава”.
Даваха сега репортаж по новините - взимат данните на всички влизащи българи и въвеждат данните от лични карти/паспорти в тяхната система. Пита се “Къде отивате и при кого”.

# 3 029
Да, те понеже умират от кеф да практикуват до 100 години, тук и права искат да им отнемат. Ми да отнемат, но после да не се чудят като няма кой да ги прегледа. Защото лекари и сестри наистина няма, особено в по-малките градове и села.
Тия хора за мен са герои - да станеш на 70-80г и да искаш да лекуваш си е постъпка достойна за уважение. Тоя дядо за мен лично е 100 пъти повече герой от младата лекарка на първа линия в Пирогов тръгнала на купони в Кърджали. И 77-годишния във Видин светла му памет.

Общи условия

Активация на акаунт